Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, myśle że najwyższy czas przywitać się z Wami oficjalnie na forum,od niedawna jestem posiadaczem Fazerka 2002r , niewiele nakreciłem jak narazie ok 300km , musze przyznać że zapowiada się sympatycznie, przeczytałem wszsytkie Wasze posty w tym temacie , troche czasu mi to zajęło, ale warto było, w ten sposób dużo ciekawych rzeczy dowiedziałem się od Was o Fazerku, Lukimastera miałem przyjemność juz osobiście poznać , resztę poprzez forum jeszcze raz witam i pozdrawiam , oby do wiosny jak to się mówi :wink:

Powitać posiadacza jedynego, słusznego motocykla ;) Oby Ci służył tak dobrze jak moja "kochanka" służy mnie :D :wink:

A zimno się zrobiło!!! Jak jeżdżę do pracy to pełen rynsztunek i delikatnie z manetą bo ślisko lekko. Ale popołudniami (szczegolnie czwartek piątek) + weekendy uda mi się jeszcze parę km nakręcić ;)

Witam Cię kolego .Ja też zrobiłem niunią 300 km po zakupie wracałem z Wrocławia -pogoda hm było tragicznie wiatr + deszcz no i ten mój kask zastępczy ;) szyba cały czas zaparowana ....ZAWSZE CHOROWAŁEM NA MOTOR :crossy: (WIEM WIEM TAK JAK WIELU Z WAS :) ) długo się zastanawiałem czy to będzie to tzn. czy będzie tak jak sobie to wyobrażałem.... i wiesz co !! TO JEDNAK JEST TO :crossy: :crossy: pozdrawiam Cię kolego i życzę PRZYCZEPNOŚCI I SZEROKIEJ DRÓŻKI w nadchodzącym sezonie 2008 :crossy: ZAKUP FAZERKA 23.10.2007R

życzę PRZYCZEPNOŚCI I SZEROKIEJ DRÓŻKI (...)

no wiesz... kierowcom puszek możesz życzyć szerokiej, ale motocyklistom..? przecież to zniewaga :icon_exclaim:

podobnież żeglarzom nie wolno pomyślnych, a jedynie silnych wiatrów (bo każdy dobry sternik potrafi takie efektywnie wykorzystać) życzyć; tak szybkim motocyklom życzy się ponoć szerokiej drogi, a szybkim motocyklistom - krętej :icon_exclaim:

czego wszystkim obecnym... :icon_biggrin:

P, MSPANC

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Witam

Ja również się przywitam - jestem posiadaczem Fazera 600 98 od końca sierpnia tego roku - zrobiłem nim ok. 1500km i bardzo sobie chwale. Wcześniej miałem Honde VFR ale była już dosyć stara a szukałem właśnie czegoś takiego co mam teraz - dużo zalet. Nie udzialałem sie tutaj ale przebrnąłem przez wszystkie wątki, przeczytałem wszystkie strony i znalazłem kilka odpowiedzi i mnóstwo informacji.

Zdaję sie że jest ktoś tutaj też z Gliwic kto ma taki sam rower jak mój ale nie miałem przyjemności poznać (jeszcze)

Pozdrawiam wszystkich Fazerów

Dziekuję wszystkim za odpowiedź.

Nie spieszę się z zakupem dlatego szukam dalej.

Pozdrawiam.

Moj kumpel też szuka, jak by ktoś coś miał do polecenia to śmiało.

Czasu jest dużo można czekać na "okazję" a nie fajans od handlarzy. ;)

chodzi o fazerka 600 najlepiej po liftingu tj. chyba od 2004 r

prośba jako, że nie bardzo kumam w fazerkach zerknijcie :

http://moto.allegro.pl/item282878870_yamah...y_jak_nowy.html

jakieś sugestie?? :)

Edytowane przez gumbej

Moj kumpel też szuka, jak by ktoś coś miał do polecenia to śmiało.

Czasu jest dużo można czekać na "okazję" a nie fajans od handlarzy. :buttrock:

chodzi o fazerka 600 najlepiej po liftingu tj. chyba od 2004 r

jakieś sugestie?? :buttrock:

Patrząc na fotki wydaje być się ok. Na moje oko niczego nie brakuje. Wyposażenie ok (alarm zawsze coś), nowa opona. Jeżeli moto z Niemiec powinien mieć ksiązke serwisową a tam jakieś wpisy bo przebieg nie jest duży.

Koleś to chyba handlarz jest ( co w niczym nie przeszkadza ale watro się dokładnie przypatrzeć w realu.)

Kolorek ładny (chyba fotki robione zaraz po "kąpieli':-)

Pozdr. i życzę udanych zakupów.

ps. niby taki ładny i zadbany a kolektory zardzewiałe ma :buttrock: od taka chcociaz jedna krytyczna uwaga.

Edytowane przez lukimaster

jakieś sugestie?? :bigrazz:

Hmm z fotek za dużo nie wyczytałem... :wink:

Może gdyby były lepszej jakości...

Wydaje się być ok, ale trzeba zobaczyć go w realu :wink:

Chyba nie muszę wyjaśniać :buttrock: :buttrock: :buttrock:

http://www.sportbikes.net/forums/3299331-post1.html

Edytowane przez B@rtek

Witam wszystkich

Forum czytam od dawna, ale nie jestem z tych co się lubią udzielać, więc się nie rejestrowałem.

Jednak teraz zmieniam moto i przyszła taka chwila, że postanowiłem Was nieco wykorzystać :cool:

Jednym z faworytów jest Yamaha FZ6 z 2005 roku. Praktycznie się na nią zdecydowałem, ale pozostała jedna wątpliwość.

Pytanie: Czy w polskim klimacie, przy użytkowaniu zarówno w mieście, jak i w krótkich i długich trasach, wydech poprowadzony pod kanapą podgrzewa siedzenie?

Jeśli tak, to na ile niekomfortowe jest to dla kierowcy a na ile dla pasażera? Tzn miło podgrzewa, czy po długiej jeździe parzy?

Pytam głównie o nasze warunki klimatyczne, jazda niezbyt ostra, ale zdarza się stać w korku w upale...

I mała prośba - jakby mogli mi odpowiadać tylko ci, kórzy mają lub mieli Fazery z wydechem pod siedzeniem - osoby które miały na nich "przejażdżkę" w październiku raczej nie miały do czynienia z tym zjawiskiem... Licżę na szczere i rzeczowe odpowiedzi.

---

Ojej, ale mi bufoniasty styl wyszedł :/