zajc Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 a pokaż mi r1 i r6 w ktorej jako swiatła mijania palą sie OBIE LAMPY!!!!ps. byc moze ten przepis dotyczy modeli 2004 i wyzej ale wątpie ps1.jak jest z ninja niewiemps2. napisalem tylo to co powiedzial mi koles w serwisie yamahy jaki by mial cel mi klamac i mowic mi ze 2 lampy nie moga jednoczesnje swieci w swiatlach miajania !!! nie rozumiem tego za bardzo???Nie widziales r6 ,ani r1 w ktorej pala sie obie lampy? Dziwne :biggrin:Tak samo, jak w FZs 1000 ,2003 rok ktora przywiezlismy tydzien temu z Niemiec-pala sie obie lampy!W serwisie gadaja rozne bzdury i pierdoly, ja juz sie do tego przyzwyczailem. Wielu ludzi tam pracujacych nie ma zielonego pojeia o czym mowi. Jak akurat jest ze swiatlami to nie wiem, ale od dawna tego co mowia serwisanci nie biore za wyrocznie. Mowie tylko, ze w wielu motocyklach seryjnie pala sie obie lampy. Natomiast jak jest w kwestii prawnej, tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Gdyby żony fazer był pod ręką , to bym to dokładnie sprawdził , a tak tylko mogę pozbierać do kupy to co w kwestii świateł było już tu napisane ,wg mnie nie ma żadnych specjalnych przepisów , które mówią czy mogą świecić dwa czy jedno światło , natomiast we wszystkich państwach ( nie tylko w unii ) jest jasno określone , co to są światła mijania(krótkie) i drogowe ( długie) , tańsza jest lampa z prostym odblaśnikiem i jedną jednowłókową żarówką od skomplikowanego odblaśnika i dwuwłókowej żarówki lamy nazwijmy (ją dwufunkcyjnej) , podobnie zresztą jest w samochodach większość ma jednowłókowe żarówki H 7 , H 3 czy H 1 ,jedna żarówka na jeden rodzaj światła w oddzielnych odblaśnikach , może nie zawsze to na pierwszy rzut oka widać bo najczęściej lampy są zespolone pod jednym kloszem , ale tak naprawdę są to dwie oddzielne lampy , widocznie w fazerze yamaha trochę przyoszczędziła i mamy dwie jednofunkcyjne lampy , oćdzielna do długich i oddzielna do krótkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Nie widziales r6 ,ani r1 w ktorej pala sie obie lampy? Dziwne :biggrin:Tak samo, jak w FZs 1000 ,2003 rok ktora przywiezlismy tydzien temu z Niemiec-pala sie obie lampy!W serwisie gadaja rozne bzdury i pierdoly, ja juz sie do tego przyzwyczailem. Wielu ludzi tam pracujacych nie ma zielonego pojeia o czym mowi. Jak akurat jest ze swiatlami to nie wiem, ale od dawna tego co mowia serwisanci nie biore za wyrocznie. Mowie tylko, ze w wielu motocyklach seryjnie pala sie obie lampy. Natomiast jak jest w kwestii prawnej, tego nie wiem. no to czemu od roku 2004 w r1 r6 fzs 1000 fzs 600 pali sie jedna lampa co yamaha nagle zaoszczedziała??? bezsens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 no to czemu od roku 2004 w r1 r6 fzs 1000 fzs 600 pali sie jedna lampa co yamaha nagle zaoszczedziała??? bezsensWiesz, ja znam pare innych przypadkow cofania sie w rozwoju producentow motocykli. Np. Hondy CB 750 z poczatku lat dziewiecdziesiatych mialy korek spustowy w goleni widelca teleskopowego, te z konca wieku juz nie mialy i przy wymianie trzeba wyciagac cala lage by wylac olej.Bezsens, prawda? Albo Honda VFR, przez 15 lat rozrzad byl napedzany kolami zebatymi, ktore to rozwiazanie jest niezawodne i wieczne. Od roku 2002 nagle cofneli sie w tyl i zastosowali naped lancuchem. Bezsens, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 hmm no to ja niewiem!!! robta co chceta!!! ps. no to ja tez sobie zrobie zeby obie lampy swieciły jak mam właczone swiatła mijania!! bo ładniej wyglad ai lepiej widac!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Potrxebne mi są naklejki do Fazera, oczywiście nie orginały może wiecie gdzie i za ile je kupić ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) GrafNet Kraków, sam kupowałem i mogę polecić. Cena zależy od rozmiaru naklejek, ale nie są to setki złotych tylko dziesiątki. Wszystko zależy jaka naklejka, jaki rozmiar i jaka ilość :D Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Ario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Potrxebne mi są naklejki do Fazera, oczywiście nie orginały może wiecie gdzie i za ile je kupić ? :(Może poniższe będą pasować :http://www.allegro.pl/item100143817_wyprze...t_naklejek.html Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ile robicie na pełnym baku do rezerwy?? czy na 380 km na 19,5 litra to dobry wynik?? jak u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ile robicie na pełnym baku do rezerwy?? czy na 380 km na 19,5 litra to dobry wynik?? jak u wasWypisz wymaluj jak u mnie :buttrock:Ostatnio zmierzyłem. 19,6 litra na 383 km :( W sumie zdziwiony byłem bo gazu nie żałowałem,a tu taki wynik. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Może poniższe będą pasować :http://www.allegro.pl/item100143817_wyprze...t_naklejek.html Dzięki Boniek są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Wypisz wymaluj jak u mnie ;)Ostatnio zmierzyłem. 19,6 litra na 383 km :D W sumie zdziwiony byłem bo gazu nie żałowałem,a tu taki wynik. No ja rowniez bo gazu nie załowałem i napewno sie nie wlekłem :D czyli jednak fazer ze spalaniem tez ok !! szkoda ze paliwko pnie sie nieubłagalnie do gory u mnie 4,23 (a wczoraj 4,19) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zachwalacie Fazera, czytam i czytam, a że myślę o zmianie pojazdu (GS zaczyna powoli nie wystarczać :P ) to wydaje się on naturalnym wyborem.Testowałem SV ale mimo fanstastycznych właściwości jezdnych pozycja za kierownicą nie leży ;) (mam problemy z kręgosłupem).No jest oczywiście jeszcze VStrom ale za blisko mu do Enduro :) Fazer sie "nada" :D ;) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Zachwalacie Fazera, czytam i czytam, a że myślę o zmianie pojazdu (GS zaczyna powoli nie wystarczać :cool: ) to wydaje się on naturalnym wyborem.Testowałem SV ale mimo fanstastycznych właściwości jezdnych pozycja za kierownicą nie leży :bigrazz: (mam problemy z kręgosłupem).No jest oczywiście jeszcze VStrom ale za blisko mu do Enduro :icon_mrgreen:Pewnie, że Fazer się nada ;) Sam przesiadłem się na niego z GSa i jestem maksymalnie zadowolony. Pozycja, spalanie, osiągi. Wszystko jak najbardziej pasuje. Wcześniej pisałem, że pobrykam trochę z kamerą i w końcu się udało :icon_biggrin: Jak jutro będę miał trochę czasu to przerobię film do zjadliwych rozmiarów i wrzucę go do sieci. W sumie mam jakieś 18 minut jazdy. Jak na pierwszy raz wyszło nieźle chociaż jedna taśma mocująca kamerę trochę latała przed obiektywem i szyba w motocyklu była niezbyt czysta :D:) Kamera została wrzucona do tankbaga i w środku przyklejona do pudełka po butach wcześniej tam włożonego :biggrin: U mnie pasowało idealnie. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 no to juz czekam z niecierpliwoscią, FAZER RULEZ :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi