Gość robert_mz Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 mam problem, motocykl przy wyższych obrotach strzelał z tłumika, dowiedziłęm sie że przyczyna może być w uszczelkach wału więc rozebrałem go i zauwarzyłem że usczelka po stronie sprzęgła jest założona odwrotnie niż na schemacie, ja oczywiście założyłem ją według rysunku, ale teraz motor wcale nie odpala, sam nie wiem czy to przyczyna bo grzebałem międzyczasie w gażniku i ustawiałem zapłon, ale tam wszystko chyba jest ok, pytanie brzmi którą stroną powinna być założona ta uszczelka ? czy sprężynkami do środka silnika czy tak jak na rysunku ta od strony sprzęgła sprężyną na zewnątrz ? podaje link do tego schematu http://mz.rider.w.interia.pl/schematy/expl...n_ETZ_250_g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaburas Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 czeJa w swojej etz mam simmeringi załozone wg. tego schematu, czyli spreżynka do sprzegła, i mz chodzi jak należy odpala raano z 2 kopa, ciagnie jak szalona i nic mi nie strzela.Moze podczas wyjmowania i wkładania tego simmeringu uszkodziłes go i dlatego mz nie chce odpalic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert_mz Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 nie wydaje mi sie żebym go uszkodził, ale jak nic nie wymysle to pewnie jeszcze raz go wymienie, przedtem odpalał dobrze zimny na 1 lub 2 kopy ale przy wyższych obrotach strzelało z tłumika, może ktoś zna inne przyczyny niż te uszczelki? (świece i kondensator wymieniłem, zapło ustawiłem też wg książki, iskra dobra) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Ja u siebie w mz to mialem o ile dobrze pamietam to sprezynka od sprzegla (do oleju w skrzyni), natomiast z drugiej strony (od zaplonu) to sprezynka do walu . [ Dopisane: 30-10-2005, 10:28 ]znaczy sie sprezynka do sprzegla czyli do oleju w skrzyni [ Dopisane: 30-10-2005, 10:30 ]a co do tych strzalow to przy wysokoch obrotach silnik przerywa? Moze iskra zanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 zrob tak jak na schemacie-tak jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert_mz Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 witam, problem polega na tym że mam teraz wg schematu i nawed mi nie odpala. A wcześnie odpalał dobrze a było odwrotnie. Zauwarzyłem że te uszczelki które teraz założyłem są dużo bardziej sztywne niż te wczesniejsze i zdaje mi sie że spadła troche kompresja, czy to może mieć jakiś związek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaburas Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 zatkaj palcem wlew oleju i nacisnij kopniak,jak ci cos tam bedzie syczec,to znaczy że masz nieszczelny simmering (jesli cos bredze to mnie poprawcie :banghead: ) jak nie to spadku kompresji szukaj gdzie indziej, to chyba oczywiste że jak bedziesz miał słabsza kompresje to moto bedzie gozej odpalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 krótka piłka - musiałes cos spiepszyc przy na prawie - kup drugi simmer i załóż go wg instrukcji - tylko staraj sie to robic ostroznie. Pozdro Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Skoro był źle założony a Ty go poprawiłeś to był już dwa razy zakładany. A simmering zakłada się tylko raz - za duża szansa że się rozszczelni i za dużo roboty w stosunku do jego ceny. Po prostu daj nowy. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert_mz Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 witamte co założyłem były nowe, a problem znalazłem gdzie indziej, dzięki za wszystkie odpowiedzi :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi