robak Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 P.s kupno nowej lub uzywanej nie wchodzi w gre. nie kumam :!: nowa klamka w larssonie kosztuje do DT 10 czy 11 zł więc wychodzi taniej i pewniej niz spawanie klejenie itp :-D :-D Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojotkurier Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 kLamke kochanienki napewno dorobisz gozej jak masz polamane strzemie klameczki nie wiem jakie tycudo posiadasz co to do niego klamki naby nie mozna jak juz ci przedmowcy pisali klejenie to lipa -co prawda jest cos takiego jak chester metal to jest metal molekularny ale osobiscie odradzam twoj kleik za dwadziescia zlotych czy tam ile jest taniocha w porownaniu z chesterem i jeszcze jedno ktos juz to napisal od tego moze zalezec twoje zycie wiec sobie nie olewaj pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Tak apropo Alumi PRO: gadalem z przedstawicielem Cena 5,71 +vat za 1 pręcik (22,5*3*3,5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Idź do innego spawcza a jak znowu Cię zbyją do wyślij do mnie to Ci pospawam, tylko będziesz musiał sobie sam przygotować bo ja nie mam czasu tyleWidze ze 14 lat (wg danych obok) a juz alu potrafi spawac. No, no . Utrzymac łuk przy spawaniu elektroda otulona (do alu) to juz trzeba miec duza wprawe.Spawanie stali (oczywiscie zwyklej, nie stopowej) w porowaniu do spawania alu to pikuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 P.s kupno nowej lub uzywanej nie wchodzi w gre. nie kumam :!: nowa klamka w larssonie kosztuje do DT 10 czy 11 zł więc wychodzi taniej i pewniej niz spawanie klejenie itp :-D :-D Nie klamki tylko uchwytu klamki a to już część której w larssonie nie nabędziesz a w Mitsui pewnie kosztuje koło 100 zł :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędker Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Ale zalezy czym spawałes bo jak zwykła spawarką to nic z tego nie bedzie. Aluminium przewaznie spawa sie migomatem - cos podobnego do spawarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 też spawarka... ale to nie jest takie hop siup bo potrzebne są specjalne elektrody (do każdego stopu alu są inne i osłona argonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 ... elektroda otulona (do alu).... 8O no, no a coz to za technika spawania aluminium...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 no, no a coz to za technika spawania aluminium... Normalna bierzesz spawarke transformatorowa i elektrode otulona do alu i spawasz. Mam kilka takich elektrod ale mi nie wychodzi za bardzo (nie to co stal). Dostalem te elektrody od jednego znajomego spawacza - bo stwierdzilem ze jak bede mial elektrody to sobie sam pospawam (spawacz na to tylko sie zasmial, ale dal mi elektrody). Po kilku probach spawania sie wkurzylem i zanioslem mu to do pospawania. Normalnie spawal zwykla spawarka taka mala transformatorowa. Pozniej mi powiedzial ze jak sam nie spawa alu jakis czas to pozniej wychodzi z wprawy i nie idzie mu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Mam pytnie - czy możliwe jest spawanie alu w osłonie CO2 ??albo w ogóle bez osłony gazowej jak to ktoś tu zaproponował ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 http://www.aluminium-konin.com.pl/main.php...hp?lng=pl&tu=36 Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Mam pytnie - czy możliwe jest spawanie alu w osłonie CO2 ??albo w ogóle bez osłony gazowej jak to ktoś tu zaproponował ?? Kolego to ze z zewnatrz nie doprowadzamy gazu co2 lub tam argonu to nie znaczy ze nie ma oslony. A jak myslisz po co elektrody sa otulone? Otuliny maja odpowiedni sklad (inny do alu, stali itd) i z nich wydzielaja sie rozne gazy i inne substancje ktore tworza oslone umozliwiajaca jonizacje. Innym zadaniem tej otuliny jest pokrycie spawu zuzlem zeby nie stygl za szybko, nie utlenial sie itp. Mozesz sobie zrobic doswiadczenie wez elektrode do stali i pospawaj troche z otulina, a pozniej obij otuline i sprobuj spawac bez otuliny a zobaczysz jaka jest roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi