qurim Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Gdzieś tu na forum zapodałem kiedyś link do dokumentu w którym sa porównywane oleje do HD. Harleyowski niestety wypadł najgorzej. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 A co powiecie o oleju Motor Factory 20W50 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weterynarz Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 A co powiecie o oleju Motor Factory 20W50 ?Rychu !! widze żę wymiana oleju się szykuje !!Napewno dobry ! :biggrin: :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 czy olej ATF MOBIL moge rowniez nalac do SPORTSTERA? Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 czy olej ATF MOBIL moge rowniez nalac do SPORTSTERA?Postaraj się Kolego choćby post poczytać od początku.I wiedzy zaczerpniesz i miło czas spędzisz :)Pozdrawiam Rychu !! widze żę wymiana oleju się szykuje !!Napewno dobry ! :biggrin: :blink: Tak jakby przyszedł czas zaraz po wymianie rozrządu - generalnie wszystkie podzespoły.Widzę, że tu na razie nikt nie ma swoich opinii nt. ww. oleju :rolleyes: :biggrin:Z tym na pewno: to Kopernik nie żyje :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Szczerze? Jaki olej byś nie wlał i to tak silnika nie zatrzesz, więc lej ten który Ci się najbardziej podoba. Taki sekret podpowiem że w Electrze mam w przednim zawieszeniu Amortyzol za 11zł z lokalnego Motozbytu i też jest git. A w silniku zeszłego roku lałem Motul 20W50 i chyba najlepiej się sprawował ze wszystkich olejów. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Koledzy wspominali wczesniej o tym oleju ATF,mimo wszystko chcialem sie upewnic co do SPORTSTERA,w sumie i tak juz po fakcie,bo dzien wczesniej kupilem go na ALLEGRO,zaraz po tym jak przeczytalem tego postai chyba zdecyduje sie rowniez na MOTUL 20W50 SYNTETYK Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A jaki rocznik masz tego Sporta? Bo jeśli jakiś leciwy to na sytetyku będzie cierpiał. Harry nie lubi syntetyków w starych silnikach, wtedy zaczyna smarkać olejem z niektórych połączeń. Motul 20W50 masz do wyboru w syntetyku i w mineralu. A co do ATF to jeśli sprzęgło masz smarowane osobnym olejem niż silnik i skrzynia to lej ATF do sprzęgła. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Tak jak Qurim sugeruje jeśli masz duży przebieg nie wiem czy syntetyk jest racjonalnym wyjściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Wiem,ze zadaje moze banalne pytania,ale jesli czlowiek czegos nie wie,to pyta,chyba tak lepiej niz cos zniszczyc,tym bardziej,ze z kasa nie ma lekkomoj SPORTSTER to model 2006,na gazniku,przebieg 9000 milnie wiem ,jak to jest w przypadku smarowania skrzyni biegow w sportsterze,ktorym z oleii jest ona smarowana,czy tym 20w50 wraz z silnikiem,czy tym ATF wraz ze sprzeglem,a moze ona ma osobne smarowanie,wlasnie tego nie wiem,prosze o pomoc? dziekuje Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 To praktycznie nowy motocykl i syntetyk jest do niego jak najlepszym wyborem. Twoj Sporster ma 3 osobne "przedzialy" olejowe - silnik, sprzeglo i skrzynia z ktorych kazde jest wlasciwie osobnym podzespolem.Napewno kiedys kazdy byl smarowany osobnym olejem - silnik tym np Motulem, sprzeglo ATF a skrzynia przekladniowym 80 / 90.Tyle ze nie wiem czy w nowszych modelach sie to nie zmienilo i np nie ma polaczenia miedzy silnikiem a przedzialem sprzeglowym( w zwiazku np z puszczeniem odpowietrzenia silnika przez przedzial sprzegla ) - wowczas jeden olej silnikowy bedzie w obu tych przedzialach.To mysle ze ktorys z uzytkownikow HD podpowie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikel54 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) W sportsterze masz olej silnikowy to jeden wlew i drugi skrzynia i sprzęgło razem smarowane jednym olejem. Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez nikel54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurider Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 jest duzo filmów jak to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 W zwiazku z tym,ze skrzynia i sprzeglo w SPORTSTERZE sa smarowane tym samym olejem,tak jak to powiedzial jeden z KOLEGOW,to czy ten olej ATFna ktorym pisze ,ze jest przeznaczony do automatycznych skrzyn biegow, nadaje sie rowniez do skrzyni manualnej takiej jakjest w SPORTSTERZE ? Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurider Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 W zwiazku z tym,ze skrzynia i sprzeglo w SPORTSTERZE sa smarowane tym samym olejem,tak jak to powiedzial jeden z KOLEGOW,to czy ten olej ATFna ktorym pisze ,ze jest przeznaczony do automatycznych skrzyn biegow, nadaje sie rowniez do skrzyni manualnej takiej jakjest w SPORTSTERZE ?ja lałem do skrzyni Formula+http://allegro.pl/harley-olej-formula-sprzeglo-skrzynia-oryginal-i2247635733.htmla do silnika Motul 20W50 7100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi