Skocz do zawartości

Yamaha MT 01 ( MT01, MT-01 )

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć witam wszystkich mam na imię Błażej i też jestem anonimowym eMTekowcem :) Niedawno kupilem swoją padake i mam pytanie odnośnie odpalania silnika zauważyłem że gaśnie mi zegar w momencie kręcenia rozrusznikiem a jak endżajn zaskoczy normlanie wszystko działa. Nalepsze jest to ze jak polatam dłużej przy odpalaniu kreci i zegar cały czas jest włączony a gaśnie np na drugi dzień podczas pierwszego uruchamiania lub tez po krotkich odcinkach jazdy. Ładowanie jest prawidłowe, nigdy nie było problemu z odpaleniem i nie wiem czy ten typ tak ma czy cos mu sie pier..... Sprawdzalem na MT Dominika i u niego nic nie gaśnie. Założony jest alram Patroline ale go nie używam więc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie?

Założony jest alram Patroline ale go nie używam więc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie?

Wszystko co pobiera energie ma znaczenie , w moim MTQ gniazdo zapalniczki z opcją USB rozładowywało aku. do zera w ciągu tygodnia.

No pierwsze co pomyślałem to gówniny aku po dłuzszym lataniu sie doładowuje i nie ma problemu a po przerwie niedomaga poprostu. Zastanawiam sie jeszcze czy temperatura nie ma tu nic do gadania ponieważ brakuje mi tej srebrnej folii w której pownien byc schowany aku, a nigdzie nie moge jej znaleźć i chyba zamówie ją w Jamasze pewnie sprzedają ją prawie darmo :cool: Jeśli chodzi o alarm nie wiem czy samo wyjęcie bezpiecznika go rozłączy czy jest powiązany z imo i nie bedzie jakiś jaj przy odpalaniu?Patrząc na schemat podłaczenia taka opcja istnieje ale nie wiem czy tak został podłączony. Przed MT miałem R1 z alarmem ale zero problemów z wysysaniem energi przez to ustrojstwo i nie chce wywalać kasy na nowe aku jeśli nie ono jest przyczyną. Przy odpalaniu miernik na aku wskazuje 10-10,5 V i nie ma problemów z zakreceniem.

Fajne zestawienie, jeździłem GSX-em, BKing-em, XJR-ą, Kawy nie wypróbowałem, największe wrażenie (oczywiście oprócz posiadanego KODO) zostawiła na mnie XJR-a. Wyglądała i jechała. Piękny BIKE. LwG.

Podzielam zdanie Kolegi:) przez 9 lat jeździłem xjr 1300, bardzo zacny moto!!!

Jezdże głównie z kumplem na XJR 1300 i podzielam zdanie kolegów,moto ekstra ale ja wole silniki V :biggrin:

dlatego w moim garażu pojawił się KODO! H-D nie do jazdy, a xjr zajebjaszcza ale nie V, teraz mam dokładnie to czego potrzebowałem!!

dlatego w moim garażu pojawił się KODO! H-D nie do jazdy, a xjr zajebjaszcza ale nie V, teraz mam dokładnie to czego potrzebowałem!!

Znam to po wielu różnych motocyklach znalazłem swój ideał i teraz jestem spełniony w tej dziedzinie :biggrin: Moja kobita jest troche zazdrosna ale chyba boi sie kazac mi wybierac :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Panowie rozebrałem wczoraj stelaż od wentylatora pod siedzeniem na którym trzymał się stelaż od kufra.

I całe szczęście bo stelaż już był urwany z jednej strony, niewiele brakowało.

Wszystkim, którzy na tym patencie mają zamontoeany tylny kufer proponuję sprawdzić! dziś oddaję stelaż do spawania i wzmocnienia