Wazzabii Opublikowano 21 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 normalnie rozpracowalem ten zacisk ;), wzialem oblalem calego resztka plynu hamulcowego ktory byl w przewodzie i go tak zostawilem bo pojechalem po nowy plyn, jak wrocilem to bylo tylko puk mlotkiem lekko i poszlo odziwo :P, wszystko ladnie juz trybi, odpowietrzone, tylko musze jeszcze tarcze objechac boszka bo rant jest lekki a nie chce mi sie klockow docierac bo to troche potrwa co do sciagania paznokcia... to mialem podobnie, znaczy sie wrastal mi sie i przycieli mi go po 5mm po kazdej stronie, wycieli kawal miecha i zalozyli 9 szwow, przy operacji nie bolalo ale pozniej myslalem ze mi palca urwie, przeciag nawet nim czulem... i zadne tabsy przeciwbolowe nie pomagaly, masakra to byla, jezdzic nie moglem przez miesiac prawie.... ale dzien po sciagnieciu szwow usiadlem na maszyne i sie przejechalem :) trza bylo glod zaspokoic co nie :P teraz musze isc do szpitala zeby mi guza wycieli bo mi sie odnowil :) ale tymczasem zdrowie juz pozwala (zobaczymy czy dziewczyna tez :buttrock: ) posmigac troche, mam nadzieje ze juz jutro (za 8 minut dzisiaj) bedzie mozna posmigac :buttrock::D jedyne co mnie boli to nerki, ale je to chyba przeziebilem jakos ;/ pozdro dla wszystkich, dzieki za zyczenia powrotu do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levoir Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Miałem taką sutuacje tyle że na torze.Pojechaliśmy na tor wjechałem dość szybko na zakręt i tylnie koło za bardzo rzuciło na bok wyleciałem puściłem sie motoru zrobiłem 1 obrót i gleba.MOTO leżał na mojej nodze !!!A teraz morał UBIERAJ BUTY.Miałem wtedy buty hehehe Miałem szczęście.MAM BUZER ALE JESZCZE NIE MIAŁEM OKAZJI ZOBACZYĆ CZY JEST WYSTARCZAJĄCO TWARDY I MOCNY. MAM NADZIEJE ŻE NIGDY NIE SPRAWDZE :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 !A teraz morał UBIERAJ BUTY. Buty to podstawa. Są duzo ważniejsze niz buzer. Tyle, że jak dobrze walniesz to tez możesz sobie krzywde zrobić. Ja miałem buty i ochraniacze na kolana i i tak noge w 2 miejscach połamałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 No tak Strzałek, ale on śmiga na zablokowanej TS 70, a Ty teraz na SX 125 a jak złamałeś noge to pewnie na czymś mocnym a nie na motorynce. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 No tak Strzałek, ale on śmiga na zablokowanej TS 70, a Ty teraz na SX 125 a jak złamałeś noge to pewnie na czymś mocnym a nie na motorynce. Pzdr A co ma moc silnika do złamanej nogi?? 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Ja właśnie dzisiaj kupiłem sobię zbroję : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70836968opłacało się ?Motoru jeszcze nie mam ale zbroja jest :):) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Wazne jak udezysz a nie na jakim motocyklu....na romecie mozna tak samo zlamac noge jak na hayabusie.... Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Wazne jak udezysz a nie na jakim motocyklu....na romecie mozna tak samo zlamac noge jak na hayabusie.... Dokładnie więc nie wiem skąd stwierdzenie że na SX można złamać noge szybciej niż na TS :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 A co ma moc silnika do złamanej nogi?? Większa moc = ostrzejsza jazda. Oczywiście niekoniecznie, ale zazwyczaj tak jest. I my jeździmy amatorsko, a Strzałek raczej bardziej wyczynowo więc ostrzej, a co za tym idzie, jest większe ryzyko. A tak poza tym to nie żebym sie śmiał z levoir....na każdym sprzęcie można sobie zrobić krzywde. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Wieksza moc, szybciej jedziesz. mocniej uderzasz w drzewo, wyżej wyskoczysz, dalej lecisz jak spadasz :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 mocniej uderzasz w drzewo nie zgodze się :-) Na przykładzie DT. Jeżeli przywalisz w drzewo z prędkością 60 km/h to uderzenie będzie mocniejsze niż przy SX przy tej samej prędkości 8) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Bedzie takie samo bo taka sama predkość ale cztyaj ze zrozumieniem. Tam gdzie DTkiem rozpedzisz sie do 30 to SXem masz 2 razy wiecej a wiec nim walniesz przy 60km w drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 tylko ze jest lepsze zawieszenei przez co jest lepsza kontrola nad moto jak wpadles DT w ta dziure to zawieszenie nie wyrobilo a CRka tam smigales i bylo ok (tak sobie przypominam ze tak czytalem twoja wypowiedz wtedy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 tylko ze jest lepsze zawieszenei przez co jest lepsza kontrola nad moto jak wpadles DT w ta dziure to zawieszenie nie wyrobilo a CRka tam smigales i bylo ok (tak sobie przypominam ze tak czytalem twoja wypowiedz wtedy)Tak dokładnie tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 czyli motocyklem z wieksza moca (czyt. Bardziej wyczynowym) moze byc bezpieczniej niz motocyklem "ligtowym" Na przykładzie DT. Jeżeli przywalisz w drzewo z prędkością 60 km/h to uderzenie będzie mocniejsze niż przy SX przy tej samej prędkości Ty raczej wyjdziesz na to samo ale moto wyrzadzi wieksze szkody sobie i drzewu bo ma wieksza mase ;) ta sama predkosc ale wieksza masa przez co dziala wieksza sila :mrgreen: tak to wyglada z fizycznego punkty widzenia :) (zeby to w szkole ta fizyka tak wchodzila ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi