Skocz do zawartości

Porysowana szyba

Pepper
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalna paste do polerowanie pleksi i tylko pleksi można kupić w sklepach lub z katalogów Luisa lub Hainegericke Polo itp. Mam taką choć nie mialem okazji jej jeszcze użyć. Co do szyby w kasku to proponuje ją wymienić a nie polerować.

pozdr.

JackyP.

• 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

Witam

W ostatnim czasie kupiłem szybe do GPZ. Nie jest ona pierwszej jakości. Widać sporo rys, zadrapań, nie jest tak przezroczysta jak być powinna(ale tu nawet nie o przezroczystośc chodzi a o wygląd). Powiedzcie mi co musze zrobic żeby doszła w miarę do pierwotnego wyglądu. Jest szansa?? Pozdro

Zalezy od głębokosci rys ja swego czsu bardzo ładnie spolerowałem takie rysy za pomoca pasy poleskiej "tempo", ale się narobiłem duzo.

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

2. pasta polerska i glansujesz do momentu az zadowala ce jej wyglad

A taką pastą polerską typu Tempo nie pogorsze sprawy?? Bo ona jest lekko scierna, zebym nie probił rys.

A drugie pytanko. Jak jest lepiej ręcznie jechac szmatą czy załozyć na wiertare i jechać??

Możesz spokojnie ją stosować. Ja polecałbym pomiędzy papierem wodnym a Tempo użyć pasty Automax. Jest ona trochę bardziej ścierna i z grubsza wypoleruje szybkę.

Początkowo możesz założyc na wiertarę wałek do polerowania, ale na sam koniec to tylko mięciutka szmata.

Dokładnie jak koledzy pisz nie martw sie gozej nie bedzie ja na poczatku tez miłem takie obawy ale wyszło super ryski znikneły.

<p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub:

Po prostu nie możesz polerować jednego miejsca zbyt długo. Na skutek tarcia powstaje ciepło i szybka zaczyna się topić. Najlepiej załóż na wiertare wałek i poleruj całą szybę.

Jeżeli nie masz wprawy, to polecam całość wykonać ze szmatą. Dłużej się zejdzie ale bezpiecznie.

Chciałbym tylko dodac, zeby pod sam koniec najlepeij polerowac prostymi ruchami, nie rotacyjnymi, w przypadku okrągłych ruchów przy lekko zwilzonej np deszczem szybie bedzie Ci sie rozszczepiało swiatło z reflektorów pojazdów z naprzeciwka i w przypadku chowania sie za szybą bedziesz miał problemy z widocznoscią, takie jaja dzieja sie gdy szybkę w kasku czyscisz rotacyjnie!!!

ja w ten sposob wypolerowalem szybe w kasku[papier2000,potem 2500,potem pasta polerska.]efekt suoer ,tylko ze zrobilem to ruchami okreznymi i w nocy tragedia.! same refleksy i nic nie widac.jak mowi andre-trza polerowac ruchami prostopadlymi.troche pracochlonne ,ale warto.

dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7

http://www.bikepics.com/members/kulka/