Skocz do zawartości

Wydech w 2T

karolb10
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wydech bez wkładki to 5% przyrostu. Aby uzyskać równe 15,64% trzeba przyspawać wiadro.

:mrgreen:

Idź do biblioteki, i wypożycz sobie książkę (ale taką normalną, nie w pdf :lol:) np. Kordzińskiego, Ryhtera itp.

... ja jakos w swojej mam pustą końcowke ( nie przelotową, ale szukam :mrgreen: ) i moto chodzi troche lepiej w zakresie gornych obrotow(w orginalnej gazy musialy 3 razy obleciec tlumik zanim wylecialy) nic jakos dotychczas sie nie dzialo. Jezeli ktos ma jednak do sprzedania przelotowke to chetnie kupie

pozdro

Aby uzyskać równe 15,64% trzeba przyspawać wiadro.

Nie do końca rozumie............gdzie ma być to wiadro???

najlepiej jest samemu wykonać odpowiedni wydech, o ile dysponuje się odpowiednimi możliwościami. Chodzi o to, żeby wszystkie wymiary były zgodne z oryginałem( chodzi mi o odcinek od kolanka do końca dyfuzora).

I tak wykombinwać i dopasować stożek dyfuzora, żeby dał się przesuwać osiowo( do przodu lub do tyłu). W ten sposób można uzyskać albo bardzo wysokie obroty z dziurą na dole, lub silnik będzie się wkręcał na 3/4 swoich dawnych maxymalnych obrotów, ale będzie miał mocny "dół" . Wszystko zależy oczywiście od odległości dyfuzora od okna wydechowego ;) ;) :D :D :P

w 1/2 wydechu jest dziura to w czyms przeszkadza

tak bo jest inne cisnienie w wydechu czyli inaczej ida spaliny

przy samym mocowaniu jest przewiew i wylatuja spaliny

tez , najlepiej dokladnie uszczelnic i miec spokojna głowę

Bo to była (uwaga, trudne słowo) - ironia...  

kurde czlowieku, gdziekolwiek czytam twoje posty to mnie krew zalewa ;) ;) :D jezeli nie wiesz o co chodzi to sie nie odzywaj a nie piszesz jak zwykle bzdety zakonczone :mrgreen: opanuj sie z tym do jak sie moderator zobaczy to dopiero bedizesz mial :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

brawa dla tego, kto pokaze jego jeden sensowny post! za wyjatkiem kazania poczytania ksiazki kordzinskiego.