Carlos Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Witam!Jeżeli takie porównanie juz by było na forum to proszę o przekierowanie, ale jakoś nie mogłem znaleźć.Po prostu chcę w przszłym sezonie przesiąść się z Virago 535 na któryś z tych trzech motocykli (Virago 1100 vs Shadow 750/1100 vs Magna 750).Interesuje mnie nie tylko porównanie parametrów technicznych ,ale także "parametry jezdne" (czyli jak się prowadzi, jak na winklach się zachowuje, itp.) a także serwis (tutaj virago i shadow są proste jak konstrukcja młotka), bo burżujem nie jestem :D Aha - lubię raczej dynamiczną jazdę (na ile mi tylko Virówka pozwala :lol: ) Pozdrawiam,Carlos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witas Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Wydaje mi sie ze kiedys juz takie porownanie bylo, napewno gdzies bylo porownanie magny, shadow i volcana Jako szczesliwy posiadacz magny moge powiedziec, ze jest to dobry motor, na winklach zachowuje sie przyzwoici i jest bardzo dynamiczna (kocham ja za to ;)) 82KM i 62Nm momentu robia swoje :D Jednak na twoim miejscu wybral bym Virago 1100 ew. Shadow 1100 poniewaz serwis i naprawa Magny jest bardzo droga wrecz nieoplacalna, a trudno jest znalesc fachowca ktory bedzie potrafil ja naprawde dobrze zrobic, wiec trzeba sie liczyc z wizytami w warsztacie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Jesli bardziej zalezy Ci na parametrach i osiągach bierz Magnę. Jesli na stylu bierz Shadowa a po środku jet Virago. Z tego zestawienia to ja bym brał Shadow 1100 a w następnej kolejności Magnę. Wszystkie mają podobne własciwości trakcyjne (tzn badziewie w porównaniu do "zwykłego" GSF 600 :-D ). Serwis najdroższy będzie przy Magnie (4 gaźniki, napęd łacuchem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Jesli Magna 750 to z nowszych po 1993 roku- maja naprawde kopa i przyzwoicie wykonane- technicznie silnik jest juz bez zarzutu, wyciaga-(w testach) 205 km/h- przyspieszeniem powala inne czoppery.Shadow 1100- duzy moment z malych obrotow, jednak nic pow. 180(licznikowo), Virgo podobnie- jednak silnik nie pracuje juz tak miekko jak w Shadow 1100. Twoj wybor:preferujesz szalencza jazde z nogami do przodu-Magna, spokojne turkotanie z mozliwoscia bezstresowego wyprzedzania TIR-w- (nie tak jak na 535) Shadow i Virago.Pozdr. Janek.P.S. W razie pytan o ceny podalem kiedys namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 jannikiel - mówisz że na virago 535 można się zestresować przy wyprzedzaniu tirów? bo chcę ją kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 szczegolnie jak jedziesz obladowany, lub 2 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Witam, ja na Twoim miejscu brałbym Shadowke. Ma niezawodny silnik, żadnych typowych przypadłości (jak np. rozrusznik w Virago), super klang oraz naprawdę niezłe osiągi. Szczególnie model 4 biegowy. Magnę odradzam tylko z jednego powodu - skomplikowany i drogi w remontach silnik - nawet mechanicy nie za bardzo się kwapią aby przy nim grzebać. Co do Virago - słyszałem wiele pozytywnych opinii - jak dla mnie jednak zbyt barokowy styl (typowy japoński chopper z poczatków produkcji) - choć to jest rzecz gustu.Pozdrawiam. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 V- power Magna nowszych serii (po 1993 roku)to nie ten silnik z wiecznymi problemami a wydech 4 w 4 szczegolnie z koncowkami Vince Hince potrafi powalic na kolana-jeden z ladniejszych klangow z rur wydechowych- glosne wydechy Shadow i Virago nie robia takiego wrazenia.Jedynym minusem Magny jest to ze jest na lancuch i z tylu jest malo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 15 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Wielkie dzięki za odzew ;) Rzeczywiście Virago 1100 wygląda trochę "barokowo" :? i ten rozrusznik, więc chyba odpada...Zostaje więc Magna vs Shadow, skłaniam się ku Shadow, ze względu na serwis - przy mojej Virago 535 robimy wszystko z kumplem (a raczej on robi, a ja "pomagam" :lol: ale szybko się uczę :lol: ), więc w założeniu mam omijać serwisy, bo już i tak jestem "kasowo" na minusie :P Ale pojawia się też Drag Star 650/1100...Więc...ale Wam d..ę zawracam ;) , ale przecież po to jest to forum.Teraz myślę o Shadow 750/1100 vs Drag Star 650/1100 - na razie zbieram monetę :DCo myślicie o tych modelach? ps.Na Virago 535 rzeczywiście można sobie podnieść ciśnienie przy wyprzedzaniu tirów, ale to tylko z plecaczkiem i na 5 biegu :D wystarczy więc zrzucić jedno bądź drugie :lol: albo jedno i drugie :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Drag Star 650 (jak i Shadow 750 C2 i C3) to motocykle o parametrach takich jak Virago 535. O ile się nie mylę to Virago jest szybsze od obydwu tych motocykli (podobna moc silnika a mniejsza masa). Za to te same modele ale z silnikami 1100 są chyba godne polecenia. Mocy i momentu obrotowego mają wystarczajaco. P.S.Virago miało problemy z rozrusznikiem do któregoś roku. Niepamietam dokładnie do którego ale nowsze modele nie powinny robić zadnych niespodizanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Carlos jak chcesz bez problemow wyprzedzac z "pelnym wyposazeniem", to rob porownanie Shadow 1100- Dragstar 1100. Honda bije Dragstara kultura pracy i zdaje sie "lepiej zrobiona", ale to juz osobisty wybor.Pozdr. Janek.P.. Wiem gdzie sa do kupienia- zreszta Pompka tez wie:-))))) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Ja to nawet wiem gdzie jest do kupienia ładny Intruder 1400 ;) A o Drag Starach i Shadow- ach (w wersjach USA i z Kanady) to nie wspomnę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 16 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 A ile za te Drag Stary i Shadowy z samiuśkiej Ameryki? 8) I ile za Intruza? 8) Szczerze to... :? właśnie stałem się właścicielem Drag Stara 1100 z 2000r. ;) Postaram się wkrótce wrzucić trochę zdjęć do galerii.Nie będą mi już laski mówić, że "miałeś być na motocyklu, a ty jakimś rowerkiem przyjechałeś..." :lol: :lol: :lol: (Virago 535)Ale kilku kumpli też chciałoby śmigać na czymś konkretnym na wiosnę, więc mogę "szepnąć słowo" ;) że jest coś fajnego. Tylko więcej szczegółów proszę :-) Nie ma ktoś od Was serwisówek i instrukcji użytkownika do Drag Stara? Niestety nie stać mnie było na sprawny egzemplarz, więc trochę muszę pogrzebać w silniku... A to duzi chłopcy bardzo lubią :twisted: Niestety ja jestem dopiero na etapie nauki i jak działam po omacku, to zwykle więcej z tego szkód niż pożytku :lol: Biedna Viróweczka... :cry: czasami, to moje "naprawy" to raczej wiwisekcją można było nazwać :D ale pacjentka przeżyła (chociaż np. wczoraj pękł mi akumulator - :D Yuasa YB12AL-A - może był za szeroki?)Czyli jutro znowu rower...ale nagram sobie odgłos motocykla na playera i będzie substytut :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi