Cinek Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Są dostępne nowe, kompletne korbowody do Jawy za około 50 zł, razem z czopami głównymi i łożyskami. Cena wydaje się atrakcyjna, chociaż sam korbowód nie wygląda tak solidnie jak oryginalny, czeski który był w silniku. Czy warto stosować te korbowody? Nie interesują mnie wywody o wyższości oryginału nad chińszczyzną, tylko zdanie użytkowników wspomnianych wyrobów! :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Podejrzewam ze z tym zdaniem uzytkownikow moze byc wlasnei ciezko....Ale mozesz sprobowac i podzielic sie z nami wrazeniami :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 10 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Zamierzam to sprawdzić, a informacjami się podzielę. :D Ale na to przyjdzie poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Oo to taniocha! jakis czas temu pojawiły sie i u mnie ale kosztowały 120PLN czeskie sa -każdy wie a w głowce korbowodu ma wprasowana tulejkę łozyskową a chinski jak pamiętam jest całkowity i ma utwardzoną głowke i stopę ale za to tylko w chińskich jest do kompletu czop .sam sie zastanawiałbym ale cena nie moze być wyznacznikiem-jestem w stanie sam wymienic igły w stopie wiec jesli bieżnie nie będą za mocno wypracowane to pozostane przy czeskichMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 10 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Cena może być wyznacznikiem, jesli robi się kapitalkę silnika plus kilka innych rzeczy za jednym zamachem. ZJawy mi się zachciało...... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 jak ich jedyną zaletą jest cena to jest to żadna zaleta, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 11 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 jak ich jedyną zaletą jest cena to jest to żadna zaleta, Z własnego doświadczenia czy "a bo tak"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 z własnego doświadczenia ale ono nie dotyczyło chinskich korbowodów, tylko łańcucha, :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 11 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Obejrzałem je sobie dokładniej, potem obejrzałem czeskie...wizualnie nie podpadają....jedno czego się obawiam, to że te nowe łożyska będą gorsze niż stare. :mrgreen: Jeszcze przed montażem spoleruję korbowody, i jadę do speca od wałów. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 łożyska zawsze lepiej wymieniac... a hińskie rzeczy nie są tak popularne jak oryginały, ale nierzadko lepsze ;) sprawdź i powiedz jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 sprawdź stopy obu korbowodów ;) to najprostszy sposub ;) Potem po oglądaj bierznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 sprawdź stopy obu korbowodów Smile to najprostszy sposub Smile Potem po oglądaj bierznie:) a na koniec nie zapomnij opowiedziec jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 hińskie rzeczy nie są tak popularne jak oryginały' date=' ale nierzadko lepsze Wink sprawdź i powiedz jak było[/quote'] też mi się tak wydaje. Powoli mijają czasy, kiedy z chin to tylko "badziewie". Teraz, wraz z rozwojem technicznym i technologicznym nastąpił wyraźny skok do przodu w tej materii. Oczywiście nie wiem jak się będzie sprawa miała z tymi korbowodami ............. a ta cena jest spowodowana tym, że praca chińskiego robotnika kosztuje jakieś 5X mniej niż w czechach, a przypuszczam, że jest ona porównywalna z praca np. europejskiego robotnika ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 też mi się tak wydaje. Powoli mijają czasy' date=' kiedy z chin to tylko "badziewie". Teraz, wraz z rozwojem technicznym i technologicznym nastąpił wyraźny skok do przodu w tej materii. Oczywiście nie wiem jak się będzie sprawa miała z tymi korbowodami ............. a ta cena jest spowodowana tym, że praca chińskiego robotnika kosztuje jakieś 5X mniej niż w czechach, a przypuszczam, że jest ona porównywalna z praca np. europejskiego robotnika [/quote']Ja kupilem 2 chińskie dętki do simka. pierwsza przy 1,5 atm. jakby pekła tzn. zeszło gwałtwnie powietrze lecz po wyjęciu i sprawdzeniu w wodzie bylo dobrze. zrobilem tak jeszcze 2 razy i założyłem drugą tamta wytrzymała 1,8 atm. Wk...łem sie i oddalem do sklepu a tam gość mówi że wszyscy co je kupowali zaraz oddali.Być może przypadek? nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Ja kupilem 2 chińskie dętki do simka. pierwsza przy 1' date='5 atm. jakby pekła tzn. zeszło gwałtwnie powietrze lecz po wyjęciu i sprawdzeniu w wodzie bylo dobrze. zrobilem tak jeszcze 2 razy i założyłem drugą tamta wytrzymała 1,8 atm. Wk...łem sie i oddalem do sklepu a tam gość mówi że wszyscy co je kupowali zaraz oddali.Być może przypadek? nie wiem[/quote'] a to dobre :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi