Bronio Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 To ja też podłączę się do tematu. Planuje w przyszłości zrobić coś z moim widelcem' date=' bo mi czasami dobija i jest za miękki. Ile i jaki olej powinienem wlać do widelca ?Moje moto to FZR600, 3HE (wersja H ?) Gdzie się szuka takich informacji ?[/quote'] Ja proponuje zebys zalal olej do lag 15-20, a informacji ile szuka sie w serwisowce np. :D Do kazdej lagi wlewasz 435cm3 oleju, po całkowitym wcisnieciu lagi odstep od gory lagi do poziomu oleju powinien wynosic 101mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Piotr Dudek napisał:Do każdej lagi 508ccm. http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentac...r600/cbr600.htm Więc jak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolf Opublikowano 10 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 A co dokłądnie Ci stuka w zawieszeniu? albo opisz kiedy stuka? No właśnie nie bardzo wiem. Podczas jazdy po drobnych nierównościach, pęknięciach poprzecznych asfaltu nastepuje takie postukiwanie w rytm pracy zawieszenia. [ Dopisane: 10-10-2005, 08:20 ]Piotr Dudek napisał:Do każdej lagi 508ccm. http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentac...r600/cbr600.htm Więc jak ma być? No chyba lekko mnie to skołowało. Sądzę jednak, że szpec z salonu Hondy wie więcej :idea: A takim chyba Piotr Dudek jest. Po zsumowaniu tego co piszą na Domeczku wychodzi 508 cm :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 No dokładnie. Do niedawna miałem F2 i robiłem przednią zawieche. Wlałem właśnie tyle co na podanej stronce, czyli 254 do każdej, oleju 10w. Zawias pracował dobrze, przynajmniej tak mi sie zadawało, bo to moje pierwsze moto było. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolf Opublikowano 10 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 No dokładnie. Do niedawna miałem F2 i robiłem przednią zawieche. Wlałem właśnie tyle co na podanej stronce, czyli 254 do każdej, oleju 10w. Zawias pracował dobrze, przynajmniej tak mi sie zadawało, bo to moje pierwsze moto było. :D Robiłeś jakiś większy remont, czy tylko olej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Sprawdzę te dane jeszcze u siebie. Zresztą zawsze można (jak są całe uszczelniacze i nie ma wycieków) zmierzyć poziom oleju miarką, od górnej powierzchnii lagijak jest wciśnięta w goleń. Prosta sprawa - potem wlewa się na taki sam poziom jak wykazał pomiar. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 ok,, wszystko gra, tylko nikt mi nie chche powiedziec jak to jets z ns-1...:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Rolf napisał:Robiłeś jakiś większy remont, czy tylko olej?? Wymiana uszczelniaczy i oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 WOWO dane na stronie którą podałeś są wyssane z palca.Jeżeli wierzycie w wypociny jakiegoś oszołoma to wasza sprawa.Jak jesteś tak dociekliwy to znajdź w necie autora tej strony i zaputaj skąd czerpał wiadomości na temat tych modeli. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Nie chodzi, o to czy jestem dociekliwy, czy nie. Lagi mi ciekły, więc musiałem się tym zająć. Znalazłem tę stronę i wlałem tyle oliwy co było podane, więc stąd moje zdziwenie, gdy podałeś coś innego. Skoro zajmujesz się motocyklami Honda, więc na peweno wiesz lepiej. Dziękuje za sprostowanie, bo do dnia dzisiejszego byłem świadom innej "pojemności" lagi w F2.Przypuszczam, że nie tylko ja kożystałem ze strony i wlałem za mało oliwki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 1.jeszcze raz zadaje pytanie , czy ktos wie ile wlac oleju do lagi w moto Yamaha RD 125, rocznik 82-85, model 10W? 2. Pytanie do dominika, jak bym przyjechal w tym lub przyszlym roku do HRG to wymienilibyscie mi uszczelniacze i olej ? Widzialem na stronce ze wymiania oleju 80zl ale o uszczelniaczach nie bylo to jeszcze jaka byla by cena? Wymienil bym sam ale nie wiem ile oleju wlac :) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 1.jeszcze raz zadaje pytanie , czy ktos wie ile wlac oleju do lagi w moto Yamaha RD 125, rocznik 82-85, model 10W? 238 cm3 na kazda lage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 loooooo, wilekie thx !!A moge wiedziec czy to sa sprawdzone i dobre informacje? Skad je masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 loooooo, wilekie thx !!A moge wiedziec czy to sa sprawdzone i dobre informacje? Skad je masz? http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...=dane+serwisowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 thx, szkoda ze juz ten link nie dziala. Prosze jak masz ten plik to moglbys mi jakos pokazac co jeszcze pisza na temat RD ?? Bede bardzo wdzieczny. Nie wiem jak, wyslesz? screenshoty?Wielkie thx :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi