Skocz do zawartości

ktm sx 125- płyn leje się do cylindra...

kwas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam, na allegro jest ktm sx 125 rok 1993, jest uszkodzony, w aukcji pisze: "USZKODZONY WODA SIE LEJE DO CYLINDRA", dzwoniłem do gościa i on mówił ze to może być wina jakieś uszczelki w cylindrze i dlatego płyn z chłodnicy wlewa sie do środka, powiedzcie mi co innego mogło sie zepsuć i jakie moga byc koszty naprawy? gdzie dostane potrzebne części? bo chciałbym kupic ten motorek ale nie wiem czy da sie to naprawic i jakim kosztem, z góry dzieki za pomoc

jesli sie leje to szlif cylindra jesli jest tuleja

nowe lozyska zapewne

kpl uszczelek potrzebnych

wszystko poczyscic z tego syfu

nie powiem ci ile to kosztuje bo nie wiem

jedynie co szlif 50 zl kosztuje

a nikasil owiele wiecej

no ale musze kupic tylko uszczelki?? co mogło jeszcze byc do wymiany lub naprawy?

prawdopodobnie uszczelka pod glowica puscila. Ile chce za tego KTM'a?? KOlega takiego kupil w stanie "idealnym" , ze rachunkami na kazda czesc silnika i sie rozsypal po tygodniu :mrgreen: . Ogolnie srednio polecam. Jakos dziwnie sie prowadzi... Fajny patent jest z regulacja bo nie potrzeba srubokreta ani niczego tylko jest 7-stopniowe pokretlo z przodu i z tylu

Jak sie leje plyn do cylindra to moze byc spierdol#%e :

- uszczelka pod glowica, ale to malo prawdopodobne, jezeli uszczelka jest zepsuta to predzej spaliny ida do ukladu chlodzenia , ale moze tak sie trafilo

- moze byc peknieta glowica

- moze byc gdzies pekniety, albo przezarty cylinder

Najpredzej te dwa ostatnie warianty.

[ Dopisane: 07-10-2005, 19:35 ]

trzeba by go odpalic. jezeli spaliny w zbiorniczku to moze wina uszczelki, a jak wode wyrzuca przez wydech to wtedy glowica lub cylinder.