andrzejtomecki Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 scigiem 50 nie da sie jezdzic na gumie ... enduro owszem, da sieEnduroguy-nie zgodze sie ze na gumie dalej przejedziesz przy strzale ze sprzegla-ale moze to zalezy od jezdzca, ja tam wole traktowac z gazu z 2, duzo lepiej mi tak idziea taka jazda na gumie z nogami po asfalcie to .... tak to ja umialem przejechac tyle ile chcialem(komar, ogar200, ogar205 itp) ale to zadna jazdapzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 ja nigdy nie strzelałem ze sprzegła,a fotki które dałem to było jedynie poderwanie motocykla. Wydaje mi sie ze tak jest duzo łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Enduroguy-nie zgodze sie ze na gumie dalej przejedziesz przy strzale ze sprzegla-ale moze to zalezy od jezdzca, ja tam wole traktowac z gazu z 2, duzo lepiej mi tak idzie Mi chodzilo o to ze jak strzelisz ze sprzegla to masz wiekszy zakres obrotow do wykorzystania, bo jak dajesz z gazu to po chwili obroty sa tak wysokie ze sie bieg konczy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 4 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Mi chodzilo o to ze jak strzelisz ze sprzegla to masz wiekszy zakres obrotow do wykorzystania, bo jak dajesz z gazu to po chwili obroty sa tak wysokie ze sie bieg konczy Mam takie same zdanie i dlatego polecam sprzęgiełko (chociaż jest tak jak ktoś wyżej powiedział). To w jaki sposób stanać na kole jest indywidualną sprawą jednak sprzęgło pomaga. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 a jak tutaj wkleić fotki?? gdzieś to pisało, ale nie pamietam juz gdzie.Napiszcie szybko bo mam nowe foty:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Nasze motocykle na kole :DMam nadzieje ze nikt nie bedzie zly jak wtawie swoje zdjecie w dziale motorowery :(http://bikepics.com/pictures/435384/ http://bikepics.com/pictures/435399/ Jezeli chodzi o mnie to ja nie uzywam sprzegla :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 jak wyladowac tyak, zeby nie walic przodem o ziemie, tylko w miare delokatnie to zrobic??Musisz puścić gaz i znowu delikatnie go dodać. Bynajmniej ja tak robię, tylko że ja ma simka :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Ze sprzęgła czy z gazu to każdy sam musi zdecydować. Jak simkiem ze sprzęgła to staje na tylne podnórzki lub siedze troche dalej na siedzeniu i strzał z prawie zerowej prędkości (żeby większy zakres obrotów był na kole) w przypadku strzału z pozycji siedzącej to podciągam troche kierownicę. Jak z gazu to juz mocniej podciągam kierownicę i jakoś idzie te kilka metrów (prze dobrym wietrze 15-17 metrów mierzonych będzie :mrgreen: ) Foty wrzucę w najbliższym czasie :twisted: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 http://bikepics.com/pictures/441252/ http://bikepics.com/pictures/441255/ http://bikepics.com/pictures/441256/ dobre:D?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Ja się jeszcze ucze i nie ma za bardzo czym się chwalić, ale ja robie tak: jade sobie powoli na 1 tak do 7k obr / min i wtedy roll gaz na zero i od razu max. No i wtedy idzie :( . Długo mi nie wychodziło, ale ostatnio jak kumplowi w środku lasu romet siadł to sie nudziłem jak on go pchał i tak mnie natchnęło i wyszło. Potem coraz lepiej. Trenujcie i będzie spoko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 4 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 dobre:D?? dobre dobre :( :!: Skonstrułuj jakiś filmik... jak daleko zajedziesz na gumie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 dobre:D?? NIE* :P Jak bys zaczął zmieniać biegi z kołem w górze i jeździć dalej to by było dobre :P * jeszcze sie głupio pytasz :( jasne że dobre :P ale nie popadaj w samozachwyt, bo przestaniesz tak latać :D Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 jak daleko zajedziesz na gumie?? a no 10 metrów sie udaje, ale to wszystko kwestia ćwiczen jutro spróbuje zmieniać biegi podczas jazdy na kole, a filmik tam mam jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brugi Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 No nieżle Enduroguy :( Małe pytanko ile mierzysz :D A co do tych ścigów to moge sie pylić bo nie mialem ale chodzilo mi o sam silnik jest mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 KuBA uważaj ze zmianą biegów na kole bo mocno do tyłu rzuca. Ja niedawno też próbowałem wrzucić 2 i za pierwszym razem sie wystrachałem jak to szybko do tyłu ciągnie i musiałem zeskoczyć, żeby nie glebnąć.:( Na razie poćwicze 1 i jak będę czuł się pewniej to zajmę się 2. Tobie też tak radze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi