Astarte Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Witam,ostatnio ze znajomymi zrobiliśmy sobie bardzo drogie zdjęcie :( , no ale cóż. Przed Popradem na Słowacji jest piękny długi 5 kilometrowy tunelik no i jak zwykle wpadliśmy na głupi pomysł i zatrzymaliśmy się w nim w zatoczce awaryjnej :twisted: i cykaliśmy sobie fotki. Na nasze nieszczęście w tunelu jest 79 kamer :-x (tak nas policmajster poinformował) i zaraz po wyjeździe z niego zostaliśmy zatrzymani i każdy dostał po 2000 koron mandatu :( Teraz pytanie do was, mandat oczywiście był kredytowy. Jak to jest z zapłatą, mają możliwość jakiegoś wyegzekwowania tej kasy, czy mogę podrzeć ten kwitek?? Czytałam w jakimś wątku że ktoś miał potem problemu z wjazdem na teren Słowacji. Miał ktoś może podobne wątpliwości czy jakieś dobre wiadomości?? pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Olej, jak będą próbowali egzekwować, to się będziesz martwić.No i jak będziesz jechać na Słowację, to licz się z możliwością wystawienia rachunku na granicy, ale to mało prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz eF Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 nie chciało mi się tego wątku czytać, ale może w nim znajdziesz odpowiednie informacje:http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=2...5220&a=29561486 a swoja droga nie widzę problemu by polski urząd skarbowy nie mógł ściągnać mandatu nałożonego w Słowacji,ale nie znam się i nie wiem dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Miałem podobną sytuację w tym roku, z tym, że zarobiłem dwa mandaty w Anglii - też założyłem temat na 4um co z tym fantem począć i ktoś (chyba zbycho) odpisał, że dostał mandat na Słowacji i przy ponownym wjeździe na granicy kazali mu płacić. Jak poszperasz w atchiwum tego działu znajdziesz mój wątek, tam temat był trochę rozwinięty.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Witam,czytałam właśnie ten wątek o twoich bodajże 200 funtach mandatu w Anglii i tam właśnie Zbyho mówił że miał problemy z wjazdem. Ale czy ktoś miał podobną sytuację. Może to był odosobniony przypadek?? pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wats Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Mój wujek dostał mandat na słowacji i nie zapłacił. Jeździ normalnie na słowacje i nic. Więc może to olali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Jak zmienisz pojazd to może ... Ten sam numer paszportu, te same numery rejestracyjne to prawie 100% pewności że będziesz płacić.Chyba że sobie zrobisz kilkuletnią przerwę, tak też chyba po pewnym czasie czyszczą rejestry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 W przyszłym roku kończy mi się paszport, będę zmieniać na nowy.W przyszłym roku mam zamiar zmieniać sprzęta, nowa rejestracja.Tam gdzie jestem zameldowana nie mieszkam (poczta wraca listy do nadawcy z podpisem "adresat już tam nie mieszka"). Czyli jednynie rzeczywiście na granicy, ale też nie wiadomo. Okaże się w przyszłym roku jak wybiorę się tam pośmigać :twisted: NO włanie z tym czyszczeniem rejestrów, to prawda?? Pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Jak zmienisz pojazd to może ... Ten sam numer paszportu, te same numery rejestracyjne to prawie 100% pewności że będziesz płacić.Chyba że sobie zrobisz kilkuletnią przerwę, tak też chyba po pewnym czasie czyszczą rejestry. No ale na granicy rzadko sprawdzaja dowod rejestracyjny a w wiekszosci tylko dowod osobisty wiec przypuszczam ze szybciej to moze byc dopisane w aktach do nazwiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Dokładnie... na granicy słowackiej najczęściej pokazuję się tylko dowód osobisty. Dowód rejestracyjny ode mnie chcieli tylko raz, a granicę przekraczam często :? Możę rzeczywiście przypisanie do nazwiska, ale to też bezsensu bo np. Janów Kowalskich w Polsce jest trochę :( pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Kubi Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Moj kumpel dostał mandat na Słowacji tego lata. Pozniej jak jechal ze mna jako pasażer na Słowację to nie bylo problemu. Dla pewnosci jechal na dowód bo dowodu nie przeciągają chyba przez taki czytnik jak paszporty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Te dowody osobiste to oni tak sprawdzają, że strachu nie ma... Patrzą zwykle tylko czy fota się zgadza i sruuu dalej jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Witam. Oststnio , własnie podczas tej ich akcji zostałem wyhaczony w jakiejś dziurze zagranica w Korbielowie. Jak widziałem tylko sami polacy tam byli trzepani.Jachałem sobie motorkiem, widzę 40, pomalutku odpuściłem, nie wiem ile jechałemmoże 50-60, wyskoczył na mnie taki jeden i kazał zjechac. Przede mną jeszcze 2albo 3 auta z Polski. Koles mi wmawiał że jechałem 70, na prośbe o pokazaniepomiaru z radaru, powiedział, że radar to tam gdzies a w ogóle to już skasowali.Wiedząc, że nie mam słowackich koron ani w ogóle żadnej gotówki tylko karty,wykminili, że wystawią mi kredytowy, jak nie zapłace to będe miał problem zwjazdem na Słowacje. Już mi to zaczęło latać, niech pisze mam gdzies jegoSłowację. Koles pyta się co robię, i tu mi zaświtało i tak trochę żartempowiedziąłem,że jestem policjantem. Chciał zobaczyc blachę, ale popatrzyłem naniego jak na kretyna i mowie, że przecież jestem na wakacjach. Pomyślał chwilę iw końcu powiedizał temu drugiemu, że jestem ich kolega po fachu. Nie dośc , żemnie puścił to jeszcze powiedział mi gdzie stoja inne patrole.Dodam, że znam trochę srodowisko i nomenklaturę, więc trochę go tam omamiłemgadką na branżowe tematy.Do tej pory się z tego śmieje.Może to dobry bajer na gliny, w Polsce nie przejdzie ale za granicą... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Nowe dowody osobiste sa przeciagane na granicy przez czytnik - ale czesto tylko przy wjezdzaniu na slowacje a przy wyjezdzaniu czesto droga jest otwarta i tylko sie spojrza i jazda. Gorzej jest z Czechami oni potrafia sie czepiac o byle co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 14 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Mam jeszcze jedną prośbę :D Może się znajdzie jakaś mądra głowa, która kuma coś ze słowackiego, albo ma jakiś ichniejszy słowanik w domu i przetłumaczy mi co jest tu napisane: Najbardziej interesuje mnie ostatnie zdanie 8) a jeszcze bardziej co to znaczy "vymahany"?? pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi