piotr7557 Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=64922876 Co o tym sądzicie?? Czy to jakiś pic na wode czy to może rzeczywiscie coś dać naszej maszynie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Pewnie da. Poprawi sportowy wizerunek sprzętu. Wizualnie. Nic pozatym. Filtry nie markowe maja większy przepływ powietrza, ponieważ mają żadszą siatkę i wpuszczaja do silnika więcej powietrza jak równiez wiecej syfu. Jak chcesz filtr który poprawi osiągi, to kup K&N, lub Kingdragon. Ale za nie zapłacisz nie 30zł, a grubo ponad 100. Ale z drugiej strony jesli to ma iśc do Wueski, to nie wiem czy jest sens w ogóle. Filtry sportowe (stozkowe) dają odczuwalne efekty tylko w górnych zakresach obrotów. A chyba nie bedziesz Wueski do wyscigów uzywać. Wueska ze stożkowym filtrem to jak Trabant ze spojlerami... Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Nie wydawaj pieniędzy na dziadostwo. Ten stożkowy filtr nic Tobie nie pomoże, tylko jak mówi Korba poprawi wyglad i więcej syfu będzie wciagał silnik. Przy WS-ce niema sensu tego zakładać, ma za mała moc i chyba nie będziesz jej używał często obroty maxymalne, by odczuć ten "tuning".Te 30zł wydaj lepiej na coś innego, np. na benzyne, albo na browar;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 nic Tobie nie pomoże Jemu pomoże - da efekt placebo :lol: . Wuesina nic na tym nie zyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zildian Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 jo! ja mam dwa takie sprzety na kascie. wyglada bardzo ciekaie.Do mojego nie kupiłbym jakis KN czy innych tajemnych sportowych filtrów, bo nie o osiagi chodziło konstruktorowi :( -- i koniec -- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 gratulacje :( zakłądając fuiltr stożkowy spada wytrzymałość sprzetu o 20% :( piaseczek będzie wszędzie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr7557 Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Ale ja nie powiedziałem że to chce zakupić. :( gdyby kosztował 5 zł to może, ale po prostu byłem ciekaw czy te 30 zł jest w jakiś sposób uzasadnione. WSK raczej nie śmigam w wyscigach :-D ale i tak mam niezłą satysfakcje ponieważ mój kumpel dał 3000 zł za skuter keeway ja 600 zł za wieśke a nie ma sie nawet co ze mną porównywać 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Pewnie da. Poprawi sportowy wizerunek sprzętu. Wizualnie. Nic pozatym. Filtry nie markowe maja większy przepływ powietrza, ponieważ mają żadszą siatkę i wpuszczaja do silnika więcej powietrza jak równiez wiecej syfu. Jak chcesz filtr który poprawi osiągi, to kup K&N, lub Kingdragon. Ale za nie zapłacisz nie 30zł, a grubo ponad 100. Ale z drugiej strony jesli to ma iśc do Wueski, to nie wiem czy jest sens w ogóle. Filtry sportowe (stozkowe) dają odczuwalne efekty tylko w górnych zakresach obrotów. A chyba nie bedziesz Wueski do wyscigów uzywać. Wueska ze stożkowym filtrem to jak Trabant ze spojlerami... Filtr stożkowy markowy w testach na chamowni daje przyrost mocy aż do 1 procenta,i to te najlepsze wiec sensu ich zakładania nie widze. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 dla szpanu to można by się pokusić o zamontowanie takiego filtra, tylko że w wuesce wygląda to raczej śmiesznie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 mitez chodzi po makówce takifiltr ale tylko dla dźwieku bo wole ssanie niż ogłuszający ryk z łumików wyciagnijcie wklady z TS350 np i siadzcie jako pasażer ryczy ale w głowi po kilku km sieka sie robi jesli jedziemy sami to ok niech ryczyale chyba macie racje normalny fikltr jest wobudowie z "odstojnikiem" jakby i zawirowania powetrza gubią tez część zanieczyszczeń a o to chodziło konstruktorowi może i macie rację, mze za 100 lepszy tylkopo co przeplacac w sprzetach krajowych? Przeciez jak powiedział piotr nie będzie sie ścigał tylko o efekt muchodzi ale co dotego zyskumocy 10 a 1 % to powiem, ze jestem zaskoczony.... [ Dopisane: 07-10-2005, 07:09 ]natomiast co do opiniikolegów to tez przyznam im racjęizobaczmy jaka powierzchnię boczną ma filtr Jawy TS a ten? na oko 2 razy wiekszy orginał teraz sam już nie wiem przudałbysie porzadny test i filtrów bo jaknarazie to wszystko nasze przypuszczenia i dywagacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 To tak jak by mówić do ściany :/ Chodzi o długość kanału ssącego :/ jawa będzie pięknie ryczeć ale będize wolna i zmulona:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 własnie ..ale czy do sciany? długość kanłu ssacego- bardziej raczej dolotowego :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 jak powiem dolot to wszyscy zrozumia znowu wydech :/:/ Trzeba by rysować:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 dolot to dolot a wydech to wydech, ten kto nie rozumie to niech czyta uwaznie wypowiedzi innych a nie zabiera glos i metli caly topic...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 to można mu przeciez kulturalnie wytłumaczyć............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi