Klaus Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Witam serdeczniemam drobne pytanko ponieważ czas już najwyższy w moim drifterku zrobić posezonową wymianę płynów jak i drobną regulację mam pytanko dla tych którzy vulcanami latają już jakiś czas:czy opłaca się wymieniać płyny samu (filtry także ma się rozumieć) i regulować luzy zaworowe, jak i od razu zmienić klocki czy raczej gra nie warta świeczki a oszczędność minimalna. pozdrawiam klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Głupie pytanie. Jak sam zrobisz przegląd to odchodzą Ci niemałe koszty robocizny (ile teraz kosztuje roboczogodzina w serwisie?). Poza tym taki mały przeglądzik to sama przyjemność :) P.S. Zawory są regulowane na płytki więc przy tak nowym motocyklu raczej nic nie będziesz musiał robić (chociaż sprawdzić nie zaszkodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 może i głupie - jednak nie zawsze opłacalne jest robienie samemuczęsto mam tak że wolę dać do serwisu bo wbrwew pozorom nic nie jest taniej. ale pod wpływem twojego tekstu w sobotę wymienię wsztstkie płynezoryi klocki a zawory to mi tak już grają że bez regulacji się nie obędzie więc do serwisu tylko to oddam - bo ponoć to dość skomplikowana sprawa - nigdy tego nie robiłem pozdr.klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Witam,ja jak miałem jeszcze VN to olej i filtry wymieniałem sam. Dostęp jest spoko a filozofia to żadna. Co do zaworów to warto wyregulowć dobrze aby uniknąć problemów z głowicą - dobry warsztat lub fachmann. To co jest przekichane przy VN to dostęp do świec - nie dosyć, że na dziwny klucz to jeszcze wpuszczone pół metra w głowicę (najpierw ściąganko baku oczywiście). :? Widocznie tak musi być. :) Pozdrawiam. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabio Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 To co jest przekichane przy VN to dostęp do świec - nie dosyć, że na dziwny klucz to jeszcze wpuszczone pół metra w głowicę (najpierw ściąganko baku oczywiście). Vpower he he to to pipa w moim VL to jest zabawa.Trzeba zdjąć "atrapę baku" :-D następnie chromowane ozdobne osłony odkręcić i można zabrać się za wykręcanie świeczek he he.EEE nie miała baba kłopotu nabyła VL ;-)...łza się w oku kręci jak wspomnę swoje XV750.Piękny dostęp do wszystkiego był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 To co jest przekichane przy VN to dostęp do świec - nie dosyć, że na dziwny klucz to jeszcze wpuszczone pół metra w głowicę (najpierw ściąganko baku oczywiście). :? Widocznie tak musi być. :( Tak wcale być nie musi. Żeby wyjąć świecę z pierwszego cylindra nie trzeba nic zdejmować a żeby dobrac się do drugiego trzeba zdjąć siedzenie. Baku nie trzeba ruszać. Pod warunkiem używania "giętego" klucza do świec :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 ja wszystkie płyny wymieniam sam /olej 2 razy w sezonie=>KLAUS oleju jeszcze nie wymieniałeś? :roll: /, ale zawory i dostrojenie gaźnika zleciłem serwisowi.za gaźnik w następnym sezonie biorę się sam, budowa naprawdę prosta...pzdr Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly69 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 A ja wybieram serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi