Z3US Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Witam. Mam taki problem. Swego czasu jawka niechciała zapalić. Po wymianie platynek zapaliła od pierwszego i miała siły jak głupia. Po pewnym czasie zaczęła słabnąć. Tzn. jeździ, ale nie tak jak wcześniej. Dawniej 70 to maiłem na kiwnięcie palcem, a teraz to 65 i to w naprawde dobrych warunkach.Wydaje mi się że jest to spowodowane właśnie tymi platynkaimi. Śniedzieją czy coś tam sie z nimi dzieje. Da sie je jakoś zakonserwować, żeby warunki atmosferyczne niemiały na nie wpływu ? Dzisiaj kupiłem komplet uszczelek i zapodam jedną pod osłone prądnicy bo tam niemam uszczelki, a wydaje mi sie że dostaje sie tam troche wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 ja mam pod ten maly dekielek uszczelke z detki dorobiona, mozna je wyczyscic drobnym papierem sciernym rozewrzec wlozyc puscic szybko wyciagnac i tak pare razy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Smar grafitowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Smar grafitowy eeeee?? w każdej instrukcji pisze żeby zadnym olejem i srodkami smarnymi nie zasyfic, wiec radziłbym tego nie robic ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 Na platynkach się nie znam - mówię szczerze, ale smar grafitowy przewodzi prąd i zapobiegnie utlenianiu się powierzchni - to tez zalezy ile sięgo da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 27 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2005 A może Panowie silikonem je pociągnać. Nie będą śniedziały, wilgoć ich nie weźmie, nie trzeba bedzie stosować żadnych uszcelek ze sklepu lub z detki. A moze jak poprzednik napisał - smarem grafitowym, też bardzo dobre zabezpieczenie...:mrgreen: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 A może Panowie silikonem je pociągnać. Nie będą śniedziały, wilgoć ich nie weźmie, nie trzeba bedzie stosować żadnych uszcelek ze sklepu lub z detki. A moze jak poprzednik napisał - smarem grafitowym, też bardzo dobre zabezpieczenie...:mrgreen: :twisted: a gdzie tam smarowac, najlepiej je zaspawac na stale i polakierowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 28 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Zaraz kupie bitexa i całe zapaćkam. Dyskusja odbiega panowie troche od tematu. Ja poszukuje jakiegoś sposobu na śniedziejące styki - przy czym motor ma być cały czas w 100%sprawny, więc w gre niewchodzą wymienione przez was wcześniej sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Wd 40 psiknąc zostawic na pół godzinki platynki sa jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Wd 40 psiknąc zostawic na pół godzinki platynki sa jak nowe Co prawda Smar grafitowy przewodzi prąd, ale robi to SŁABIEJ niż metal, czyli iskra może być, ale słabsza, tak samo w przypadku wd 40, przeczyscic i bez problemu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 zainteresował mnie ten tematjuz byłem gotów posmaroawac z ciekawości styki ale przypomniałem sobie o pascie do procesorów-ta biała moze ona bedzie lepsza? choc na styki ma tylko dwa sposoby wymiana na nowe albo tarcxą diamentową zbieram nadpalony materiał tylko z równolegoscią cięzko potem i nie smaruje ich niczym :) [ Dopisane: 29-09-2005, 08:15 ]prezpraszam to pasta poprawiająca styk-odprowadzajaca ciepło a nie przwodnictwo elektryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 prezpraszam to pasta poprawiająca styk-odprowadzajaca ciepło a nie przwodnictwo elektryczne dobrze ze sie poprawiles :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Jeśli masz zapłon elektroniczny to styki będą zawsze w przerywaczu śniedziały. Powoduje to mały prąd płynacy przez styki. W oryginalnym zapłonie lub przeróbce na bateryjny nie elektroniczny, prąd na stykach jest duzo wiekszy i dlatego z biegiem czasu sie one wypalają ale nie sniedzieją. Moduł zapłonu tak ale tylko we wspolpracyz bezstykowym czujnikiem zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 3 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Moduł zapłonu tak ale tylko we wspolpracyz bezstykowym czujnikiem zapłonu.A jak go wykonać ? Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi