Skocz do zawartości

Buty

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.4bikes.pl/product_info.php?cPat...471&language=pl

Czy ktoś spotkał się kiedyś z takimi butami ? Domyślam się, że ochrona w nich jest co najmniej o połowę mniejsza, ale na pewno są wygodniejsze, lecz czy warto narażać zdrowie dla nieco większego komfortu ?

Jeżeli już było coś na temat tych butów to przepraszam.

Ja swoje gearne też przez neta kupiłem i wszystko jest ok.

Poprostu zmierzyć długośc stopy ,a sprzedający niech zmierzy długość wkładki i będzie ok.

Rozmiar buta długość buta i wkładki to nie wszystko, ja na przykład, żeby czuć się dobrze potrzebuje buty wysokie w stopie, a nikt przez neta tego nie stwierdzi.

A co myślicie o kupnie butów w Stanach? Bo np. Tech 4 w stanach kosztuja od 100$ do 150$, a w Polsce 600 zl. Chciałbym kupić coś ze Stanów tylko nie wiem jak jest z wysyłką. Ile kosztuje? Jest jakieś cło albo coś takiego?

Kupował ktoś? Doradźcie.

A co myślicie o kupnie butów w Stanach? Bo np. Tech 4 w stanach kosztuja od 100$ do 150$, a w Polsce 600 zl. Chciałbym kupić coś ze Stanów tylko nie wiem jak jest z wysyłką. Ile kosztuje? Jest jakieś cło albo coś takiego?

Kupował ktoś? Doradźcie.

Ja kupowałem swoje Tech 8 w USA. Koszt wysyłki zależy od tego ile paczka waży i czy piority czy express. Cło i vat musisz zapalcić.

A jak odbywa się wysyłka z USA? Podobnie jak na Allegro? Czy mają jakieś swoje zasady? :P Sorry za laickie pytania, ale w tym temacie jestem zielony? :P

PS. Aha. 50$ to cena samej wysyłki czy razem z cłem i VAT-em? Ile wynosi cło i VAT od powiedzmy paczki wartości 100$?

Edytowane przez Marker15

A jak odbywa się wysyłka z USA? Podobnie jak na Allegro? Czy mają jakieś swoje zasady? :) Sorry za laickie pytania, ale w tym temacie jestem zielony? :flesje:

PS. Aha. 50$ to cena samej wysyłki czy razem z cłem i VAT-em? Ile wynosi cło i VAT od powiedzmy paczki wartości 100$?

Szkoda, ze nie pytales sie o to w grudniu bo akurat skladalem zamowienie, może jak dobrze pójdzie to bede cos zamawial w lutym, zagadaj jak cos, przesylka wychodzi 50zl na lebka :icon_mrgreen: bez podatkow i cla, przedmiot+ wysylka(ok.50PLN)

Fajny sklepik jest, dalem za buciki 100$ a w Polsce 750PLN w sklepie :lalag:

A jak odbywa się wysyłka z USA? Podobnie jak na Allegro? Czy mają jakieś swoje zasady? :lalag: Sorry za laickie pytania, ale w tym temacie jestem zielony? :flesje:

Płacisz paypalem. Z tym cłem i vatem jest różnie raz dają raz nie. Cła jest 6% VATu 22%

Szkoda, ze nie pytales sie o to w grudniu bo akurat skladalem zamowienie, może jak dobrze pójdzie to bede cos zamawial w lutym, zagadaj jak cos, przesylka wychodzi 50zl na lebka :notworthy: bez podatkow i cla, przedmiot+ wysylka(ok.50PLN)

Fajny sklepik jest, dalem za buciki 100$ a w Polsce 750PLN w sklepie :icon_twisted:

daj link popatrze moze tez na cos sie skusze :icon_razz:

Edytowane przez gorgo9