shyna Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 LOL! Widać bardziej ciebie interesuje jazda bez prawka niż sama jazda... jakbyś zrobił prawko to już byś nie wsiadł na moto bo nie byłoby tej adrenaliny? Głupie gadanie, nie no sorry ja wole zrobić prawko i śmigać bez stresu na ale jeżeli ciebie jara to ze możesz dostać ciekawe kary i zniszczyć sobie w ten sposób życie to droga wolna. Mój kumpel (17 lat) miał wypadek na NSRce 125 i ma prawko odroczone na 5 lat. Oczywiście nie trudno się domyśleć, że popiera jazdę bez prawka :biggrin: Bo kto by w takiej sytuacji nie popierał haha...Aaaaaaaaaaa mój kumpel 16 lat wjechal na hayabusie swojego starego ... a drugi to a trzeci tamto... kurcze czlowieku, sa ludzie ktorzy potrafia jezdzic i czerpia z tego przyjemnosc obojetnie czy maja prawko czy nie , ale Ty bedziesz lizal dupe bo nie umiesz byc asertywny , poza tym jestem swiadomy swojej decyzji i za kazdym razem kiedy wsiadam na moto i mijam na kapciu policje usmiech na mojej twarzy przypomina banana od ucha do ucha , a Ty zrob sobie prawko , ja Twojej decyzji nie bede podwazal ani krytykowal ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1986 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 chyba wiekszosc młodych motocyklistów jezdzi bez prawa jazdy, maja wytłumaczenie ze i tak nie potrzebuja bo uda im sie zwiac przed policja, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 chyba wiekszosc młodych motocyklistów jezdzi bez prawa jazdy, maja wytłumaczenie ze i tak nie potrzebuja bo uda im sie zwiac przed policja, tjaa... kozaki, póki się coś nie stanie. jeszcze niedawno jeden płakał, jak to będzie z wizytą biegłego przy 125/50; teraz następny potrącił panienkę, prawka nie ma i trzęsie się nad konsekwencjami. każdy sam sobie sterem, żeglarzem..? pewnie. tylko na akwenie pełnym innych takich okrętów...jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 chyba wiekszosc młodych motocyklistów jezdzi bez prawa jazdy, maja wytłumaczenie ze i tak nie potrzebuja bo uda im sie zwiac przed policja, Trochę spłycasz zagadnienie. Myślę, że powód może być zgoła inny. Nie wiem kiedy robiłeś prawko ale teraz to jest normalny sajgon i przy sprzyjających wiatrach trwa to najkrócej 3 miesiące (słownie trzy miesiące). Bez kursu. Samo zrobienie egzaminów.Ja mam ten komfort, że kat. B robiłem jeszcze w latach 80-tych, a teraz dopiero robię kat. A. Mam więc pewną skalę porównawczą.Rozumiem małolatów, że mają w dupie biurasów piętrzących tylko przeszkody. Nie rozumiem natomiast tych biurw, bo ich debilne drętwe, monopolistyczne nawyki powodują to, że więcej właśnie młodych ludzi jest skłonna do ryzykowania jazdy bez stosownych upranień. A to się już rozmija zupełnie z sensem istnienia takich instytucji, których istnienie polega właśnie na porządkowaniu spraw związanych z komunikacją drogową i zapenianiu bezpieczeństwa. Niestety polski urzędnik to synonim egocentrycznego debila bez wyobraźni, który musi dowartościowywać się tym, że petenci muszą mu okazywać cześć i szacunek, bo inaczej ich ukarze. Pretensjonalne gównojady, które muszą czuć się ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Jazda bez prawka to niepotrzebne ryzyko. Jesli wjedziesz w pieszego i uszkodzisz go na trwale, to do konca zycia musisz mu oddawac czesc swoich ciezko zarobionych pieniedzy. Jesli lubisz motocykle i chcesz rozsadnie podejsc do tematu, to1. zrob prawko2. kup stroj3. kup moto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 To że długo trwa kurs i jest problem z jego zrobieniem to niby ma byc argument do jazdy bez prawka? To może ja zamiast pracowac powinienem kraść, bo na wypłate tak długo sie czeka. To oczywiscie metafora, ale cos w tym jest prawda?w ogóle o czym mowa, nie można i tyle, koniec kropka. Anarchia nie jest chyba wskazana, ale jak jest napisane na fajkach- wybór należy do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Dla mnie ten temat już się wyczerpał. Prawo jazdy na motocykl w Polsce jest obowiązkowe bo tak wymaga prawo. Nieważne jak długo się czeka na egzamin i jak długo czeka się na papier... I wcale nie mówię tego bo mam pawko. Po prostu - jeśli nie miałbym do do dzisiaj bym nie jezdził motocyklem... http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi00r3k Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Aaaaaaaaaaa mój kumpel 16 lat wjechal na hayabusie swojego starego ... a drugi to a trzeci tamto... kurcze czlowieku, sa ludzie ktorzy potrafia jezdzic i czerpia z tego przyjemnosc obojetnie czy maja prawko czy nie , ale Ty bedziesz lizal dupe bo nie umiesz byc asertywny , poza tym jestem swiadomy swojej decyzji i za kazdym razem kiedy wsiadam na moto i mijam na kapciu policje usmiech na mojej twarzy przypomina banana od ucha do ucha , a Ty zrob sobie prawko , ja Twojej decyzji nie bede podwazal ani krytykowal ... Lizał dupe? Komu ja niby liże dupe? Chyba coś ci się pomyliło. Nie no spoko rozumiem że można jezdzić bez prawka i czerpać z tego przyjemność (też mi odkrycie) ale chciałem tylko powiedzieć, że konsekwencje nie posiadania prawka są dosyć duże przy jakimkolwiek wypadku. Poza tym nie wiem co ma asertywność do tego co powiedziałem. Nigdzie nikogo nie obraziłem więc następnym razem zanim użyjesz jakiegoś słowa to sprawdź jego znaczenie w słowniku ;) Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Pi00r3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mietekgpz Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Konsekwencje?? Jedyne konsekwencje to to, że zawsze będzie to Twoja wina. Nawet jeżeli przyje**ie w Ciebie pijany pan Zenek swoim Ursusem C60. Płacił bedziesz do końca życia tylko i wyłącznie jeżeli nie masz OC.... Brak prawa jazdy to WYKROCZENIE. Nie przestępstwo. Jeżdze samocodem, motocyklem bez prawka i do tej pory raz miałem dostać 500zł za brak dokumentów uprawniających do poruszania sie po drogach, ale się dogadałem... Więc o co ten krzyk?? Jeżeli ktoś jeździ bez prawka i widząc psiarnie, zwolni i spokojnie przejdzie, a nie będzie gumował (chyba że go na to stać:buttrock: ) to wątpie żeby ktokolwiek robił mu problemy... LEWA W GÓRE!!! I pamiętajcie o kamizelkach. To ważniejsze od prawka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 a wyklepanie ursusa zenkowi pokryje ubezpieczalnia co? :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi00r3k Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) No może macie racje. Z mojej strony koniec tematu i pozdrawiam wszystkich, zarówno z prawkiem jak i bez :crossy: pzdr Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez Pi00r3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frem Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Nie masz prawka = byle stłuczka = Twoja wina Oc nie ważne Ostatecznie, bez prawka jazda stresuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Nie masz prawka = byle stłuczka = Twoja wina bujdajsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawo Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja tam zrobiłem A1 jak tylko była możliwość, ale i tak wcześniej jeździłem bez..."A" też zrobię jak najszybciej o ile będę mógł ;] Jak wygląda sprawa z jazdą na większym moto z plastikiem na A1?Brak kategorii, czy jeszcze jakieś cuda w razie kontroli? :) Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez pawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 ...sa ludzie ktorzy potrafia jezdzic i czerpia z tego przyjemnosc obojetnie czy maja prawko czy nie , ale Ty bedziesz lizal dupe bo nie umiesz byc asertywny , poza tym jestem swiadomy swojej decyzji i za kazdym razem kiedy wsiadam na moto i mijam na kapciu policje usmiech na mojej twarzy przypomina banana od ucha do ucha , a Ty zrob sobie prawko , ja Twojej decyzji nie bede podwazal ani krytykowal ... No wyobrazni Ci nie brakuje, swoja droga to chcialbym widziec jak gumujesz przy policji. :), bo po klawiaturze to kazdy klepac potrafi. <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi