Skocz do zawartości

Wszystko o Suzuki DR 350

Rekomendowane odpowiedzi

siema potrzebuje wymiary simmeringa który wchodzi na wałek zdawczy od strony zębatki pozdro

22x34x7, ale ciężko (o ile w ogóle) go dostać w nawet w specjalistycznych sklepach z uszczelniaczami, prawdopodobnie nie unikniesz kontaktu z autoryzowanych salonem suzuki. w moim egzemplarzu poprzedni właściciel dał radę wepchnąć 22x35x7, ale musiał go chyba od zewnętrznej strony rzeźbić, bo ja wykonując remont chciałem ów simmer wymienić i kupując nowy zasugerowałem się numerem starego. jakież było moje zdziwienie, kiedy za cholerę nie chciał wleźć... pozostało mi go trochę przeszlifować... po tym zabiegu jakoś się zmieścił. oczywiście ten sposób nie jest rozwiązaniem, chociaż Twój portfel z penością będzie twierdził inaczej;)

pozdro

Panowie, od czego może latać tylnia zembatka? tam jest taka tuleja jak by, i ona jest juz chyba wyrobiona, gdzie moge dostać takie cudo? Przydało by się tez odrazu gumy od zębadki wymienić. I takie pytanko na marginesie czy ma ktos na sprzedaż osłone tą od strony aku? (lewa)

Panowie, od czego może latać tylnia zembatka? tam jest taka tuleja jak by, i ona jest juz chyba wyrobiona, gdzie moge dostać takie cudo? Przydało by się tez odrazu gumy od zębadki wymienić. I takie pytanko na marginesie czy ma ktos na sprzedaż osłone tą od strony aku? (lewa)

Mam te gumy amortyzujące zębatkę w dobrym stanie, jak chcesz to Ci jest sprzedam za grosze, bo mi już nie potrzebne, pzdr.

Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków!

Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/

Witam wszystkich obeznanych w temacie Dr350 :)

Zbieram pieniążki i myśle ze tak za około miesiąc stane sie posiadaczem takiego motorka :biggrin:

Zaczynam czytać ten zbiorczy temat, troche mi to zajmie, teraz chciałbym tylko zadać jedno pytanko:

Czy za około 4 tys. da sie kupić dobrą Dr? Czy motocykle za takie pieniądze to juz zajeżdzone padła...?

Na allegro jest kilka które prawdopodobnie mozna by kupić za 4 tysiące i to właśnie one narobiły mi nadziei na to zxe bede mogl od czasu do czasu zostawic choppera i polatac po lesie :biggrin:

Więc jak to jest z tymi tanimi Dr?

Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800

Panowie, jakie radzicie załozyć zębadki do jazdy w terenie? Rzecz w tym ze nie jeźdze tylko po lasach ale też duzo prostych szutrowych dróg. Kumpel u siebie załozył 13:53 i wyrywała naprawde bardzo ładnie, ale męczyła sie na szutrach, niechciał bym tak samo zrobić. Jak myślicie, 49z z tyłu bedzie ok?

I jeszcze pytanko, jaki tłumik można by załozyc do DRki? Chce zby to niebyła pusta rura, tylko żeby ładnie warczało basikiem. Mozecie mi coś doradzić? Mój już jest wypalony i chodzi troche lipinie.

Edytowane przez włochatyDR

Panowie, jakie radzicie załozyć zębadki do jazdy w terenie? Rzecz w tym ze nie jeźdze tylko po lasach ale też duzo prostych szutrowych dróg. Kumpel u siebie załozył 13:53 i wyrywała naprawde bardzo ładnie, ale męczyła sie na szutrach, niechciał bym tak samo zrobić. Jak myślicie, 49z z tyłu bedzie ok?

I jeszcze pytanko, jaki tłumik można by załozyc do DRki? Chce zby to niebyła pusta rura, tylko żeby ładnie warczało basikiem. Mozecie mi coś doradzić? Mój już jest wypalony i chodzi troche lipinie.

Możesz kupić zestaw np 13/50 i jak Ci nie będzie odpowiadać to możesz zmienić przednią zębatkę na 14 albo 15, chyba najprościej tak będzie, pzdr.

Kurcze dalej nigdzie nie moge znaleźć tej linki od gazu, która "ciągnie" przepustnice. Na allegro w ogóle nie ma częsci do deery, a nie dam przecież 130 zł za dwie linki. Jak ktoś wie gdzie to moge dostać to prosze o info i jeszcze jedno !!!! Wie ktoś czy od jakiś innych sprzetów by taka linka podpasowała ????

pozdro

Kurcze dalej nigdzie nie moge znaleźć tej linki od gazu, która "ciągnie" przepustnice. Na allegro w ogóle nie ma częsci do deery, a nie dam przecież 130 zł za dwie linki. Jak ktoś wie gdzie to moge dostać to prosze o info i jeszcze jedno !!!! Wie ktoś czy od jakiś innych sprzetów by taka linka podpasowała ????

pozdro

Jak masz starą to idź do sklepu rowerowego, drobią Ci :wink: .

Witam!

Czy ktoś się orientuje czy w cylindrach dr rok prod. 1994 był stosowany nikasil??

We wszystkich 350 było żeliwo, pzdr.

Siema,na początek polecam opony KENDA Trackmaster II (tył 120) i Millville (przód) ,porównanie mam marne do innych tego typu opon ale fajnie trzymają się w zakrętach,ogólnie pozytywnie.

A teraz do sedna sprawy,może ktoś o tym pisał...

Otóż chodzi o tylni amortyzator a konkretnie o regulację przy tym zbiorniczku (soft/hard) śrubką którą się to reguluje nie można przekręcić,przynajmniej metoda lekko siłowa nie działa,jest jakiś patent czy trzeba użyć większej siły bądź młotka :P mógł by być nieco twardszy amor ;p

Par montaignes et par valees

Et par forez longues et lees

Par leus estranges et sauvages

Et passa mainz felonz passages

Et maint peril et maint destroit...