Skubi Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) Ja w sprawie luzów zaworowych. Tutaj jest taka tabelka:http://img139.imageshack.us/my.php?image=luzyzaworowejf1.jpg To które wartości dotyczą mojej DR-ki z rocznika 92, model S? Ale dodatkowym faktem jest to, że jest zrobiony w niej tuning na (prawdopodobnie) 380 ccm. P.S. Moje pytanie jest stąd, że na gorącym silniku wypadają mi zapłony w czasie pracy silnika na biegu jałowym. Czy to możliwe że przez złe luzy zaworowe? Dziś poprawiłem ssące pomiędzy 0,05 a 0,10 mm (były w okolicach 0,15); wydechowe były w porządku, tj. 0,10 a 0,15 mm. Ale jeszcze jazda próbna nie odbyła się. Edytowane 20 Lutego 2008 przez Skubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Wiec tak, zwaliłem dekiel jak mi powiedziałeś, patrzę na wałek i co widzę ....... nic, wałek jak by był nie tknięty, na wszelki wypadek sprawdzam suwmiarką i jest ok.Podobnie dźwigienki, też ok.Tak więc, błoto potrafi nastraszyć :flesje: Najwidoczniej jesteś przewrażliwiony. Warto by było wyregulować zaworki i będzie git. A no i jeden cylinder nigdy cicho nie bedzie chodzić:clap: Ważne że jest OK. Pozdrourban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunogrande Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Najwidoczniej jesteś przewrażliwiony. Warto by było wyregulować zaworki i będzie git. A no i jeden cylinder nigdy cicho nie bedzie chodzić:lalag: Ważne że jest OK.PozdrourbanNo zaworki to oczywiście wyregulowane :flesje: nawet i tam nie było źle, tylko wydechowe do lekkiej korekty.Normalnie to jestem w szoku, że moto jest w takim stanie :clap: Teraz nic tylko :cool: Ps. Szukam wydechu do mojej DR-ki, jak by ktoś posiadał do proszę dać znaćPozdrawiambrunogrande Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Ps. Szukam wydechu do mojej DR-ki, jak by ktoś posiadał do proszę dać znaćPozdrawiambrunograndeMoże zaadaptujesz do DR'ki :icon_biggrin: http://moto.allegro.pl/item315680024_ktm_e...oss_enduro.html Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunogrande Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 (edytowane) Może zaadaptujesz do DR'ki :icon_biggrin: http://moto.allegro.pl/item315680024_ktm_e...oss_enduro.htmlpatrzyłem i za tym, ale w KTM 520 to chyba dolot jest około 50 mm a w dr-ce jakieś 32 mm, więc nie wiem czy byłby dobry.Jak myslicie ???? czy nie szukać czegoś co ma w środku podobny wymiar ??? Edytowane 21 Lutego 2008 przez brunogrande Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Myślę, że różnica w średnicach to mały problem, gorzej z tym, że ten wydech od kata jest duży i chyba ciężko by go było wcisnąć do DR'ki, poza tym trzeba dorobić rurę łączącą końcówkę tłumika z kolankiem. Sporo kombinacji ale myślę, że dźwięk byłby super :bigrazz: Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisSV Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam a ja tak w temacie ale troche z innej beczki :flesje: szukam wydechu do mojej DR'ki ale jak najbardziej seryjnego zalezy mi na tym zeby cichy byl ... nie chce sie moze ktos pozbyc seryjnej puszki ? Pozdrkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunogrande Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam a ja tak w temacie ale troche z innej beczki :flesje: szukam wydechu do mojej DR'ki ale jak najbardziej seryjnego zalezy mi na tym zeby cichy byl ... nie chce sie moze ktos pozbyc seryjnej puszki ?Pozdrkris A jaki masz tłumik, moze jakaś zamiana ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Wyslalem do Swiatka dzwigienki i walek i powiedzili mi ze nie podjema sie regeneracji walka z odpreznikiem bo sie boja ze sie silnik sypnie a walek juz prawie nie ma krzywek i nie mam pojecia co robic. Czemu sie nie podejma? bo raz sie tego podjeli i komus sie sypnol silnik i juz nie chca miec wiecej problemow. Edytowane 22 Lutego 2008 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisSV Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 A jaki masz tłumik, moze jakaś zamiana ??ja mam tez seryjny tylko ze poprzedni wlasciciel go "troche" poprawil i teraz grzmii strasznie :bigrazz: Pozdrkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lit Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 czy odpalacie swoje Dr'ki bez dekompresatora?ja odpalam w ten sposób, że stawiam moto na stopce, staję lewą nogą na podnóżek, a prawą na kopnik i w ten sposób odpalam moto...bez dekompresatora...jego używam wówczas gdy zaleję moto. martwię się, że moje moto ma słabe sprężanie i czeka mnie wizyta u mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_00 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) czy odpalacie swoje Dr'ki bez dekompresatora?ja odpalam w ten sposób, że stawiam moto na stopce, staję lewą nogą na podnóżek, a prawą na kopnik i w ten sposób odpalam moto...bez dekompresatora...jego używam wówczas gdy zaleję moto. martwię się, że moje moto ma słabe sprężanie i czeka mnie wizyta u mechanika. po to jest dekompresator, zeby go uzywać. Jak mi sie linka zerwała to starałem sie nie jezdzic. Potem dorobiłem sobie linke i jest OK. U mnie da sie odpalic bez dekompresatora ale z wielkim trudem i staram sie tego unikać. Pozatym w DR350 blok silnika lubi pekac wlasnie przy walku kopniaka. Takze od skakania po nim calym swoim ciezarem. Edytowane 24 Lutego 2008 przez john_00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 No dobra john, ale jak odplasz?? Bo ja najpierw z dekompresorem przekopie 3 4 razy, poźniej kopne żeby odbił i pale. Jak długo stoi za 2 odpala, jak po dniu do od kopa i chodzi. Czy próbujesz odpalać z zaciągniętym dekompresorem?? Bo na moje to nie możliwe. Lit używaj, go jest on po to aby Tobie ułatwić odpalanie, a nie żeby utrudnić, jak jest korzystaj :smile: Pozdrourban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 czy odpalacie swoje Dr'ki bez dekompresatora?ja odpalam w ten sposób, że stawiam moto na stopce, staję lewą nogą na podnóżek, a prawą na kopnik i w ten sposób odpalam moto...bez dekompresatora...jego używam wówczas gdy zaleję moto. martwię się, że moje moto ma słabe sprężanie i czeka mnie wizyta u mechanika. Mi sie raz popsula linka od dekompresora. Odpalalem DRke normalnie bez niego przez dluzszy okres bo koles mi chu**wo dorobil i sie znow posypala. Odpalalem poprzez zlapanie kompresji (wszystkie zawory domkniete), przechodzilem z kopniakiem do gory i wtedy dopiero skakalem po kopniaku. Ciezko bylo ale przewaznie odpalal :icon_twisted: Jesli mozesz machac kopniakiem normalnie bez oporow, to nie wrozy za dobrze (a moze dekompresor podwieszony albo cos...). POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam, wie ktoś może jakiej firmy jest zawias w DR 350? Jakaś Kayaba, Showa może WP :) , czy po prostu made by Suzuki? Pozdrawiam. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi