Boatman Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Witam wszystkich!!!Widzę, że jest tu paru kolegów dosiadających DR350 z okolic Poznania. Ja też się do nich zaliczam ale niestety nie mam z kim jeździć... (wszyscy moi znajomi to szosa). Jazda po poligonie samemu ani nie jest przyjemna ani bezpieczna a jeżdzić trzeba.... Chętnie podłączę się do jakiejś grupy i skorzystam z doświadczeń lepszych wymiataczy.Czy w Biedrusku zbiera się jakaś grupa regularnie jak to miał kiedyś miejsce?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_00 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Siema, Mam pytanie: Jakie macie przełozenie w swoich DRkach? Chodzi o ilosc zebów na zebatkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Mialem ostatnio bardzo terenowe 13x48, a teraz zmienilem na predkosc 14x43 :notworthy: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 W krosowych kolach 14 i 48a w supermoto na dzis 14 i 44 a ma byc 15 i 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_00 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 W krosowych kolach 14 i 48a w supermoto na dzis 14 i 44 a ma byc 15 i 44 jak kupilem moto to bylo 14/41, moto wtedy leciało 150km/h ;) teraz zmieniam na 14/48, i mam pytanie czy to wystarcza? czy moto idzie na kolo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Jak jest zajechany to nie idzie :notworthy: A tak to na asfalcie moja bez wiekszych wysilkow i wyrywania kierownicy to na IV jeszcze daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Mi nawet na 14x43 idzie ladnie na jedno :icon_rolleyes: Z 3 trzeba troche ciagnac, wiec wole wbic na kolo na 2-ce i pozniej wbic 3 i jechac :bigrazz: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_00 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) Siema,Mam pytanie: Jestem w trakcie wymiany lozysk w przednik kole. Tylko nie wiem czy uszczelniacze sa z dwoch stron czy tylko z jednej. Ja miałem z jednej strony. Czy moglby ktos zajrzec do swojej DRy, zobaczyc jak powinno byc i mi napisac.Z góry dzieki za pomoc Edytowane 22 Czerwca 2007 przez john_00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Paweł:. Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Siema,Mam pytanie: Jestem w trakcie wymiany lozysk w przednik kole. Tylko nie wiem czy uszczelniacze sa z dwoch stron czy tylko z jednej. Ja miałem z jednej strony. Czy moglby ktos zajrzec do swojej DRy, zobaczyc jak powinno byc i mi napisac.Z góry dzieki za pomoc Tak uszczelniacz w przednim kole jest tylko jeden od strony tarczy hamulcowej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 WITAM!!Mam problem. Z tylu mam luz na zawieszeniu (dokladnie na laczeniu amora z rama. Tutaj kilka fot tegoz elementu z pokazaniem luzu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6f7276421e68b7f.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b2a98471b71fcb09.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d012616fd1d90192.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f8e488ecd7922cc.html Pytanie brzmi jak to wyciagnac?? Gdzie dostane takie cos (bo na 90% to jest lozysko bo sie kreci) i ile mnie to bedzie kosztowac?? Z gory thx. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_00 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Pytanie brzmi jak to wyciagnac?? Gdzie dostane takie cos (bo na 90% to jest lozysko bo sie kreci) i ile mnie to bedzie kosztowac?? Z gory thx. POZDRO Sprobuj to jakos wybic mlotkiem. Chodzi o ten uszczelniacz? Sprawdz tez czy lozysko nie lata na kólkach.Jesli to zwykly uszczelniacz, to idz z nim do sklepu z lozyskami i uszczelniaczami. Koszt około 5zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Nie no lata to koleczko w srodku czyli zapewne cale lozysko do wymiany :/ Ide zaraz sprobuje to jakso wybic silowo. Ile moze kosztowac takie lozysko?? Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_00 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Nie no lata to koleczko w srodku czyli zapewne cale lozysko do wymiany :/ Ide zaraz sprobuje to jakso wybic silowo. Ile moze kosztowac takie lozysko?? mysle ze około 30zł, zalezy tez jakiej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Niestety jak dla mnie to lozysko jest jakies nierozbieralne :/ W srodku nie ma chyba lozyska tylko jest taka obrotowa kulka. I to na niej sa takie luzy :/ A moze to normalne ze wlasnie przez ta kulke na wachaczu z tylu mam luz?? Jak wy macie?? Czy tez mozecie podniesc tyl o jakies kilka cm bez uginania amora?? Czy mzoe macie tyl calkowicie scisniety bez zadnych luzow?? Jak mozna wymienic ten element?? Jak to wogole rozlozyc?? Czy wogole sie to da rozlozyc?? POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 To jest lozysko kolyskowe czy jakos tam - juz nie pamietam ,bo pytalem o dwa znajdujace sie w tym elemencie aluminiowym(kiwaczce) - jedno kosztowalo 120 a drugie 200 zl .Tylko serwis :biggrin: Nie dopasujesz tego. Jak masz tam luz to bedzie to co mowisz,ze unosisz za kolo i ma luz,ale sprawdz czy tylko tam.Ja to lozysko zastapilem,lozyskiem igielkowym z bandita 600 tez z kiwaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi