Skocz do zawartości

Wszystko o Suzuki DR 350

Rekomendowane odpowiedzi

Witam napiszcie mi coś o wersji Suzuki Dr 350 SH SK 42 B z 1994 czym się różni od Suzuki DR 350 S ?? Jakieś wady zalety itp ?? Dzięki czekam na szybką odpowiedż. :buttrock:

Edytowane przez Buli DR

No właśnie ważna sprawa,jakie obroty ustawiacie tym pokrętłem na gaźniku (oczywiście na rozgrzanym silniku),ja mam 2tys. lub trochę mniej 1750 wtedy pierwszy bieg wchodzi cicho i bez szarpnięć.

a jak Wy robicie przy jakim ustawieniu najlepiej pali jak jest zimny?

I jeszcze jedno nie wie ktoś gdzie kupie przewód w oplocie stalowym na przód (jeździ teraz na kołach supermoto i ma wspaniałe opóźnienie jednak jeszcze łatwiej by się robiło stopi na takim przewodzie)

Yo co moze byc przyczyna strzlania z tlumnika podczas spuszczenia gazu(zapłon?)

Na 90% źle wyregulowany gaznik, ewentaulnie modul cdi.

Apropo modulu, z silnika wychodzi mi 13 kabli a modul mam 11, moze to miec jakis wplyw na prace i kulture silnika? Niezauwazylem zeby palila gorzej, dlawila sie przy wkrecaniu na obroty czy strzelala podczas puszczania, ale nie mam tez porownania jak zachowywalaby sie z 13 kablowym cdi...

Edytowane przez P@welek

pierwsz sprawdz szczelność połaczenia kolektor cylinder potem szczelność gaźnik cylinder i gaxnik airbox jak wsio będzie dobrze to wykreć swiece na 100% będzie za jasna co oznacza zbyt mało paliwa w mieszance cvzyli poziom paliwa lub iglca jak ktoś kombinował - przy oryginalnym tłumiku i airboxie powinna być na środkowym ząbku.

Poziom mam wysoki bo jak zaloze kola SM (mnijsy przod ) to przy hamowaniu mi z przelewu bena kapie a iglica najnizszy zabek - jak pociagne po obrotach to na czarno zakopci a mimo to strzela jak dzika przy puszczeniu gazu i hamowaniu silnikiem