gregor76 Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Witam Ja mam podobne objawy z dodawaniem gazu plus kopanie. Sęk w tym że muszę się tak 15 do 20 okopać w kopkę zanim drań zaskoczy... Nigdy nie miałem okazji jeździć motocyklem palonym na kopnik i juz 3 dzień walki ( o zapaleniu na zimno za 3 razem czy 4 można zapomnieć) z tym zasranym paleniem na kopnik.... Jest jakies specjalna technika palenia ?? oczywiście używam odprężnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 musisz się nauczyć i wyczaić moto,na początku moją odpalałem dwa dni więc się nie przejmuj,po prostu próbuj aż wyczaisz jak pali najlepiej,poza tym wyregulował bym gaźnik i wymienił świecę Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor76 Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 No właśnie z tą regulacją dałem ciała... wczoraj zacząłem kręcić śrubką od mieszanki ( jest wyprowadzona za pomocą takiej sprytnej linki z pokrętłem na końcu ) i zaczął mi strzelać, dymy walić i takie rzeczy. Wiem że nie powinienem go ruszać ale z nerwów że nie odpala to tak jest Oddam go gdzieś do dobrego mechanika bo następne 4 tygodni nie będę miał czasu na żadne naprawy czy poprawki a jak przyjdzie niedziela to wtedy mnie nerwa tłucze że nie jeżdżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuku54 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 witam panowie robie remacik silnika w dr350 i mam pytanie posiadam tłok o wymiarach 78,86 i cylinder 79,13 tłok chyba jest juz troche zamały do tego cylindra i zastanawiam sie nad wymiana na nadwymiarowy ale niewiem jakiej firmy zakupic znalazlem na allegro takiego; http://moto.allegro.pl/item1085980838_tlok...25_sprawdz.html ma on nieduzy nadwymiar i w razie co jest pozniej jeszcze sporo innych nadwymiarów skoleji tłoki wossnera maja juz soporo wiekszy nadwymiar i po szlifie do takiego tłoka jak link ponizej to pozostanie juz nie zaduzo mozliwosci w razie jak cos by sie stało http://moto.allegro.pl/item1094643254_tlok...wossner_ss.html doradzcie panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 http://www.wossner.com.pl/product_info.php...4236ef16d811f1e poza 79.94 masz jeszcze 3 nad wymiary więc no problem,szlif i honowanie na 80mm i tłok 79.94 o ile dostępny i jazda ;] jak robisz moto dla siebie to bierz tłoki wossnera/wiseco/vertex/prox ;] Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuku54 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 (edytowane) http://www.wossner.com.pl/product_info.php...4236ef16d811f1e poza 79.94 masz jeszcze 3 nad wymiary więc no problem,szlif i honowanie na 80mm i tłok 79.94 o ile dostępny i jazda ;] jak robisz moto dla siebie to bierz tłoki wossnera/wiseco/vertex/prox ;] forum to zajefajna sprawa co do linka który mi kolego dałes to jak myslisz jak bym wstawił tłok tej firmy o rozmirze 78,94 to bez szlifu dało by rade, ja mam lekko jajowaty ten cylinder rozbieznosc jest taka 79,09 do 79,13 cylinder oczywiscie gładziutki zero rys itp jedynie delikatny próg od strony jaja czyli od wydechu Edytowane 16 Lipca 2010 przez kuku54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1984 Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 forum to zajefajna sprawa co do linka który mi kolego dałes to jak myslisz jak bym wstawił tłok tej firmy o rozmirze 78,94 to bez szlifu dało by rade, ja mam lekko jajowaty ten cylinder rozbieznosc jest taka 79,09 do 79,13 cylinder oczywiscie gładziutki zero rys itp jedynie delikatny próg od strony jaja czyli od wydechu Pewnie, że bez szlifu da radę - motocykl z pewnością będzie jeździł.. Tylko, że twój cylinder już nie nadaje się pod nominalny tłok. Skoro pomierzyłeś, stwierdziłeś, że jest "jajo", to konkluzja powinna być tylko jedna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 forum to zajefajna sprawa co do linka który mi kolego dałes to jak myslisz jak bym wstawił tłok tej firmy o rozmirze 78,94 to bez szlifu dało by rade, ja mam lekko jajowaty ten cylinder rozbieznosc jest taka 79,09 do 79,13 cylinder oczywiscie gładziutki zero rys itp jedynie delikatny próg od strony jaja czyli od wydechu Nie ma najmniejszego sensu kupować nowy tłok za 6 stów do takiego cylindra,zrób szlif i honowanie(koszt z 50-100zł) pasowanie 0.06mm (szlif i honowanie na 80mm i tłok 79.94) jajo jest duże,poza tym to że cylinder nie ma rys to wcale nie jest ok,cylinder powinien mieć rysy po honowaniu,twoj pewnie jest jeszcze błyszczący tzn glazing,warstwa spalonego stwardniałego oleju,przez co proces docierania nie zachodzi,składanie na sucho, i mocne docieranie(temat w mechanice) albo od początku normalna jazda byle by nie zagrzać sprzętu i nie jeździć na stałych tych samych obrotach ps.sprawdź przed szlifem dostępność tłoka Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu22 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam wszystkich. Mam zamiar kupić dr 350 byłem go oglądać i przejechać się. Jestem ciekawy jaką ma charakterystykę pracy silnika gdyż było słychać delikatne stuki czy to może być normalne czy coś się sypie. Na wyczucie to te stuki jakby w górnej części silnika. Proszę o szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 głowica? jak głowica to daleko od takiej maszyny ale poczekaj na odp innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 stukać może wiele elementów,delikatny stuk czy raczej cykanie,na zimnym i ciepłym tak samo? bardziej z lewej,prawej,góry,dołu? wszystko zależy trochę od podejścia,drki mają wrażliwe głowicie,trzeba uważać może ktoś wstawił regenerowany wałek i dźwigienki żeby tylko sprzedać,najlepiej było by zrzucić pokrywe głowicy Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Większość DRek stuka, puka. W tych modelach to normalne. Oczywiście nie chodzi o metaliczne dźwięki (!) tylko o taki bardziej szum/cykanie. U mnie po remoncie góry nadal cyka i szumi. Nie ma czym się przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu22 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Właśnie to jest takie cykanie więc nie wiem co to może być ale raczej z dołu słychać ale nie jestem pewien jeszcze dobrze się przysłucham i napisze może coś doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba9121 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 (edytowane) Pewnie wszystko jest ok ja też tak mam. Nie to,że się chwalę ale gdzieś od 2tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Dr'ki. Edytowane 22 Lipca 2010 przez seba9121 Cytuj Sprzedam DR 350! http://tablica.pl/oferta/suzuki-dr-350-CID5-ID1WKBx.html#a6deb9354f;r:;s: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Gratuluje, czytałem, że długo szukałeś. Skąd kupiłeś i w jakim stanie? Pytam bo sam od paru tygodni szukałem i też kupiłem jakieś dwa tygi temu w bardzo dobrym stanie. Swoje kosztowała, ale chyba warto było bo póki co jeździ rewelacyjnie. PS. Wie ktoś co to jest takie pudełko czarne, plastikowe przyczepione na błotniku tylnym zaraz obok pudełka z akumulatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi