qba Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 WitamZmienial ktos u siebie fajke od swiecy?(jaki to model?)Fajka laczy sie z cewka. Czy u was ona tez jest polaczona na stale ? czy mozecie wypiac cala fajke tzn ze swiecy i z cewki?Pozdro wykrec ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekkkk3 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 WitamMam problemik nie świeci mi kontrola luzu, myślałem ze to walenięta żaróweczka wymieniłem na nowa i dalej nie świeci. Gdzie znajduje sie czujnik luzu, pod osłoną zębatki łańcuchowej??? Rozbierał go ktoś z was da sie go jakoś sprawdzić czy jest dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 WitamMam problemik nie świeci mi kontrola luzu, myślałem ze to walenięta żaróweczka wymieniłem na nowa i dalej nie świeci. Gdzie znajduje sie czujnik luzu, pod osłoną zębatki łańcuchowej??? Rozbierał go ktoś z was da sie go jakoś sprawdzić czy jest dobry?Czujnik jest pod osłoną zębatki. Możliwe, że coś nie tak z kablem, albo z wtyczką ( jest w wiązce kabli pod tylnym lewym plastikiem ). Czujnik możesz wyjąć ale tam raczej nie ma sie co psuć, tam jest tylko sprężynka i kulka. Myślę, że to coś z kablami. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbk Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 kumpel chce zakupić coś przyzwoitego 4T poj. 250-350, ale ma budżet ograniczony do 5tys. Jakby ktoś chciał się pozbyć swojej dr-ki to proszę o info na PW.pzdr Cytuj Romet Chart>Jawa 350> dłuuuuuuuuuuugo nic> Dr350 > DRZ400E> YZF-250> KTM 450 EXCR> obecnie KTM EXC-F 350 SixDays Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris888 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 kumpel chce zakupić coś przyzwoitego 4T poj. 250-350, ale ma budżet ograniczony do 5tys. Jakby ktoś chciał się pozbyć swojej dr-ki to proszę o info na PW.pzdr No to może "dozbiera" trochę i zainteresuje się tą Buliego (http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M827367) przynajmniej by miał pewny sprzęt, a to ważne bo sami wiecie ile min się wala po allegro. Szczerze mogę polecić, sam kupilem DR'e od Buliego pół roku temu i jestem bardzo z niej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Mam problem z elektryką w mojej DR'ce. Chodzi o ładowanie, w czasie jazdy światła i cała reszta działają, ale jak wyłącze silnik to nie działa nic. Akumulator ( mam nowy ) jest wtedy zdechnięty. Czy to objawy padniętego regulatora napięcia? Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KTMGS125 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam! Mam pytanko co do dr 350, wiem że ten wątek napewno się już pojawiał ale nie chce mi się przepatrwyać 140 stron, a więc mógł by mi ktoś wyjaśnić jak ma być ustawiony gażnik żeby dr ładnie paliła po u mnie jest coś nietak czasami zapali od 3kopa na zimnym silniku a na ciepłym jest juz gorzej musze kopnąć z 10-15 razy i wydaje mi się że to coś z gaźnikiem jeżeli się myle to proszę o podpowiedzi. Dzięki z góry;P I Jeszcze jedno bo moja jest właśnie po generalnym remoncie slilnika: głowica wałek łańcuszek tłok popychacze i ile się powinna dr 350 docierać tak aby było super, bo od kolegi usłyszałem że 1000km czy to prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekkkk3 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam! Mam pytanko co do dr 350, wiem że ten wątek napewno się już pojawiał ale nie chce mi się phacze i ile się powinna dr 350 docierać tak aby było super, bo od kolegi usłyszałem że 1000km czy to prawda??Witam Co do docierania to tak przez pierwsze 800km nie należy przekraczać 5000 obr\min do 1600km poniżej 6000 obr\ min powyżej 1600 km poniżej 9500 obr\min. Nie należy jeździć ze stałą prędkością obrotowa (na stałym gazie) tylko ze zmienną. Przed jazdą należy odpowiednio rozgrzać silnik aby olej miał odpowiednią cyrkulację. Przez pierwsze 1600 km nie należy jeździć na pełnym gazie. PO pierwszym 1000 km zmienić olej i dokonać kontroli luzów zaworowych itp. Co do gaźnika jeśli masz standardowy wydech to ustaw gaźnik tak jak serwisów ka nakazuje czyli 3 rowek iglicy i 2 obr śrubki regulacyjnej (ale to trzeba czasem dobrać indywidualnie do motocykla) a i sprawdź poziom paliwa i powinna palić od kopa chyba ze źle kopiesz :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_00 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Siemka, moze mi ktoś powiedziec do czego jest to rurka gumowa wychodzaca z ramy i wchodzaca do pokrywy głowicy? Otoz niedawno zrobiłem remont w mojej DRce i strasznie mi sie grzeje... :icon_evil: Mysle ze mam jakis problem ze smarowniem i dlatego tak szybko nabiera tempertaury. Czy ta rurka powinna byc wypełnia olejem?|Pozdro| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekkkk3 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) Siemka, moze mi ktoś powiedziec do czego jest to rurka gumowa wychodzaca z ramy i wchodzaca do pokrywy głowicy? Otoz niedawno zrobiłem remont w mojej DRce i strasznie mi sie grzeje... :icon_evil: Mysle ze mam jakis problem ze smarowniem i dlatego tak szybko nabiera tempertaury. Czy ta rurka powinna byc wypełnia olejem?|Pozdro|Witam Moim zdaniem ta rurka ma za zadnaie tylko odpowietrzenie komory pokrywy zaworów co by sie jakieś nadmierne podciśnienia nie wytwarzały. A co do grzania sie to moze coś ci sie przytkało w intalacji olejowej. A pompa oleju szybko pompuje olj do ramy jak jest zimny?? moja tez sie czasami tak zagrzeje ze ciężko jest bagnet otrzymać w ręce bo taki gorący. :) Edytowane 27 Czerwca 2008 przez marekkkk3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam! Mam pytanko co do dr 350, wiem że ten wątek napewno się już pojawiał ale nie chce mi się przepatrwyać 140 stron, a więc mógł by mi ktoś wyjaśnić jak ma być ustawiony gażnik żeby dr ładnie paliła po u mnie jest coś nietak czasami zapali od 3kopa na zimnym silniku a na ciepłym jest juz gorzej musze kopnąć z 10-15 razy i wydaje mi się że to coś z gaźnikiem jeżeli się myle to proszę o podpowiedzi. Dzięki z góry;P I Jeszcze jedno bo moja jest właśnie po generalnym remoncie slilnika: głowica wałek łańcuszek tłok popychacze i ile się powinna dr 350 docierać tak aby było super, bo od kolegi usłyszałem że 1000km czy to prawda??Radzę, przeszukać archiwum forum, bo było to gdzieś dokładnie opisane jak docierać motocykl. Od siebie powiem tyle, że nie ma co motocykla mulić przy docieraniu. Po prostu jeździj normalnie, tylko go nie przegrzej . Moja DR'ka jest 350 km po podobnym remoncie co Twoja i jeżdzę nią normalnie, czasem ostrzej pocisne, robię postoje co jakis czas zeby ochłonęła i jest dobrze, uwżam silnik za dotarty. Olej ( najlepiej mineralny ) zmień po pierwszych 100 km, potem koło pierwszego 1000 km, potem półsyntetyk lub co tam uważasz. Link do ciekawej strony: http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_00 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 A co do grzania sie to moze coś ci sie przytkało w intalacji olejowej. A pompa oleju szybko pompuje olj do ramy jak jest zimny?? :) jutro bede zmienial olej to wszystko sprawdze dokładnie. A jak sprawdzic czy pompuje szybko :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Myślę, że jak byłby zapchany kanał olejowy to silnik by się zatarł. Może tylko Ci się wydaje, że moto się grzeje? W końcu jest dosyć ciepło :) Pompę olejową można sprawdzić manomertem, w serwisówce jest wszystko pokazane jak to zrobić. Wykręcasz korek po prawej stronie silnika z przodu i tam wkręcasz końcówkę manometru i na włączonym silniku mierzysz jakie jest ciśnienie, pozdrawiam. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KTMGS125 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) A co do tych regulacji gaźnika to przy sportowym tłumiku regulacje wyglądają jakoś inaczej bo zaznczyłeś w swojej wypowiedzi że przy orginalnym tłumiku wyglądają tak i tak marekkkk3 ?? A właśnie czy ten zestaw napędowy pasowałby do wersji N?? http://moto.allegro.pl/item388780941_naped..._lancuch_z.html Edytowane 28 Czerwca 2008 przez KTMGS125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo82 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 witam mam pytanie ,zmieniałem uszczelke prawej pokrywy silnika i jednocześnie olej i po złożeniu biegi dziwnie wchodzą tj. dziwignia chodzi cięrzko i nie wraca na miejsce po włonczeniu biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi