MotoCross Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Hello. Przeczytałem w necie,że KTM`y dużo palą. Mam zamiar kupić EXC 125/200, ale przy tych cenach za paliwo to ciężko będzie ... Czy z tym spalaniem to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Filu z forum ma exc pogadaj z nim to ci wszystko dokladnie powie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Września 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 EXC 125-250 2T pali do 10 l/100 km w wyczynowej jeździe. Nie schodzi z reguły poniżej 7 l. EXC 400-525 w 4T spala max 9 l/100 km, rzadko można zejść poniżej 6 l/100 km.Przy czym pojęcie spalania w enduro jest względne o tyle, że wysrtarczy porządne zakopanie się w błocie o okazuje się, że moto spala 2-3 litry paliwa na 2-3 metry jazdy. Licz się po prostu z tym, że KTM spala dużo paliwa. Przykładowo miałem jakiś czas KLX250 czterosuwowe i paliła 3,5 litra przy pałowaniu non stop na maska w każdych warunkach terenowych. Dziwny małopaliwożerny motocykielek.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Motocros :arrow: Podaj gdzie to wyczytałeś. Co to za opinia - gdzieś coś wyczytałem że dużo palą. Jeździmy często w teren z kolesiem na KX125 - KTM pali średnio ok 1/3 mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoCross Opublikowano 13 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 hey przy wyborze motocykla trzeba rozważyć i przemyśleć wszsytkie szczególy.A paliwo już przy użytkowaniu to rzecz prawie najważniejsza. Przeczytałem to na stronie: http://toya.net.pl/%7Eadrianek/motocykle.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 EXC 125 lubi sobie popić ja kupuje (mam miej wysilnona wersje) 20L na weekend + olej (30zl) KTM EXC 400. Jak wybieram sie nad Wisle poszlec tankuje do pelna (jazda od 14 do 19 i sie rezerwa odzywa) Lecz gdy kupujesz KTMa na benzyne miec trzeba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 nie wiedzialem ze 4T takie zarloczne 8O sadzilem ze do 6 - 7 max a nie od 6 - 9 :roll: a 2T to wiadomo ze ok 10 Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Jeździmy często w teren z kolesiem na KX125 - KTM pali średnio ok 1/3 mniejTo dlatego, że kapral ostrzej kawe kręci :) P.S. Krzysiek zacznij odbierac telefon bo mam sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Ja też tak czytałem że jedyną wadą :) exc jest duża dawka spalanego paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 nie wiedzialem ze 4T takie zarloczne sadzilem ze do 6 - 7 max a nie od 6 - 9 a 2T to wiadomo ze ok 10moja wr pali malo :) na pelnym baku (akcesoryjnym) czyli 12 litrach przejezdzam 180-200 km w zaleznosci od jazdy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 mi w exc250 zbiornik starcza na 90-95 km Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoCross Opublikowano 14 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Te wyniki mnie troszke zasmuciły :cry: Ale jeśli będę jeździł spokojnie wręcz rekreacyjnie i tylko od czasu do czasu będę odkręcał (wiedząc,że paliwo cholernie drogie) to chyba nie wychleje aż tak dużo? Mam na myśli EXC 125; Coraz częściej myśle, żeby kupić wyczynówke typu KX, RM, CR, YZ, SX , no nie wiem, nie mam zamiaru startować w zawodach, lecz pomykać po Lasach (prywatnych :-D ) czasami po torze, to też za dodatkowe koszta związane z rejestracją, przeglądami i OC będę mógł kupić paliwo i inne akcesoria :) . Panowie z policji rzadko na nasze osiedle zaglądają, więc ... ehhh jak się trafi doby full cross bliżej wiosny, to się zobaczy co dalej. /pozdrawiam/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Coraz częściej myśle, żeby kupić wyczynówke typu KX, RM, CR, YZ, SX Bierz fulla nie zastanawiaj się :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Te wyniki mnie troszke zasmuciły Ale jeśli będę jeździł spokojnie wręcz rekreacyjnie i tylko od czasu do czasu będę odkręcał (wiedząc,że paliwo cholernie drogie) to chyba nie wychleje aż tak dużo? Mam na myśli EXC 125; Coraz częściej myśle, żeby kupić wyczynówke typu KX, RM, CR, YZ, SX , no nie wiem, nie mam zamiaru startować w zawodach, lecz pomykać po Lasach (prywatnych ) czasami po torze, to też za dodatkowe koszta związane z rejestracją, przeglądami i OC będę mógł kupić paliwo i inne akcesoria . Panowie z policji rzadko na nasze osiedle zaglądają, więc ... ehhh jak się trafi doby full cross bliżej wiosny, to się zobaczy co dalej. /pozdrawiam/ Ja nic nie chce mowic ale jak masz kase na utrzymanie to kasa na paliwo powinna byc malym szczegolikiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Te wyniki mnie troszke zasmuciły Ale jeśli będę jeździł spokojnie wręcz rekreacyjnie i tylko od czasu do czasu będę odkręcał (wiedząc,że paliwo cholernie drogie) to chyba nie wychleje aż tak dużo? Mam na myśli EXC 125; Coraz częściej myśle, żeby kupić wyczynówke typu KX, RM, CR, YZ, SX , no nie wiem, nie mam zamiaru startować w zawodach, lecz pomykać po Lasach (prywatnych ) czasami po torze, to też za dodatkowe koszta związane z rejestracją, przeglądami i OC będę mógł kupić paliwo i inne akcesoria . Panowie z policji rzadko na nasze osiedle zaglądają, więc ... ehhh jak się trafi doby full cross bliżej wiosny, to się zobaczy co dalej. /pozdrawiam/ a po drugie fullcross nie pali mniej od exc... i spokojna jazda jest chyba meką dla takiego motoru jak np. kx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi