Ciowiec Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Najlepiej kupić markowy, byle nie za drogi, w sklepie, gdzie mają duży wybór i gdzie je można porównać.A swoją drogą, to simsony, mztki, jawy nie mają szczególnych wymagań co do oleju, ale jeśli kupi ktoś droższy, to przecież nie zaszkodzi....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 A ja mam takie pytanie: gdzie kupujecie ten Lux10? Nigdy go niewidziłąem w sprzedaży, przecież to stary typ oleju, ma kiepskie właściwosci smarujace i wogle jest przestarzały... Ja najczęściej leje Hipol i jest ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Ja najczęściej leje Hipol i jest ok! Hipol skleja tarczki,jest gęsty,słaba jakość,niska cena mówi sama za siebie, i po 1-2tyś km jest już czarny, polecam motula albo shela performance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Dobre też są castrole, ja mam bardzo dobre doświadczenia z tym olejem, tylko trzeba kupić olej do silnika motocyklowego, a nie , jak mi koleś w sklepie wciskał do skrzyń biegów 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Motul 10w40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Hipol skleja tarczki,jest gęsty,słaba jakość,niska cena mówi sama za siebie, i po 1-2tyś km jest już czarny, polecam motula albo shela performance. Wiesz, miałem niejeden motocykl 2T , w niejednym silniku zrobiłem pożadną kapitalke, po nalaniu Hipolu jakos nigdy nie miałem problemu ani ze sklejonymi tarczami sprzegłowymi, czy czarnym olejem po kilku tysiacach, nawet gdy jeżdziłem w srodku zimy. Próbowiłem kilka razy te nowoczesne wynalazki, ale nie zauważyłem żadnej poprawy w pracy skrzyni biegów czy sprzęgła. Po rozebraniu były tak samo zużyte jak przy Hipolu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 eee??? w sklepie motocyklowym ?domyslam sie, ale u mnie w okolicy za bardzo nie moge znalezc tego oleju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 ODświeże trochę temat! Czy mogę wlać do skrzyni ktm-a olej 5W30 syntetyk, bo mam pod ręką a nie chce mi sie jechać, po motula trans oil expert, bo na nim cały czas jeżdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Przy okazji i ja o coś zapytam. Czy jeżeli do skrzyni był lany jakis olej mineralny, a teraz nalałbym syntetycznego to coś sie stanie? np. simmering nie wytrzyma albo coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 I ja się jeszcze spytam żeby nie zakładać nowego wątka :icon_rolleyes: Jaki olej trzeba lać do silnika do ETZ 150 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Dzisiaj kupiłem MIDLANDA SAE 75W-90 "synthetic gear lubricant" czy to dobry wybór? Jeszcze raz powtórze moje pytanie: Czy jeżeli do skrzyni był lany jakis olej mineralny, a teraz nalałbym syntetycznego to coś sie stanie? np. simmering nie wytrzyma albo coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi