wowo Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Czy możliwe jest, by w przedziale 6-8 tys.obr/min odzywał sie napinacz rozrządu w CBR F4i 2001r z rzekomym przebiegiem 15tys. km.?? Mi wydaje sie ze z przebiegiem coś nie tak skoro napinacz już sie odzywa.Prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 nieststy jest to możliwe i należy go natychmiast wymienić.Z moich obserwacji wynika że nie jest to poważna wada bo w jednej serii niektóre F4 mają przebiegi rzędu 40.000 na oryginalnym napinaczu ale tylko u pierwszego właściciela który rygorystycznie przestrzega perocedury rozgrzewania silnika. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 8 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 No właśnie... oglądałem taką F4 i wyglądała całkiem przyzwoicie, tyle że ten napinacz mnie zaniepokoił przy tak niewielkim przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Ja w swojej F4 też nie jestem pewien do końca przebiegu 15tys ale napinacz musiałem wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Po pierwsze z przbiegami jest różnie polecam temat "kluczyk do CBR954"a wczoraj trafił na serwis CBR600F z przebiegiem 10.400 , krajowy ,drugi właściciel po lekkim szlifie. Po sprawdzeniu w sieci netowej Hondy motocykl miał naprawę gwarancyjną w kwietniu 2004 przy przebiegu 16.500 i co Wy na to. Czyżby od tamtego czasu ktoś na nim jezdził tylko do tyłu.Sprawa druga był już temat napinacze rozrządu CBR600 czyli nie ma co się powtarzać. Zainteresowanym odpowiem na PW.Jeden z przemówców wymienił na nowy ale nie tuningowany ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 8 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Mam takie pytanko. Jak byłbym poważnie zainteresowany jakąś stosunkowo młodą CBR czy w serwisie sprawdzą dle mnie (w tej sieci :) ) przeszłość motocykla?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Kwestia napinacza w moim przypadku straciła nieco na znaczeniu, ale ciekawośc pozostała. Gdzieś, kiedyś w necie widziałem opis regenerazji/modyfikacji napinacza CBR. Z tego co pamiętam, to trzeba coś nawiercić lub spiłować. Niestety nie mogę znaleźć tej strony... :) Poszukajcie, może Wam sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Napinacz wymieniłem na nowy bez tuningu, model 14520-MBW-J23 z dwiema niebieskimi kropkami o ile pamiętam. Miałem oddać mój stary napinacz do Ciebie Piotrze ale z tego co pamiętam nie miałeś akurat części a mi zależało na czasie. Jakby ktoś potrzebował do naprawy to mam stary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Nie ma sprawy tylko pamiętaj o grzaniu sprzęta i nie przeciążaniu silnika przed uzyskaniem pełnej tem. pracy.Korpusu nie trzeba przerabiać tylko wymienić kilka elementów. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Grzanie to u mnie świętość.Szkoda że F4 nie ma cyfrowego wyświetlacza temp tak ja wersja sport. Pozostaje kontrola temperatury w sposób "obrazowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi