rafauM Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 czy ktoś wie gdzie można i za ile kupic termometr wkręcany w miejsce bagnetu do oleju. Najlepiej żeby pasował do gs 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 polo? louis? hein gericke? z tego co pamiętam wszystkie 3 firmy maja w ofercie cos takiegoPZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 1 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 Dla zainteresowanych takimi wynalazkami.Jest coś takiego w katalogu Louis od str. 650 do 652 i kosztuje około 49 Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Witam, mam pytanko, gdzie mogę dostać tanio termometr oleju do mojej sevenki? Chodzi mi o ot, czy by szło go zakupić taniej niz na allegro.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 a moze zeby ktos dal ci za darmo?? sprzedalem ostatnio taki za 70zł. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 a moze zeby ktos dal ci za darmo?? Chętnie bym przyjął taki za darmo :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieniek 250 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 witam..czy ktos z kolegów uzywa takiego termometru???chodzi mi o dokładnosc pomiaru itp..dodam ze do moto chłodzonego powietrzem powinien byc pomocny w kontroli temperatury silnika,,co Wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 z tymi termometrami to wiekszy bajer niz sens ich uzycia, zwalaszcza ze wiekszosc silnikow w technologi chlodzenia powietrzem lub powietrzno olejowego daja rade i mniejsze z nimo zmartwienie niejednokrotnie niz z chlodzonymi ciecza gdzie moze pasc pompa. termostat, wentylator itp itd Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieniek 250 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 tak to prawda..tez slyszałem ze predzej płyn sie zagotuje i pójdzie uszczelka w silnikach chłodzonych ciecza niz wiatrołap sie przegrzeje :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samonek4 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Mam taki w moim moto - fajna żecz i przydaje się bo widzisz kiedy silnik jest nagrzany i wiesz ...kiedy można przygazować. Jak jestem w terenie to widać jak szybko olej się nagrzewa. Jedyna wada to fakt że trzeba zerkać na silnik ale mi to nie przeszkadza bo wszystko dobrze widać nawet w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 niefajna rzecz, zupelnie nieprzydatna, wsiadasz i gazujesz a nie zezujesz na termometr pod nogami, jezdzisz tak jak kazdy uzytkownik Towjego motocykla zanim go kupiles przed przebiegu 50000km, a najlepsze jest to ze nikt w moto wyczynowych tego nie instaluje tylko osoby ktore lapia sie na biedronkowo nettowo kauflandowa reklame... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Bajer nie bajer ale dziala moze tobie wydaje sie zbedny ale ktos inny chce miec go zamontowanego o gustach sie nie dyskutuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklista na motocyklu Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) niefajna rzecz, zupelnie nieprzydatna, wsiadasz i gazujesz a nie zezujesz na termometr pod nogami, jezdzisz tak jak kazdy uzytkownik Towjego motocykla zanim go kupiles przed przebiegu 50000km, a najlepsze jest to ze nikt w moto wyczynowych tego nie instaluje tylko osoby ktore lapia sie na biedronkowo nettowo Kaufland reklame... pozdr Pojedziesz kiedyś H-D do cieplejszych krajów to zmienisz zdanie ;)W temperaturze 52 stopnie olej miał w najgorszym momencie ok. 120, czyli dość...Dodam, że specjalnie na wyjazd zalałem przewidywanym przez fabrykę na upały olejem SAE 60.Nie stałem w korkach, tylko cały czas jechałem, więc nie było problemu, ale wolałem mimo wszystko wiedzieć jaką temp. ma olej i jeśli będzie problem - najzwyczajniej stanąć i cierpliwie czekać niż przegrzać silnik. Na pocieszenie mogę powiedzieć H-D wytrzymuje bez problemu cieplejsze klimaty.A wskaźnik temp. oleju przydaje się, np. żeby któregoś ranka w górach w Czarnogórze dowiedzieć się, że w nocy było 5 stopni ;) , pomimo, że wcześniej kąpaliśmy się w ciepłym jak zupa morzu :)Żeby nie było, że jakieś biedronkowo- nettowo- Kauflandowe klimaty, wskaźnik jest oryginalnym akcesorium H-D. Pokazuje jednocześnie poziom oleju :) Edytowane 22 Czerwca 2013 przez Motocyklista na motocyklu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 O kurczę, a gdzie jest taka temperatura? 52 stopnie?Taki termometr miałem wkręcony w olejaku, nawet w lecie przy upałach w trasie nie przekraczał 80 stopni, na postoju owszem ponad 100, to po prostu gadżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi