Lider1979 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Z Triumphami problem był parę lat temu ,teraz głównym importerem jest Intermotors. Wydaje mi się ,że starają się podejść rzetelnie do tematu. Co do kosztów ,to mnie pierwszy przegląd kosztował ok. 400 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk851 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Lider1979 dzięki bardzo, choć ktoś się zainteresował moim pytaniem ;) a mechanicznie np z Twoim nic się nie dzieje? na nic nie narzekasz? Edytowane 16 Grudnia 2012 przez tmk851 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lider1979 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 No na razie jest "za nowy", ale zaprzyjaźniłem się z nim :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lehoo73 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) tmk851praktycznie wszystkie części do Triumphów są teraz dostępne. Jeśli nie u polskiego przedstawiciela, to na przykład tu: http://www.worldoftr...model_id=169202 Niestety, z doświadczenia wiem, że w porównaniu z innymi sprzętami, które sa bardziej popularne, trzeba zazwyczaj zapłacić więcej. Warto szukać części używanych na ebay, mnie udało się w ten sposób kupić korzystnie kilka elementów, za 20 - 30% wartości nowych. Szukając na ebay-u trzeba tylko pamiętać, żeby przeszukiwać cały świat, jeśli tego nie zmienisz, wyświetlą się tylko aukcje, których wystawcy zaznaczyli opcję wysyłki do Polski. A można próbować się dogadywać też z innymi. Ja tak z USA ściągałem na przykład.LwG Edytowane 17 Grudnia 2012 przez lehoo73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lider1979 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Kolega mieszkający w GB ,mówił że u nich z częściami nie ma problemu.A że naszych jest tam dużo ,zawsze znajdzie się jakiś znajomy ,który będzie mógł coś podesłać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lehoo73 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 No chociażby :-D Ale jak ja potrzebowałem części, to wszyscy znajomi się pod ziemię zapadli... he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lider1979 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Eh, tak to jest ze znajomymi -zaprosisz na piwo -poklepią po plecach ,a będziesz chciał pożyczyć pieniądze to im zasięg ucieka.Ciężko jest w dzisiejszych czasach prosić kogoś o przysługę . :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lehoo73 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Ale jak zapytasz: "kto by chciał pojechac Triumphikiem na plecaka", to się zaraz cała kolejka chętnych ustawia... :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lider1979 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 No właśnie !!! I to w większości nie ogoleni :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk851 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 i teraz mam dylemat czy nie pomyslęc bardzo intensywnie nad tym tt600 :) pogadam jeszcze ze znajomym motocyklistą co on o tym sądzi, co prawda jeździ na hajce, więc będzie polecał suzuki ;) hehe zobaczymy :) być moze powie iż ma znajomych co śmigają triumphem ;) a jak z mechanikami? czy silnik mocno się różni od innych? każdy mechanik motocyklowy jest w stanie go ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lider1979 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Może jakaś Daytona ? Silniki sprawdzone.Ze swojej strony mogę polecić jakiegoś Triumpha z silnikiem 1050 ccm ,bo z takim mam doczynienia-jest OK.Tylko widzę ,że szukasz jakiegoś sporta -to tylko jeszcze wspomniana Daytona lub Sprint ST. Myślę ,że tych modeli nie ma co się obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk851 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) na taką pojemność to się nie porwę :) jeździłem trochę motocyklami, ale to byłby mój pierwszy własny, dlatego chcę max 600. Zauwazyłem również iż tt600 jest mało popularny w stosunku do innych triumph'ów. Więc moze coś w tym jest. Ogólnie bardzo podobają mi się plastiki, ale moto służć mi będzie do wyjazdów za miasto jak i zabieranie narzyczonej na przejażdzki ;) Koncepcja kupna nie jest do konca znana. postawowe informacje po ustaleniach z moją dziewczyną:1) nie czerwony2) z owiewką - przynajmniej czacha3) pojemność 600 i max ok 100KM4) przede wszystkim zdrowy silnik, moto może być trochę przerysowane, ale nie powypadkowe i aby jego stan nadawał się iż nie musiał bym od razu wsadzać ogromnych pieniędzy.5) fundusz w danym momencie 7tys, z każdym następnym msc troche wzrośnie. Pierwsze dwa ptk nie ja wymyśliłem :) Edytowane 18 Grudnia 2012 przez tmk851 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lehoo73 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Hmmm. Tmk851, widzisz, wg mnie Daytona się do tego świetnie nadaje. Wystarczy ją lekko doposażyć i już masz :biggrin: typowy turystyk :laugh: https://picasaweb.google.com/lh/photo/2LhFRcNhSI4AKjiDWb08Zm_G5HbuE6gvUbU6X62Vu9c?feat=directlink LwG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lider1979 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Masz szczęście ,że nie zażyczyła sobie RÓŻOWEGO :biggrin: .Nie wiem czy powinienem się przyznawać,mój GT też jest moim pierwszym moto :cool: .Potrzebowałem do tych samych rzeczy co Ty ,czyli na co dzień ,w trasę z plecaczkiem (żona).Co do pojemności silnika,myślę że ona nie jest najważniejsza tylko charakterystyka pieca się liczy,a 1050 jest liniowym,przyjaznym silniczkiem.Początkowo również szukałem w 600-ach ,a skończyłem na 'Litrze" :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk851 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) lehoo73 Ty wysłałeś Swoje zdjęcie? fajnie wygląda doposażony taki :) rewelacja.. oj ile bym dał aby mi moto służyło jak najdłuzej a nie tylko do 30tki :) bo zostały mi tylko 2 lata hehe Lider1979 to teraz mnie zdziwiłeś, ale jak sądze kazdy ma jakieś większe lub mniejsze doświadczenie. Nie wiem, na pewno miałbym obawy aby od razu rzucić sie na litra :) pożyjemy zobaczymy.. póki co czekam na lepszą też pogodę, bo szukanie moto i kupno tylko na wzrok to bez sensu, nawet nie ma jak się przejechać i sprawdzić czy np mi odpowiada jak i zobaczyć podstawowe jego zalety albo i wady, jak to w Polsce bywa, gdzie bezwypadek to taki który po prostu ma wszystko zakamuflowane ;) Edytowane 18 Grudnia 2012 przez tmk851 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi