Skocz do zawartości

Który ścigacz?

Gość Kosjo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tuningowana Aprilia chyba jako jedyna z tych motorowerów ma głos przypominający dorosłego ścigacza.

:mrgreen: jezeli tobie pierd przypomina dorosłego scigacza ... nagraj ten dzwiek bo zaraz padne :mrgreen:

ma wspanialy tuning Polini 80 cm3 + gaźnik 125) ma diabelską moc

:mrgreen:

kto wie czy nie jest najmocniejsza w Polsce.

:mrgreen: smiech na sali :mrgreen:

Wprawdzie troszke pali 5-6 litrow' date=' ale wynagradza to w mocy, prędkości i cudownym ryku :P [/quote']

przeciez ten twoj obudowany komarek pali tyle co "dorosły" motocykl i chyba tylko to ma z nimi wspólnego

sorki ale nie moglem sie powstrzymac, dzieki za poprawienie humoru :-)

Dokładnie moja reakcja była identyczna. Jak można porównywać dźwięk np. 4t 1000 z 2t 50 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . I te osiągi :-D Jeśli masz tak zajebiście mocną 50 to zorganizuj na lotnisku zawody za kase i sie przekonaj :lol: :lol: :lol: :lol:

Kolego Adradinho jeśli już chcesz pisać że może najmocniejsza w Polsce to poszperaj troche i dowiedz sie od ludzi założe sie ze w twoim wojewodztwie jest szybsza... Wg. mnie jestes gdzies w polowie stawki... Kumpel za 5 :!: tysiecy kupił aprilie (wg mnie z toru bo nikt by takiego czegoś nie zrobił) rocznik 01. Pojemność 50 i wszystko co mozliwe z tuningu do piedopędów... Jako ciekawostka ma taki sam filtr powietrza jak jego samochod (Alfa Romeo 166). Nie znam v-maxa ale 120 napewno przekroczy bo na odcinku 250 metrów wycisnałem ponad 100 także coś w tym jest... Niedługo wrzuce fotki ale wyglada jak normalna tylko z przodu dodatkowy wlot powietrza ma... Chociaz i tak sadze ze jest szybsza w Polsce... A co do dźwięków to też nienawidze pyrkania ale przyznam że jest to najpiekniejszy dzwiek 2T jaki slyszałem... Można by powiedzieć że to wiecej niz 50 a dodatkowo wydech od GSX-R 1300 jest mylący :twisted: :twisted: :twisted:

Ja wybral bym tak :

Jako pierwsza Yamaha

Jako druga Aprillia

i jako trzecia ale wcale nienajgorsza Honda

Yamaha DT 80lc2 jak sądze:

O tym moto jest już napisane więcej nić o jakimkolwiek innym.

Minusy:

-Duża masa

-Mała moc

-Słabe zawieszenie

Plusy

-Mało wyżyłowany silnik- długa żywotność

-Prosta konstrukcja

-Niska Cena

Aprilia Rx 50/80

Świetny sprzęt w czołówce klasy. Silnik Minarelli Am06' date=' zawiszenia wysokiej klasy, moc i wytrzymałość. Jeśli sie o silnik dba...nie ma problemu z awaryjnościął. Jednak lepiej troche pozbierać i mieć najlepszego w kalsie [b']Hm-a Cre 50[/b]. Rama pochodzi z hondy cr 125, silnik to także minarelli Am06 jednak trochę przerobiony. Motorower ten staruje w zawodach i wygrywa. POLECAM

Honda Mtx 50/80r2

Sprzęt tani ale na początek fajny. Lżejszy od dt jednak moc jest podobna. Zawieszenie podobno lepsze. Jeśli ktoś ma sie decydować pomiedzy dt/mtx wybrałbym mtx-a 80 r2!

A teraz reszta

-Suzuki Ts 50/80 bardzo dobry sprzęt. Tani, podatny na tuning, lekki, zawieszenie cienkie i o niedużym skoku jednak bardzo dobrze pracuje.

-Derbi senda 50 Sprzęt polecany przez użytkowników z racji dobrego zawieszenia i silnika.

-Suzuki Rmx 50 to także dobry motorower wyposażony w silnik od suzuki ts 50 xk (wersja japońska). Zawieszenie także dobre, można poszaleć. Kolega Filu Posiadał takiego i wystarczy spojżeć na jego strone na bikepics aby zobaczyć że można tym polatać.

Te sprzęty przychodzą mi do głowy.

To tyle co odemnie.

Pozdrawiam.

a bym na twoim miejscu wogole scigacza 50'tki nie kupowal bo jak dla mnie sa smieszne Smile Lepiej kupic enduro ktore lepiej wyglada i jest praktyczniejsze' date=' no i nie bedziesz wygladal tak smiesznie jak na scigu 50;) [/quote']

co racja to racja, takie scigi sa smieszne :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D