Blazej_mtx Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 MADHEAD X1B. Nie wiem który jest to model... ale przymierzałem tego tańszego Madhead'a... choo... z grzybnią polewana barszczem.... :D niewygodne, kiepsko trzyma głowe... niby to to lakierowane ale kiepsko wykonane... Patrzyłem na 2 różnych stoiskach i wszędzie miały takie same wady. w ogóle nie trzymają rozmiarów itp. Ogólnie nie polecam :? Jeżeli chodzi o MAX'a to jestem z niego bardzo zadowolony... Gleby nie miałem i mam nadzieje że nie będe miał ( tfu tfu :) ) Ale pare razy już mi spadł z siedzenia, kierownicy itp. Nic sie nie stało. Pare rysek i to wszystko... Gorzej, jak przy prękości zachaczysz o gałąź... wtedy dość mocno się rysuje i robią się dziurki w naklejkach. Dobrze trzyma się na głowie, WYGODNY, mimo wagi 1430g nie wydaje się ciężki :) Mam nadzieje, że w miare pomogłem :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Troche pomogłeś Błażej, ale jakoś ciągnie mnie do zakupu tego kasku :mrgreen: mam na kask 200 złociszy zhakiem a ten kask kosztuje 208 zł więc wiesz...Jakieś inne kaski(nowe) w tej cenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Wracająć do kasków max. Kolega miał i po spadnięciu na ziemie odleciał mu nosek i połamał mu sie daszek. Zato 2 kolega poleca ma go już rok i nic sie nie dzieje.Ja tez mam MAxa i duzo razy mi upadl i nic.Raz na kierownice zaczepilem kask i tak jakos motor mi polecial na ta strone co kask byl - cala masa motoru skierowala sie na kask i ku memu zdziwieniu nic sie dla kasku nie stalo( po za kilkoma ryskami), takze mysle ze w miare mocny kask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Ja tez mam MAxa i duzo razy mi upadl i nic.Raz na kierownice zaczepilem kask i tak jakos motor mi polecial na ta strone co kask byl - cala masa motoru skierowala sie na kask i ku memu zdziwieniu nic sie dla kasku nie stalo( po za kilkoma ryskami), takze mysle ze w miare mocny kask LOL :) powiem tylko tyle, że TIGER został przebity na wylot przy takiej sytuacji :) Mr.Maciek, ja za mojego NOWEGO MAX'a dałem... 220-230.. Chcieli chyba 250 :D leć na jakiś bajzel, można sporo targować :D A MAX jak na tą kase jest very good :D Poczekaj troche, doskładaj jeszcze 2-3 dyszki i jazda po Max'a :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzieek Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Polecam premiera moj juz przezyl pare gleb ostrych raz nawet spadlem na sam daszek i nic sie nie stalo jest dobra wentelacja i co zauwazylem koledzy w innych kaskach maja strasznie zakurzone twarze jak sie zatrzymamy ja raczej nie ale nie chodzi i brud na twarzy tylko to co sie dostaje do pluc i wogole do srodka :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Klamka zapadła. Zamówiłem MadHead X1B i kominiarke do tego bo zimno jest. Pożyjemy zobaczymy. Po tym kasku co teraz mam to ten będzie dla mnie rajem napewno. Jak dostane to opisze. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 no ja kupilem NOLANa za 120 uzywanego, dorzucili mi jeszcze pas nerkowy (taki zwykly) bo dosc mocnej glebie kask ma chyba tylko ryse, dokladnie nie widzialem bo caly od blota jest :roll: ale na bank nie pekl, funkcje spelnil, niby troche stary model, zadnych naklejek ani takich pierdolek ozdobnych nie ma, po prostu caly bialy, lakierowanynie patrzcie ze ladnie wyglada tylko czy wytrzyma glebe,... bo z kaskami to jest podobnie jak z panienkami, niby ladna no ale glupia... (kask niby ladny a do dupy) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Klamka zapadła. Zamówiłem MadHead X1B i kominiarke do tego bo zimno jest. Pożyjemy zobaczymy. Po tym kasku co teraz mam to ten będzie dla mnie rajem napewno. Jak dostane to opisze. PzdrDales ciala :) . Za niewiele wieksze pieniadze mozna zdobyc NOWKE Caberga OffRoad! Sam mam taki kask jestem strasznie zadowolony! Nie wazy duzo, jest bardzo wygodny i wyglada solidnie (kilka gleb juz mialem i nawet nie poczulem uderzen glowa w ziemie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 a za 3 stowy ostatnio na allegro bylt agv cos tam cos tam 5 (tak mi sie wydaje z tym symbolem bo AGV napewno crossowy) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 I ja tez kupie z allegro tego za 208 czy 209 zl,nie jest chyba az tak zly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Heh, enduroguy, żeby kupić ten kask musiałem się już zapożyczyć, a skołowanie dodatokowych 50 zł było nie możliwe. Więc to jest i tak cud że udało mi się załatwić kase na taki kask. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 a za 3 stowy ostatnio na allegro bylt agv cos tam cos tam 5 (tak mi sie wydaje z tym symbolem bo AGV napewno crossowy) Hmmm http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64725607i nie powiem kto go kupił :) :) :D Poszukać trochę po necie, przykukać kilka aukcji i można zrobić dobry zakup :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Jakby ktoś chciał to mam O'neala m2000 za nieduże pieniądze (rozmiar- duża m-ka). Ładny kask ale po pierwsze za duży a po 2 kolejna okazja przed nosem i nie można przepuścić!Ja osobiście bardzo polecam kaski:Lazer, CabergW obu jeździłem i naprawde miło było :) Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluminat Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Ja jeżdze w kasku enduro Keewaya. Nówka kosztowała 250 zł. Jestem z niego bardzo zadowolony, mimo iż znaczek firmy wolałbym zakleić taśmą bo nie lubie skuterów Keeway'a :). Mimo to kask jest wysokiej jakości, przy glebie nic mu sie nie dzieje, jedynie mała ryska :). Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Kask przyszedł :) . Stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry. Myślę, że za takie pieniądze ciężko byłoby znaleźć lepszy kask. Pomimo swojej dosyć sporej wagi(~1600g) jest bardzo wygodny. Ja osobiście jak zakładam ten kask to nie odczuwam efektu"ciężkiej głowy" - nie czuć tej wagi. Kask wykonany jest dobrze + malowany, to nie są naklejki :-) . Co tu moża jeszcze napisać, hmmm jak chroni? - jeszcze nie wiem, ale wygląda na porządny. Ogólnie rzecz biorąc polecam. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi