Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Dziś byłem we Wrocławiu u kolegi ktory handluje tym Acerbisami. Kolega wygląda na ucziciwego. Zrobiłem u niego nawet zakupy w postaci tłumika (kolega też kupił). Napiszę niebawem, jak się przentuje na 520-tce. Wracając do Acerbisa - mówił mi, że one wypadają nieco mniejsze niż nornmalnie. Tzn jeżeli ktoś ma główkę o średnicy 57-58 cm, czyli tradycyjne M, to w przypadku Acerbisa wypada kask w rozmiarze L. Coś mi się to nie za bardzo podoba, bo tak nie powinno być. Jeśli z tymi rozmiarami jest OK, to kaski są niezłe. Nie super, nie hiper, ale niezłe. Relacja cena-jakość jest bardzo dobra!pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Czy powieszchnie plastikowego kasku mozna malowac? jak każdy inny plastik, czyli TAK :D Chyba mozna, tylko trzeba przygotowac chyba odpowiednio tak zeby po jakims czasie nie odpadala farbamatowanie + specjalne farby do plastiku z uelastyczniaczem sam jezdziłem w osbe i mam go do teraz ale ostatnio jak go założyłem to się okazało, że tak jakby uciska i boli mnie głowa ;) nie wiem, czy głowa mi urosła czy to schiz czy co :) w sezonie był nawet jakby troszke za lużny a teraz ... :roll: ale ogólnie garnek OK jak na tą cenę Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manager Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Jak sie sprawdzają w terenie gogle SCOTT ENDURO 89X :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 ak sie sprawdzają w terenie gogle SCOTT ENDURO 89X Question Question Question Parują troche mniej niż zwykłe ale za to przez te dizurki na w szybie pełno kurzy pod nie wlatuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Jak sie sprawdzają w terenie gogle SCOTT ENDURO 89X Parowawanie zauwazyłem tylko na postojach kiedy mam kask na głowie i stoje dosc długo,ale mysle ze to całkiem normalne.Z tym kurzem to ja przynajmniej takiego problemu nie mam bo ta siateczka która osłania te wloty jst bardzo drobna.Ogólnie fajne gogle i na allegro mozna wyrwac juz za 60-70 zł. nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Parowawanie zauwazyłem tylko na postojach kiedy mam kask na głowie i stoje dosc długo' date='ale mysle ze to całkiem normalne. [/quote'] Niestety, nie normalne. Miałem już w życiu gogle kilku marek, zawsze z szybami enduro. I muszę przyznać, że większość z nich parowała mniej lub mocniej na postojach, a tego wlaśnie w szybach enduro nie powinno być! Od 3 lat mam tę samą parę Oakleyów, oczywiście zmieniałem już szybę 2 razy, ale muszę powiedzieć, że póki co są to jedyne gogle, które naprawę nie parują. Warto czasem dołożyć i mieć coś naprawdę dobrego i niezawodnego. To się po stokroć zwraca!pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiu_Yo Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Warto czasem dołożyć i mieć coś naprawdę dobrego i niezawodnego. To się po stokroć zwraca!pzdr Dokładnie teraz to dołożysz trochę kasy i masz leprze gogle i nie musisz sie później martwic o ich ewentualna wymianie, co ciągnie za sobą niepotrzebne koszta Ja mam progripy i nie narzekam, jak dotąd jeszcze nie zaparowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Warto czasem dołożyć i mieć coś naprawdę dobrego i niezawodnego. To się po stokroć zwraca! Dominik a jakie google polecasz? i ile takie kosztują, chodzi mi o to żeby nie parowaly, przy jezdzie w deszczu najlepiej tez zeby nie parowaly, itp... czy takie sa ? i ile kosztuja mniej wiecej? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mouse67 Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Ja chciałem sie was zapytać czy ten http://www.motorcycle-superstore.com/item....=201&division=2 kask bedzie dobry dla srednio zaawansowanego motocyklisty(ENDURO) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Ten kask jest juz dla zaawansowanych i dlatego jak go kupisz bedzisz z nigo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 To chyba chodzi Ci o gogle Scotta 89X,bo 89X enduro kosztuje coś koło 110zł Ogólnie fajne gogle i na allegro mozna wyrwac juz za 60-70 zł. nowe. A co myślicie o goglach Scott 89X chodzi o te gogle http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=91198274 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 To są dobre google, ja mam co prawda 83x i róznią sie tylko gumą i maja zwykłą szybe i kosztwaly 80zl, takze 89x maja lepszą gume i szyba jest juz chyba nie parujaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Dziś byłem we Wrocławiu u kolegi ktory handluje tym Acerbisami. Kolega wygląda na ucziciwego. Zrobiłem u niego nawet zakupy w postaci tłumika (kolega też kupił). Napiszę niebawem' date=' jak się przentuje na 520-tce. Wracając do Acerbisa - mówił mi, że one wypadają nieco mniejsze niż nornmalnie. Tzn jeżeli ktoś ma główkę o średnicy 57-58 cm, czyli tradycyjne M, to w przypadku Acerbisa wypada kask w rozmiarze L. Coś mi się to nie za bardzo podoba, bo tak nie powinno być. Jeśli z tymi rozmiarami jest OK, to kaski są niezłe. Nie super, nie hiper, ale niezłe. Relacja cena-jakość jest bardzo dobra!pzdr[/quote'] Dominik to byłeś u mnie na osiedlu i mnie nie odwiedziłeś :buttrock: ? Ten co sprzedaje te kaski acerbisa to kolega na EXC 125 z mojego osiedla. Kupuję często u niego graty więc co chcecie wiedzieć o tym kasku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptasiorr Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Według mnie AGV jest przodownikiem w tej dziedzinie ;) Sam osobiście mam do sprzedania taki AGV RC-5 PRO za niewielką kase :) http://allegro.pl/show_item.php?item=92013709czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 W jakiej dziedzinie? Kasków??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi