adam87 Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Enduro: motocykl posiadjacy kompletnr oświetlenie z homologacja upowazniajaca do poruszania sie po drogach no i w terenie tez sobie radzi lecz duzo gorzej niz full. człowieku masz DT i sie wypowiadasz o crossach i wyczynowych enduro , i na dodatek nie masz o tym pojęcia bo widać nie miałes nigdy okazji jeździć na żadnym wyczynowym terenowym motocyklu i nie wiesz czym sie lepiej jeździ w terenie jeśli piszesz że wyczynowe enduro do terenu sie gorzej nadaje niż cross :P Przecież enduro jest stworzone głównie do terenu i dodatkowo na tor motocrossowy na którym zazwyczaj są zorganizowane próby motocrossowe w rajdzie enduro. A określenie Full słyszałem tylko na tym forum i pojawiło sie jakieś pare miesięcy temu, nie wiem jaki to ma związek z motocyklem crossowym ale niech każdy sobie nazywa jak chce tylko żeby inni to zrozumieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 terenie tez sobie radzi lecz duzo gorzej niz full. no twoja dt napewno slabo sobie radzi w terenie... przejedz sie na czyms lepszym a pozniej wypowiadaj sie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 a z resztą zobaczcie nazwe działu - "Enduro/Motocross/Supermoto/Trial" i w tym dziale pisze sie tylko o takich motocyklach, o fullach piszcie w dziale fulle :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 wyczyn w terenie (ciezkim) zadobrze sobie nie radzi (ciezko go opanowac) przez jego charakterystyke ciagniecia tylko na wysokich wyobraz sobie ze podjezdzasz pod gorke i sie zatrzymales w enduro wyczynowym delikatnie gazu powoli sprzeglo i dajesz rade a wyczyn jak ci sie wyrwie z pod dupy to nawet tego nie zauwazysz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimsonFun Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 człowieku masz DT i sie wypowiadasz o crossach i wyczynowych enduro ' date=' i na dodatek nie masz o tym pojęcia bo widać nie miałes nigdy okazji jeździć na żadnym wyczynowym terenowym motocyklu i nie wiesz czym sie lepiej jeździ w terenie jeśli piszesz że wyczynowe enduro do terenu sie gorzej nadaje niż cross Przecież enduro jest stworzone głównie do terenu i dodatkowo na tor motocrossowy na którym zazwyczaj są zorganizowane próby motocrossowe w rajdzie enduro. A określenie Full słyszałem tylko na tym forum i pojawiło sie jakieś pare miesięcy temu, nie wiem jaki to ma związek z motocyklem crossowym ale niech każdy sobie nazywa jak chce tylko żeby inni to zrozumieli.[/quote'] Wogole sorrki ze sie odezwalem wielki zanawco!!! moze i znasz sie lepepeij ode mnie ale chyba cie nie urazilem (ani nikogo innego) ta wypowiedzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 5 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Widze że tu się porobił wielki bałagan z gupiego wątku że napisałem "full" a nie wyczyn czy cross :roll: :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Do SimsonFun: Nikogo nie obraziłeś ale popisałeś się kompletnym brakiem podstawowej wiedzy o zastosowaniu motocykli Enduro/cross. P.S krótkie sprostowanie: Motocykle enduro/zastosowanie: teren/alternatywnie tor, motocykle motocrossowe/zastosowanie: tor. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 motocrossowe/zastosowanie: tor alternatywnie teren :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 alternatywnie teren przeznaczeniem crossa jest tor a nie teren. to że w nim pojedzie to nie znaczy że do tego został stworzony.enduro ma szersze zastosowanie niż cross. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 no tak enduro tez zostalo stworzone z mysla o terenie (co nie znaczy ze sie nie da na torze jezdzic bo ostatnio jak bylem to koles jezdzil DRem 650) ale niektorzy kupuja crossa i smigaja nim tylko w terenie (jak bym mial kolo domu lasy i dobry teren to tez bym na tor rzadko jezdzil ale ze nie mam to jezdze na tor) to zalezy od upodoban :P ale crossem tak jak enduro da sie jezdzic w terenie (jest ciezko duuuuzo mniej komfortu i trzeba miec (chyba) wieksze umiejetnosci ale mozna) to jest moje zdanie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Do SimsonFun: Nikogo nie obraziłeś ale popisałeś się kompletnym brakiem podstawowej wiedzy o zastosowaniu motocykli Enduro/cross. P.S krótkie sprostowanie: Motocykle enduro/zastosowanie: teren/alternatywnie tor, motocykle motocrossowe/zastosowanie: tor. pozdroty za to jestes zajebisty :P+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 nie wiem oczym Wy gadacie, crossem mozna i po torze i po lasach smigac i takie moje zdanie a faktycznie przeznaczony jest na tor,ale kogo to obchodzi?? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 nie wiem oczym Wy gadacie' date=' crossem mozna i po torze i po lasach smigac i takie moje zdanie a faktycznie przeznaczony jest na tor,ale kogo to obchodzi?? [/quote']Mnie by dobijał słaby dół.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Mnie by dobijał słaby dół....jak to przeczytalem przypomnial mi sie sx 125 '96 :P naszego kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 A określenie Full słyszałem tylko na tym forum i pojawiło sie jakieś pare miesięcy temu' date=' nie wiem jaki to ma związek z motocyklem crossowym ale niech każdy sobie nazywa jak chce tylko żeby inni to zrozumieli.[/quote'] Jak ja nie lubie takich glupich i wrednych wypowiedzi, to ze smiga dt i napisal nie wszystko nie zgodnie z prawda to juz go jezdzisz glupi bucu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi