MłodyVFR Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Barnaby napisał:problem jest nie w odległości' date=' tylko w promieniu padania. Nawet światło mijania potrafi zabrać człowiekowi wizję, jeśli pada za bardzo na drugi pas. Rozumiesz, o co mi chodzi? Dlatego uważam, że ustawianie świateł na oko jest niedokładne. I tyle.[/quote'] no tak, tyle, ze my tu dyskutujemy o regulacji pionowej, zakladajac, ze w poziomie jest ok. poza tym dark_rider pyta o domowe spoosoby regulacji, a nie wizyte w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Kurde, nie mogę odszukać tego artykułu... O ile dobrze pamiętam, to była tam mowa też o regulacji poziomej. Ale za to głowy pod topór nie położę. Z tego co znalazłem w necie, to w przypadku motocykla odchylenie poziomu światła na ścianie od wysokości lampy powinno wynosić 5cm na odległości 5m.Idę szukać jeszcze tego artykułu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JRK Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 W mojej serwisówce znalazłem taki prosty ale treściwy rysunek jak ustawić światło w GS 500. http://forum.motocyklistow.pl/album_pic.ph...php?pic_id=1213[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 dark_rider pyta o domowe spoosoby regulacji, a nie wizyte w warsztacie. ...dobrze, że ktoś jeszcze o tym pamięta :P W mojej serwisówce znalazłem taki prosty ale treściwy rysunek jak ustawić światło w GS 500. http://forum.motocyklistow.pl/album_pic.php?pic_id=1213[/url] O! Właśnie o coś takiego mi chodziło :) Troche mi tylko brakuje jednej danej... Na jakiej wysokosci znajduje sie strumien swiatla padajacy na sciane? Tak czy inaczej wielkie dzieki za ten schemat ;) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter900 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 O! Właśnie o coś takiego mi chodziło :) Troche mi tylko brakuje jednej danej... Na jakiej wysokosci znajduje sie strumien swiatla padajacy na sciane? Tak czy inaczej wielkie dzieki za ten schemat ;) :P skoro na schemacie, nie ma podanej wysokości światła na ścianie, wynika z tego, że górna krawędź strumienia światła znajduje się na środkowej wysokości reflektora (na środku światła) (?? - ale to tylko moje domysły)Pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 O! Właśnie o coś takiego mi chodziło :) Troche mi tylko brakuje jednej danej... Na jakiej wysokosci znajduje sie strumien swiatla padajacy na sciane? Tak czy inaczej wielkie dzieki za ten schemat :P :P skoro na schemacie, nie ma podanej wysokości światła na ścianie, wynika z tego, że górna krawędź strumienia światła znajduje się na środkowej wysokości reflektora (na środku światła) (?? - ale to tylko moje domysły)Pozdroo Też właśnie doszedłem do tego wniosku i tym bede sie kierowal ustawiajac swiatło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 znalazlem w ksiazce: moto 10m przed sciana, granica swiatla ma byc 25cm ponizej osi swiatla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 1 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 znalazlem w ksiazce: moto 10m przed sciana, granica swiatla ma byc 25cm ponizej osi swiatla. ;) :P :) To już mam pełny obraz tego jak to powinno wyglądac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 Witam!!!Ja rowniez przylacze sie do entuzjastycznego przyjecia uswiadomienia jak mozna ustawic swiatla.Mi w czasie PRZEGLADU DIAGNOSTYCZNEGO ustawiono swiatla, efektem tego byla nocna obserwacja czubkow drzew i ustawienie swiatel mijania tak jak dlugich tylko ze oczywiscie swiecily slabiej i tez ch*j było widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi