bronx Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Jak w temacie , wypad na ok 4-5 noclegow , licze max 700 (moze troszke wiecej ) za 2 osoby.Ktos chetny ?predkosci ok 100-120 , to tak bo ci co leca do bulgari to zakladaj 180 a to ja tak nie lubie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 A wiesz że tam wtedy już pada... ciepło ale mokro jak jasny gwint, tyle że owoców się najesz :)Jakbyś jechał te 180 to w tym samym czasie byś dojechał do Chorwacji :P :) :D Ale powodzenia i udanego wyjazdu ofkors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 n wlasnie szukam jakie sa srednie opady w wrzesniu ale nigdzie nie ma tych danych :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Lej bronksiu ten Balaton, pojedziemy wiosną. A kasę przeznacz na Borki!!!! Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 nene wypoczac musze !!! pojechalbym do chorwacji ale pani nie ma waznego paszportu wiec... dupa zbita:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITER II Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Kolego z tego co slyszalem to do 10 dni pobytu w Chorwacji paszport jest nie potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Polecam miejscowosc Siofok bylem 3 tygodnie temu. Ale jakos nie wierze ze na tydzien sie zmiescisz w 700 chyba ze bedzie mieszkac w namiocie i jesc jedzenie kupione w polsce ktorego nie wliczycie w koszty wycieczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 hej, tez niedawno bylem nad balatonem, tyle ze na polnocnym wybrzezu. Jechalem na150'ce wiec celowo ustalilem trase ktora by omijala autostrady. Okazalo sie to strzalem w 10'tke , bowiem naprawde bylo co podziwiac :buttrock: ... nie sadzilem ze Slowacja jest tak piekna, niby maly kraj ale ma sie uczucie przestrzeni. Ominelismy tez Budapeszt zeby sie nie wbijac na obwodnice w godzinach szczytu. Droga zajela nam caly dzien, z tym ze predkosci naprawde niskie 50-90km/h. Na pewno jest to trasa widokowa, niekoniecznie ekspresowa. Nawierzchnia w wiekszosci super. Co do samego Balaton'u to calkiem fajnie, woda ciepla, kempingi dosyc tanie i czyste. Polecam polwysep Tihany, miasteczko male ale bardzo klimatowe, zreszta jak i cala "wyspa" oferuje przedsmak prawdziwego poludnia. Tubylcy wyluzowani i usmiechnieci, zarcie wspaniale - ceny podobne do tych w polskich kurortach wypoczynkowych. Bylem zaledwie od piatku do niedzieli, wiec tak naprawde mielismy tylko 1 dzien relaksu, ale warto bylo, tymbardziej ze duzo nie wydalem - za benzyne w sumie okolo 140zl , ale to 150'tka i malo pali :) . Nastepnym razem jak bede to objade cale jezioro. oto trasa, Krakow-Chyzne - Banska Bystrica - Nowe Zamky - Komarno - Veszprem - Balaton. http://mapy.google.pl/maps?f=d&saddr=Aleja...64,9.887695&z=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Kolego z tego co slyszalem to do 10 dni pobytu w Chorwacji paszport jest nie potrzebny.A weź looknij kiedy on to pisał :icon_mrgreen: Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendrekGS Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) Wiatam, właśnie z tamtąd wróciłem. Na poczatku sierpnia również zarzuciłem tu na forum temat Balatonu i chętnych nie było a ktoś nawet mi odradzał.Pojechałem, widziałem, fajnie było.Zazdroszcze Im super dróg, nawet po zadupiach asfalt lepszy niż u nas na głównych! Koszt winiety na 3dni 765 HUF czyli około 11zł. Noclegi przy samum Balatonie drogie ale wystarczyło wjechać 500m w głąb miasteczka po uliczkach i można mieć apartamęcik za 15 euro (teraz poza sezonem).Jadło typu pizza czy jakiś kotlet tyle co u nas a nawet taniej. Jedno co mnie zadziwiło to że cały Balaton ogrodzony płotem i żeby se zmoczyć klejnoty trzeba przejść przez bramki i kupić bilet! Woda 23 stopnie C.Po drodze zwiedziłem Budapeszt i inne ciekawe miejscowości jak ta na przedstawionej fotce :) Ciekawe czy jest gdzieś na świecie miejscowość o lepszej nazwie :) http://picasaweb.google.pl/artaxnova/Balat...968538859606178 Pozdrawiam i życzę powodzenia.Aaaa.... wykup se asistance. Tylko 36zł za tydzień a masz hotel i lawetę w razie draki :bigrazz: Edytowane 2 Września 2008 przez jendrekGS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Bol Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) Jendrek GS powiedz mi czy po angielskiemu można się dogadać? Jak wyglądała sprawa Policji? Dużo ich stało z suszarkami? Edytowane 3 Września 2008 przez Ja Bol Cytuj Suza GSX 600 F (jajko) -> Yamaha FZS 1000 Fazer -> Triumph Sprint ST 1050 -> ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 najlepiej to pod namiot, nasz kemping "VENUS" wygladal tak ze namioty postawilismy kilkanascie metrow od brzegu, a kawalek dalej mielismy maly pomost z wejsciem do wody :D ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendrekGS Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 (edytowane) W restauracjach czy barach po angielsku praktycznie chyba wszędzie. Pracują tam młodzi ludzie a młodzi raczej znają języki natomiast mojej starszej gospodyni u której miałem lokum musiałem napisać na kartce "2 x 24h" żeby wiedziała że szukam noclegu na dwa dni. Potem napiszesz "euro ?" i jest OK.Spanie pod namiotem też nie jest głupie bo taniej a tam ciepło. Ja natomiast nie miałem specyjalnie miejsca na zabranie namiotu, śpiworu.....całej reszty zwłaszcza że byłem krótko to pozwoliłem sobie na apartamencik z łazienką, barkiem, lodówką, kuchenką.....chociażby sztućcami czy szklankami których nie brałem z domu. Wieczorem miło było się wyciągnąć z piwkiem w fotelu przed telewizorkiem z animalplanet w węgierskim wydaniu :biggrin: W drodze powrotnej wolne miejsce w kufrze wykorzystałem na trzy butelki wina 1,7l każda :lalag: Policji z zuszarkami na drodze nie widziałem ale starałem się nie przekraczać dozwolonej prędkości w zabudowaniach a na autostradzie jadac 120 to większość mnie mijała :) Edytowane 4 Września 2008 przez jendrekGS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Bol Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Jendrek: A masz może jakiś namiar na ten nocleg? Siakiś adres lub cusik innego? Cytuj Suza GSX 600 F (jajko) -> Yamaha FZS 1000 Fazer -> Triumph Sprint ST 1050 -> ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendrekGS Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 (edytowane) Niestety nie znam adresu ale znalazłem to w google. Kliknij w link i powiększ punkt B http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=buda...866&ie=UTF8&z=9 Była to jedna z chat po prawej stronie ulicy, (przed domem stoi stary czerwony maluch fiat 126p właścicielki) jak chcesz dokładnie tam to znajdziesz ale chyba wszyscy żyją tam z turystyki to nie powinno być problemu z kwaterą. Edytowane 4 Września 2008 przez jendrekGS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi