Skocz do zawartości

Kupuję Aprilke RS 50, jednak...

Gość Adradinho
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siema wszystkim

Mam 16 lat i juz od około tygodnia szukam Aprili RS 50. Ostatnio ogladalem tą http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60724802 (jechalem ponad 300 km po nią!), ale okazało się, że to kupa złomu. Gdy brat jechal na jednym kole, to bak prawie odleciał, ako na szmaty, bo nie stykał, szkoda gadać...

W tym momencie zastanawiam sie nad tą http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60286529 Tylko, że ta jest trochę starsza, 1996 rok. Jednak to będzie mój pierwszy motor z biegami i sie zastanawiam czy na poczatek nie lepiej kupic wlasnie takiej tanszej Aprilki.

Troche przeraza mnie ta Aprilka, mam 165 cm wzrostu i 45 kg. Czy nie bede mial problemow z jej prowadzeniem. Mam tez kilka innych pytan.

Słyszałem, że Aprilka powyzej 99 jest sporo lzejsza, jesli tak to o ile kg? Teraz pytanie do posiadaczy rsek. Czy Aprilka, która stała w garażu nie jezdzona przez tydzien-dwa ma prawo ciezko palic i chodzic jak nalezy dopiero po rozgrzaniu?

Prawo to ma, ale nie w cieply dzien. Moj Suzuki, mimo ze stary po tygodniu odpala od jednego kopa (nawet jak zle kopne od niechcenia :)). Wiec jesli nie chce krecic to niedobrze. A co do Twojego wzrostu to troche niski jestes jak na swoj wiek, ale musisz sie sam przymierzyc do Aprilki - to Ty musisz zdecydowac czy Ci wygodnie.

ehh... malo ze niski to jeszcze lekki. no ale jak juz taki jestes to sie tego nie zmieni. w zasadzie wiekszosc motorow powinna odpalac na kopa nawet po czasie dluzszym niz ten tydzien- dwa. jak moj ogarek byl w super stanie to mi odpalal od zabka po tygodniu. wszystko zalezy od stanu. ale jezeli taka aprilia zapalic nie chce to naprawde nie jets dobrze...

Gdy brat jechal na jednym kole, to bak prawie odleciał

Jeżeli ktoś będzie tak testowal moja RS'ke podczas kupna,to palantowi taki łomot spuszcze, że sie nogami nakryje :evil2: Coś maly jesteś jak na 16 latka...45kilo?i 165cm? 8O

Hmm ja ostatnio się nieźle zdziwiłam. Nie odpalałam skuterka 1,5 miesiąca i odpalił na dotyk. A zawsze bywały z nim jakieś problemy pod tym względem, bo on musi sie zastanowic czy odpalic czy nie :P

Jeśli podoba Ci się RSka...nie mogłes sie przymierzyc jak byles po tamtą? Mi sie podoba z 50tek TZR replica R1 a w sumie R6. Ale troche kosztuje bo zaczyna sie od 2003 roku :) Zycze powodzenia w kupnie!

heh Jesli chodzi o odpalanie to moja wsk stala rok niedopalana i tez odpalila na raz tylko ze na pych(kopnika niema) A tak ogulem to mzoe rozgladni sie tez za jakims enduroo... mialem Aprilie af/rs i szybko taki sprzet sie nudzi. Ale z twoim wzrostem i wagą bedziesz mogl niezle pomykac aprilika:) Z tym odpalaniem to zalezy od wielu zeczy. Czasami rozrusznik slabo kreci i niechce palic a na pych ruszysz tylko kolem i zapala. Ale mlody rocznik tak niepowinien mieć. Ale tak czy inaczej polecam jakies endurko:)

CHOPIE, Ty się zastanów co Ty właściwie robisz :!: rs50 w wieku 16 lat? :)

piszesz, że to Twoje pierwsze moto z biegami, wiec można wywnioskować, że nie jest to pierwsze moto 'w ogóle' - tym bardziej odradzam Ci zakup 50ccm

lepiej rób prawko (A1) i kupuj 125ccm

cóż takie moje zdanie, moja nerka jest moim pierwszym motocyklem w ogóle (nigdy nie mialem motorynki skutera wski ani nigdy wczesniej nie jeździłęm niczym :P )

[edit]

łosz fak, zobaczyłem te linki... w tej kasie spokojnie kupisz 125ccm w dobrym stanie :)

Ja Ci proponuję moją Aprilke!Kilka osób z forum może potwierdzić że jest to moto warte swojej ceny i nie żaden bubel.

Tu masz linka do fotek: http://www.bikepics.com/members/morfi/98rs...sp?i=287730&s=0

A tu coś o niej:

Stan bardzo dobry,

W 100% oryginalny, pierwszy lakier,zadbany, 20 tys.km.Nowe: tylnia opona Bridgestone, miesiąc temu wymieniane zębatki(tył, przód, rozmiar przełożony na prędkość),łańcuch RK, klocki hamulcowe Brembo(tyl i przod), wymiana płynów, przednie amorki po regeneracji(nowe uszczelki,plyny,jak nowe), świerzo po kapitalce silnika-800 km- nowy tłok,łożyska, simmeringi, wał, pierścienie, cylinder po szlifie!Wszystko jeszcze na dotarciu.Regularne przeglądy.NIe katowana, zarejestrowana-OC.Elektryka w 100% sprawna+ nowe obicia siedzeń ze skór

Jasne!Ta Jawka Twego Dziadka chyba nie ma wysilonego silnika jak RS i nie lata takimi prędkościami i obrotami.Ile by pojeździła przy obrotach 9000- 11000?Chyba nie dlugo :? Mnie satysfakcjonuje to ile przjeechała moja RS.Wiem że jest to dużo jak na taki silnik.Dla przykładu W RS 250 kapitalke się robi co 10 tyś km!