Gość Max Opublikowano 13 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2003 Witam.Przymierzając się do pierwszego motorka zauważyłem, że mogę kupić Urala za niewiele więcej od ETZ 250/1. Moje pytanie brzmi - ile pali taki Ural bez kosza (głównie miasto)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 13 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2003 Ojo joj DUŻO jeśli to ma być twój pierwszy motocykl i nie znasz się zabardzo to kum lepiej MZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 13 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2003 czytalem ze solo potrafi spalic 6-8 ,ale to głownie zalezy od regulacji gazników i synchronizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 13 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2003 Mój w trasie po wymianie gaźników palił około 5 litrów (z koszem i 2 osobami na pokładzie). Wcześniej pochłaniał oszałamiajace ilości paliwa, nawet 10 litrów :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 13 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2003 oj-rusek potrafikumpel jak jechał na zlot dnieprem to spalił mu 13-15/100km Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 14 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2003 oj-rusek potrafikumpel jak jechał na zlot dnieprem to spalił mu 13-15/100km Jak ktoś nie umie ustawić maszyny to mu nawet 20 na sto spali.Przestańcie gadać takie farmazony. Owszem rusek z koszem zeżre siedem litrów a przy ostrej jeździe terenowej np. MW 750 (dolnozaworowy silnik) koło 9-10Ale to extremum.Ale średnie spalanie to około 6 litrów Na trasie obciążony na maxa z dwoma osobami na pokładzie , przy prędkości przelotowej około 100 mój dniepr spalił około 5 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 14 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2003 Mój Uralek pali w mieście koło 7 litrów (nigdy nie jeździłem spokojnie), na trasie między 6, a 7. Nie jest to dużo zważywszy, że to jak jeździ nie da się porównać z jazdą lekkim dwusuwem np. ETZ.Jednak jako pierwsze moto nie jest to chyba najlepszy sprzęt. Dość dużo trzeba dłubać, chyba że się już jest specem i się dopracuje swojego Ruska. To jednak wymaga czasu, a czas jeżdżenia na Uralku wiąże się nierozerwalnie z jakimś dłubankiem co jakiś czas. Poza tym motocykl jest ciężki i nieporęczny, wymaga siły fizycznej (zwłaszcza, jak trzeba pchać do domu :lol: ).Jeżeli szukasz przygody, polecam Urala baaaardzo gorąco. Jest to bardzo fajny motocykl, który na 100% dużo Cie nauczy (głównie pokory i cierpliwości, ale też ważnych umiejętności, które każdy motocyklista posiąść powinien).Jeżeli chcesz motocykl, który na zawołanie zawiezie Cie nad wodę bez problemu, przy którym nie trzeba długo siedzieć i dłubać, .... na Twoim miejscu kupiłbym najpierw ETZ. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi