Pioter900 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Witam !!Czym smarujecie zamki w waszych sprzętach ?? Kluczyk ciężko mi wchodził do zamka od Helmet Holder’a więc eksperymentalnie posmarowałem go smarem grafitowym – działczy ok. Czym mógł bym posmarować zamek w stacyjce i w korku od baku ?? Smar grafitowy przewodzi prąd, czy więc nie zaszkodzi w stacyjce ? Swoją droga, chciał bym żeby smarowidło zakonserwowało przy okazji zamek, a nie ma to jak kąpiel w oleju ;) CZym więc mógł bym je przesmarować ??Pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Najlepiej zwykłym smarem do łańcucha w sprayu. WD jest dobre, ale szybko wysusza. Kettenspray w małej ilości czyni cuda w zamkach ;) Ale w małej, coby kluczyk non stop tłusty nie był.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Ja stosuję coś podobnego do WD40 (ale nie WD, który tak jak Dominik powiedział wysycha i ma więcej właściwości odrdzewiających niż smarujących). To co ja używam nazywa się Penetrus. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 W sklepach motoryzacyjnych jest wiele takich środków, więc nie powinieneś miec problemów z kupnem. Nie sugeruj sie tylko cena, bo kiedys kupiłem taki srodek za 2 zł i okazało sie ze jest w niem wiecej wody jak srodkow konserwijacych :roll: (sprawdzone w zimie ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 mi gosc od dorabiania kluczy popryskal kiedys jakim szprajem powiedzial ze WD sie do tego nie nadaje Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi