georg Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 WitamPotrzebuje rady mam CBR-ke F4 2003rok, wszystko chodzilo dobrze do pewnego momentu. Jak moto jest zimne to dobrze chodzi jest zrywny i sie kreci obrotomierz do czerwonego pola bez problemu. Ale jak cieply to zaczyna przerywac, a jak mam dodatkowe obciazenie z tylu to juz wogole muli sie i kreci do 7000, wplyw na to ma jeszcze to ile paliwa mam w baku bo ostatnio jak mialem rezerwe to V max + 50 km/h zatankowalem i wszystko inaczej V max wynosila 185. Co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Na początek sprawdź odpowietrzenie zbiornika (a właściwie korka paliwa). Jak zacznie przerywać otwóż na chwilę korek i zobacz czy bedzie poprawa.Wyglada mi właśnie na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
georg Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 dzieki sprobuje byc moze to jest to, znajomy mi mowil ze swiece ale swiece w tym modelu sie wymienia po 40 000 a ja mam 20 000, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 znajomy mi mowil ze swiece ale swiece w tym modelu sie wymienia po 40 000 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
georg Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Niestety odpowietrzenie w baku jest dobre, sprawdzalem to, najwazniejsza jest kwestia pogody chyba jak jest cieplo to przerywa jak zimno dobrze chodzi ;) [ Dopisane: 15-08-2005, 07:38 ]a co do swiec to podobno tak jest bo sa tam jakies platynowe po ok 70,- PLN sztuka niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 8O Bardzo twórcza wypowiedź 8). A co do tematu - silnich chodzi na wszystkich cylindrach ??? Może to jakaś sprawa elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
georg Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 tak silnik chodzi na wszystkich cylindrach, tez biore pod uwage kwestie elektryki ale trudno wyczuc przy duzej szybkosci bo to jest moment kiedy przerywa i jak popuszcze gazu znowu chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Czy F4 ma wtrysk paliwa? Może na poczatek trzeba się podłączyć do komputera. Jeżeli z wtryskiem wszystko będzie OK, dopiero wtedy brać się za elektrykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_lbn Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 JA słyszalem ze jak moto na zimnych chodzi lepiej to pierscienie trzeba wymieniac kumpel mi kiedys cos takiego muwił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Panowie co wy opowiadacie ?Aż się niedobrze robi od takich bredni.Do tego silnika są potrzebne świece NGK IMR9C-9H i należy je wymieniać co 12.000 km. a cenę to chyba wyssaleś z palca.Motocykl z takimi objawami powinien trafić do autoryzowanego warsztatu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
georg Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 mozliwe, ze to jest prawda z tymi swiecami ale wlasnie w servisie hondy mi powiedzieli ze co 40 000km trzeba wymieniac, dokladnie ten symbol swiecy, ceny nie wyssalem z palca bo za tyle moge je kupic, a w serwisie sa duzo drozsze tylko nie wiem czy to jest to [ Dopisane: 16-08-2005, 20:13 ]tak ta f4, ktora posiadam ma wtrysk [ Dopisane: 16-08-2005, 20:52 ]nie wiem czy to wazne, ale w obudowie filtra powietrza mam mala ryse(niewielkie pekniecie) moze to ma jakis wplyw? [ Dopisane: 16-08-2005, 20:52 ]nie wiem czy to wazne, ale w obudowie filtra powietrza mam mala ryse(niewielkie pekniecie) moze to ma jakis wplyw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi