krzysiek_1234 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 CZeść .Mam pytanie gdy redukuje bieg lub trzymam np. na 2 pełny gaz i nagle puszcz coś mi przez chwile harczy (hrhhrhrr), a i jeszcze gdy jade po dziurach to tak jest.Tak ma bć , czy to normalne ,czy coś opciera?Chodzi o simsona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszN Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Charczy bo przy redukcji tryby się muszą zazębić jak lekkocharczy to nic jak już mocno to skrzynia się już mogła troche zużyć cięzko coś takiego okreslić jeśli się tego nie widzi i nie jedźie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Charczy bo przy redukcji tryby się muszą zazębićW simku tryby sa zazębione na stałe a zmiana biegu odbywa się przy pomocy klina przesuwanego (dość miękka w działaniu metoda).Cos mi świta, że to łańcuch ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Sprawdź zębatke zdawczą. Ja i kumpel mieliśmy podobnie i się okazało, że się odkręciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_1234 Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ona jest luźna,tak troche mam ja przykręcić.Ale mam wrażenie że ten odgłos dochodzi gdzieś ze skrzyni. :? [ Dopisane: 13-08-2005, 07:56 ]NIe ze skrzyni tylko ze sprzęgła.Zresztom nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewertas Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Simsony tak harczą jak mają zużyty kosz sprzęgłowy(zęby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Simsony tak harczą jak mają zużyty kosz sprzęgłowy(zęby). Zgadza się. Jeżeli masz oryginalny to jeszcze ci pojeździ. Miałem identyczne zjawisko, kupilem nowy kosz i zębatkę i po 2 tys było to samo. Założłem stary i jeżdziłem 7tys i chodziło dobrze a później sprzedałem simka. Właściciel zrobił 3 tys i jeszcze chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi