dark_rider Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Jak odpalam zimny motocykl (na ssaniu) i dodam od razu troche gazu to gaśnie :? Dopiero po ok. 1 - 2 min, pracy na postoju moge bez problemu ruszyc. Czy to normalne zjawisko, czy do wymiary kwalifikuja sie powoli swiece? Dodam, ze motocykla nie trzymam w lodowce ;) wiec silnik nie jest az tak zamrożony (tem. powietrza ok. 18 st) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Calkiem normalne, dopiero po rozgrzaniu silnika i wylączeniu ssania możesz swobodnie dodawać gazu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 dzieki za szybka i tresciwa odpowiedz bez aluzji co do wieku i moejgo (malego :? )doswiadczenia ;) :P Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Albo może zalewasz świece jak masz ssanie włączone i dajesz gazu :D ja tak zrobiłem w mojej mz i też odrazu mi zgasła... :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
codrusldn Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 dodam ze "gazowanie" jakiegokolwiek silnika obojetnie moto czy auto nie rozgrzanego do odpowiedniej temp. jest szkodliwe i wplywa na jego zywot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) LUDZIE!!! To jest temat sprzed roku!! :) :banghead: :biggrin: Po co odświeżać tak stare posty?! Już dawno nie mam tego problemu (świece były do wymiany) i TEGO MOTOCYKLA! Edytowane 14 Lipca 2007 przez dark_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi