PAWEL----B Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 witam czy do wyczynowego crossa mozna zamontowac oswietlenie chodzi mi o przednia lampe czy mozna to zrobic bez wiekszych przerobek ????????????????????????? czasami lampka by sie przydala :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Jasne że tak. Musisz tylko kupić jakąś np. tuningowaną owiewke z lampą, podłączyć kabelki i świeci. Pamiętaj o przełączniku on/off :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Da sie ale musisz od nowa poprowadzic kable. Na allegro sa lapmy uniwersalne typu ufo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 kup lampkę rowerową na baterie :) zawsze to mozna zabrac ze soba jako latareczke :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Tylko ten twój cross musi mieć przy motoplacie jakiśkabelek którym dało by sie zasilić światła. W mojej byłej CZ 516 niebyło czegoś takiego. Ale może w tych nowszych japoniach jest bo do wielu crossów można kupić pakiet homologacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Jasne że tak. Musisz tylko kupić jakąś np. tuningowaną owiewke z lampą, podłączyć kabelki i świeci. Pamiętaj o przełączniku on/off :)Polecałbym najpierw samemu spróbować, a dopiero później dawać rady którymi i tak kolega sobie może du*ę podetrzeć :? Jak masz magneto crossowe to nie podłączysz świateł. Nie ma po prostu cewki dla świateł. Sam mam taki problem, poradziłem się kilku osób i podobno najlepiej postawić akumulator za owiewką, do którego podłączasz światła. Oczywiście najpierw trzeba kupić tą owiewkę z lampą. I akumulator ładować w domu, dlatego powinien mieć dużą pojemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 spoko Kurczak. Tylko żartowałem. Tak na serio to faktycznie nie jest takie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 heh aku w crosie jak go zamocowac stabilnie i do tego bedzie wazyl troszke wydaje mi sie ze bedzie to spory problem :) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Panowie nie wiedza jak cross wygląda i sie wypowiadaja... Podlaczenie lamp jak w enduro jest malo mozliwe. Trzeba kupic regulator napiecia i jakims cudem dolaczyc cewke swietlna do zapłonu no i oczywiscie akumulator. Wiekszosc ludzi robi to tak jak pisze el_kurczako. Proponowalbym dopasowac uchwyt do akumulatora od jakiejs DT'tki bo one sa jakby podwieszane do ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL----B Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 dziekuje za odpowiedzi chyba pozostane jednak bez lampy pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marjan Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 A ja myslalem o podlaczeniu swiatel do crossa poprzez ta "pradnice" ktore byly w Wigrusach montowane przy kole ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL----B Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 A ja myslalem o podlaczeniu swiatel do crossa poprzez ta "pradnice" ktore byly w Wigrusach montowane przy kole :) dynamo tak zwane chyba nie zda to egzaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_lbn Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 przeciez sa moduly ładujace goscie mieli mi zakaldac jak kupowalem yz125 :-) :-) moge wam dac namiar to chyba da rzde zamówic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Kłania się wymiana prądnicy na taką do której możesz podłączyć żarówki poprzez ogranicznik napięcia ( np. w KTM Kokusan 2K2 ). Swiatło bedzie tylko na zapalonym silniku. Jak ktoś chce to może też pobawić sie z akumulatorkami i ładowarką :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi