thomas Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 http://www.pressmedia.com.pl/sn/publicysty...file=%21p%2Etxt a co dopiero mamy powiedziec my motocyklisci ?? 8O 8O juz nam nawet piasku czy zwiru na zakrecie nie potrzeba aby zaliczyc dzwon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 :buttrock: droga jak lodowisko ;) przecież motcyklista zaliczy glebe na 100% na tamtej drodze 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 to obok mnie (z Mielca do Kolbuszowej jest troszke ponad 20 km). Czesto jezdze ta droga motocyklem, zdazylo mi sie tez w deszczu. Slyszalem ze jest tam tragicznie slisko dlatego znacznie tam zwalniam. Droga Mielec - Kolbuszowa kryje jeszcze jedno mroczne miejsce. W okolicach Siedlanki jest drzewo zwane przez miejscowych drzewem smierci. Stoi zaraz przy drodze, duze, grube drzewo - cale obskubane... wiadomo dlaczego. Jedno samotne drzewo. Wisi teraz na nim znak - biala tablica w czerwone pasy. Podobno tam tez zginelo juz b. duzo ludzi. I podobno nie chca sciac tego drzewa dla przestrogi. Ta droga dla motocyklistow to nic, w porownaniu do drogi Mielec Tarnobrzeg. Tak wytluczonej jezdni to naprawde trudno znalezc. Wyprzedzic tam to wielka sztuka. Kilkudziesiecio centymtrowe koleiny i wyboje. Na niektore garby jak by ktos wjechal to na bank lezy - wielkosc dobrego kraweznika i to na srodku drogi! Nikt sie tym nie zajmuje, a jest to przecież miedzymiastowa, handlowa droga... Pzdr.Uwazajcie na siebie,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 A podatki w paliwie na romonty drog ..... pewnie napelnily niejedna kieszen .... cala Polska ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Winę za wszystkie tragedie przypisują kierowcom, a zarządcy dróg śpią spokojnie. wrrrrr........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renata Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 dokładnie!wczoraj jadac na pogrzeb motocyklisty, jeden z naszego klubu na naszych oczach na sliskim asfalcie zaliczył dzwon !na szczęście nic sie ie stałoale do Gizycka nie pojechał, bo potraktował to jako przestrogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Ta droga dla motocyklistow to nic' date=' w porownaniu do drogi Mielec Tarnobrzeg. Tak wytluczonej jezdni to naprawde trudno znalezc. Wyprzedzic tam to wielka sztuka. Kilkudziesiecio centymtrowe koleiny i wyboje. Na niektore garby jak by ktos wjechal to na bank lezy - wielkosc dobrego kraweznika i to na srodku drogi! Nikt sie tym nie zajmuje, a jest to przecież miedzymiastowa, handlowa droga... [/quote']widze opis paru dróg-przełęczy i każdy jakoś sobie radzi odzierając kolejne szlifierki :-D to są polskie realia :? -> żwir i polewanie smołą, tak dziś wytyczono drogę na tor corossowy :cry: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 30 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2005 vasiliy mówisz może o tej 2 pasmówce koło tarnobrzego :?: Często tam jeździłem i faktycznie stan opłakany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 30 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2005 vasiliy mówisz może o tej 2 pasmówce koło tarnobrzego Często tam jeździłem i faktycznie stan opłakany ...2-pasmówka to swoja droga, ze takiej drogi "szybkiego ruchu" trudno szukac. bardziej chodzilo mi o odcinek za Baranowem (jadac od Tarnobrzega). Jednym slowem, biorac pod uwage rowniez owa 2 pasmowke, caly ten odcinek to jedna wielka sodoma i gomora.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek RR Opublikowano 30 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2005 witam,Ja jestem z Mielca i musze potwierdzic...stan drogi Mielec-Tarnobrzeg jest OPLAKANY... NIech Was przypadkiem nie kusi dwupasmowka oddzielajaca dwa kierunki ruchu pasem zieleni!!! Jest pelno dziur i wyrw... Ostatnio nawet postawili tam znak drogowy:"Wyrwy"...ciekawe kiedy ku**a napisza "koniec drogi"...a my placimy ciezkie pieniadze tym zlodziejom...Tak czy siak obserwujcie asfalt po ktorym jezdziciepzdRR!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Do śliskich dróg dołączę jeszcze jedno ostrzeżenie. UWAGA na wyjazdy z wszelkiego rodzaju budów. Niestety ani zarzący dróg ani policja nie kwapią się do karania właścicieli budowy za zanieczyszczanie ulic. Wywrotki wyjeżdżając z budowy wywlekają na ulice piasek i glinę. Sam ostsnio niemalże padłem ofiarą takiego wyjazdu tuż przed zakrętem :( . Świeża budowa i już mnóstwo syfu. Wybór był nieciekawy: albo gleba (przód zaczął się ślizgać) albo wyjazd na pas dla przeciwnego ruchu. Na szczęście nic z przciwka nie jechało, ale było niebezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 "Na Podkarpaciu nikt jednak nie sprawdza, czy nawierzchnia jezdni w miejscu wypadku odpowiada normom bezpieczeństwa. Policja i prokuratury stwierdzają tylko, że kierowca nie dostosował prędkości do warunków jazdy, a ponieważ zginął, to dochodzenie się umarza.""Nikt jednak nie bada przyczepności nawierzchni, bo w toku dochodzeń w sprawach wypadków drogowych prokuratorzy nie zlecają sporządzania takich opinii. Okazuje się, że nawet nie wiedzą o takiej możliwości." Nóż się w kieszeni otwiera, jak się czyta takie rzeczy, ale prawdą powszechnie znaną jest, że brak kompetencji u prokuratorów i innych sędziów jest u nas na porządku dziennym. Myślę, że sytuacja ta koreluje z ich - jak by nie patrzeć - niezbyt wysokim uposażeniem. A decydentów odpowiedzialnych za wylewanie na drogi superśliskiego asfaltu to bym karał cieleśnie. :( Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi