eloelo Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 No to nie chodzi mi o opinie tylko o moc...W gazecie "motoyckl" napisali ze ma ten motor 42,5 KM przy pojemnosci 300 cmm i w dwusuwie...Tak wiec mam w zwiazku z tym pytanie, dlaczego tak "mala" moc z takiej pojemnosci w 2t...CZy chodzi tu moze o to ze ten motor ma dosyc mocny dol jak na dwusuw.??Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Zależy na czym zmnierzona ta moc, bo jak na tylnim kole to praktycznie normlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 27 Lipca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Całe to pieprzenie o 50 KM z 250 w 2T można sobie między bajki wsadzić. Dajcie mi wykres z hamowni to uwierzę. Może zawodnicze sztuki to tak, ale nie te sprzedawane w sklepach. Więc wynik 40 KM z 300 ccm dwusuwowe to porządna liczba. Poza tym 300 ccm ma "jakiś tam dół". Nie jest to czterosuw, ale zawsze coś tam na dole się dzieje, a nie wielka dziura jak w 125. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 27 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 PAmietam jak kiedys bylem na torze, to przyjechal jakis facet na ktmie chyba 380 2t i mowi ze tu nie ma gigantycznej mocy tylko mocny dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Całe to pieprzenie o 50 KM z 250 w 2T można sobie między bajki wsadzić.w którymś motocyklu były podane rzeczywiste mierzone na kole no i wiadomo ze nigdy w wypadku 2t 250 nie osiągały 50 ale na silniku myśle że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 27 Lipca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Możliwe, możliwe. Po prostu drażni mnie to, że ktoś kupuje sobie 250-tke i klepie na lewo i prawo o jakiś 60 KM. Przecież to śmieszne jest. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Dominik Szymański napisał:Całe to pieprzenie o 50 KM z 250 w 2T można sobie między bajki wsadzić. w którymś motocyklu były podane rzeczywiste mierzone na kole no i wiadomo ze nigdy w wypadku 2t 250 nie osiągały 50 ale na silniku myśle że takA jak jest w takim razie z wyczynowymi 125cc 2t?? Jaką mają moc na kole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 A jak jest w takim razie z wyczynowymi 125cc 2t?? Jaką mają moc na kole?max 33 km na kole a enduro poniżej 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 mam taką gazetę DIRT BIKE z usa i tam jest porównanie crossowek 250 2T z 450 4T , i 4T są mocniejsze o około 5 KM , moc mierzyli tam na siniku i 250 2T (yamaha) miała 53 KM a w 450 4T (suzuki) prawie 57KM . 250 2T enduro jest bardzo podobne do 125 2T cross pod względem mocy ale elastyczności to nie ma co porównywac Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 No to nie chodzi mi o opinie tylko o moc...W gazecie "motoyckl" napisali ze ma ten motor 42,5 KM przy pojemnosci 300 cmm i w dwusuwie...bo napisali tyle ile im sie poda :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 28 Lipca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Być może dali na hamownię. To taka trudność??pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Być może dali na hamownię. To taka trudność??pzdrdla tej gazety nawet zmiana dpi w reklamie stanowi trudność :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 dla tej gazety nawet zmiana dpi w reklamie stanowi trudność akurat w "motocyklu" z hamownią nie ma problemu. mam numer w którym jest test porównawczy wszystkich crossów i enduro i każdy ma moc zmierzoną na kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Na serio uwarzecie że fulle 125 mają "dziure" zamiast dołu??? Kurcze a miałem sobie sprawić w przyszłm sezonie taką masznke :cry: No ale skoro mówicie że są do dupska to w takim razie nic mi nie pozostaje... :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Na serio uwarzecie że fulle 125 mają "dziure" zamiast dołu??? Kurcze a miałem sobie sprawić w przyszłm sezonie taką masznke :cry: No ale skoro mówicie że są do dupska to w takim razie nic mi nie pozostaje... :cry:Napewno są gorsze od dt80 :-D lepiej się nie przesiadaj, tylko dalej jeździj tym co masz, bo przecież fule w ogóle nie mają dołu :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi