swiruradom Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 WITAM, jak w temacie (sprawa rozgywa sie o auto) Potrzebuje namiarów i adresów na firmy zajmujące sie takimi sprawami.W odpowiedzi na odwolanie, które wysłałem do WARTY odtrzymuje: "Nadmieniamy, że oświadczenie spisane na miejscu kolizji, jak również zapis o przyznaniu sie do sprawstwa kolizji przez jednego z uczestników nie przesądza o jego winie" jest napisane też: " wykonano oględziny miejsca kolizji wykonując dokumentacje fotograficzną terenu w obecnosci uszcestników zdażenia" juz w odwołaniu napisałem im, że nie brałem udziało w tym - pomineli mnie, zaczeli bezemnie. Jak przyjechałem juz wszytsko bylo ZROBIONE. PARANOJA - RĘCE OPADAJĄ :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 jest napisane też: " wykonano oględziny miejsca kolizji wykonując dokumentacje fotograficzną terenu w obecnosci uszcestników zdażenia" juz w odwołaniu napisałem im' date=' że nie brałem udziało w tym - pomineli mnie, zaczeli bezemnie. Jak przyjechałem juz wszytsko bylo ZROBIONE. PARANOJA - RĘCE OPADAJĄ [/quote']poczekaj skoro w odwołaniu napisałes że nie brałeś w tym udziału to dlaczego masz pretensje że nie czekali na ciebie jako uczestnika zająścia? Nie brałeś udziału = nie jesteś uczestnikiem czyli pominęli Cię zgodnie z Twoja wolą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 http://www.das.pl/doc.php tu powinienes znalezc wszystkie informacje i kontakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bern Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 www.das.pl może pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 www.das.pl może pomogą nie pomogą :!: :!: DAS zajmuje się tylko i wyłącznie swoimi klientami czyli u nich ubezpieczonymi przed szkodą :!: inaczej nie pomogą :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Jak rozumiem napisał w odwołaniu że nie było go na wizji lokalnej a nie w chwili wypadku.Świru masz prawo domagać się powtórnej wizji i możliwości przedstawienia swojej wersji zdarzenia Nadmieniamy' date=' że oświadczenie spisane na miejscu kolizji, jak również zapis o przyznaniu sie do sprawstwa kolizji przez jednego z uczestników nie przesądza o jego winie"[/quote'] To niestety jest prawda Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Chyba troche za wczesniej panikujesz. Na razie toczy sie postepowanie wyjasniajace, ktore nie rozstrzyga o przyznaniu lub odmowie odszkodowania. Poczekaj na koncowa decyzje. Trudno za wczasu radzic skoro nie wykluczone, ze wszystko bedzie po Twojej mysli. Na teksty od ubezpieczycieli nie ma co sie denerwowac - bardzo czesto jest to "automatyczny" druk z komputera, w ktorym wstawia sie tylko numer szkody i dane uczestnikow. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiruradom Opublikowano 27 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Świru masz prawo domagać się powtórnej wizji i możliwości przedstawienia swojej wersji zdarzenia to był gł. powód odwołania - nie brałem udziału - a oni na jej podstawie uznali mnie winnym. Jak widac zlali to. Na razie toczy sie postepowanie wyjasniajace jakie postępowanie?? decyzje o nieprzyznaniu odszkodowania dostałem zaraz po tej wizji lokalnej. Odwołałem sie i dziś po miesiącu oczekiwania - dostałem odp -ODMOWNĄ ps: Chyba troche za wczesniej panikujesz. Być może - auto było ojca(dość wyrodnego), ciężko sie żyje z takim tyranem który stale przypomina mi o tym że jestem mu winien pieniądze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Sorry - zle cie zrozumialem. Bylo trzeba od razu pisac, ze juz cie zalatwili. Skoro odwolanie tez upadlo to proponuje nie zwlekac i dochodzic swojego w sadzie. Jesli chcesz to wal na priva to pomoge napisac pozew i wytlumacze jakie kroki po kolei podjac w sądzie. Samochod jest juz naprawiony lub zrobiliscie chociaz kosztorys naprawy? Z doswiadczenia wiem, ze Warta to jeden z bardziej uciazliwych ubezpieczycieli do wyplaty odszkodowania. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Zaraz czegos tutaj nie rozumiem... Piszesz, że nie brałes udziału w kolizji, ubezpieczyciel uznaje cię winnym i odmawia wypłaty odszkodowania i auto jest po kolizji.... to jak to było tak naprawdę? bo narazie wynika, że nie jechałeś autem ojca i wtedy kobita przywaliła w to niejadące auto poczym spisaliście mimo, że cie tam nie było oswiadczenie w którym ona przyznała sie do winy :twisted: a teraz wredny ubezpieczyciel nie chce sypnąć kasiurką? jak się gdzies pomyliłem to popraw mmnie proszę :) bo nie mam pojęcia jak doszło do zdazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiruradom Opublikowano 28 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Piszesz' date=' że nie brałes udziału w kolizji[/quote'] udział w kolizji brałem - nie brałem udziału w wizji lokalnej :) wtedy kobita przywaliła to nie była baba ino HOP - ślepa,kobza jakaś- przejechał skrzyżowanie na wskoroś wjeżdżając mi w bok auta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Świru, poproś o ksero (pewnie będzie płatne) opinii lub analizy przebiegu zdarzenia i przepisów ruchu które wykazały Twoje sprawstwo. Albo przynajmniej przejrzyj akta w warcie i zobacz na jakiej podstawie uznali winę. Nim pójdziesz do sądu i narazisz się na koszty musisz sprawdzić czy jest z czego strzelać. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiruradom Opublikowano 28 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Świru, poproś o ksero (pewnie będzie płatne) opinii lub analizy przebiegu zdarzenia i przepisów ruchu które wykazały Twoje sprawstwo. Albo przynajmniej przejrzyj akta w warcie i zobacz na jakiej podstawie uznali winę. Nim pójdziesz do sądu i narazisz się na koszty musisz sprawdzić czy jest z czego strzelać. OKi - tak też uczynię, niech tylko te upały przejdą, w gipsie jestem (coprawda mineralny) ale wierzcie mi ciepluto mam aż za cieplutko :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi