Domel Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 A ile wynosi AC w PZU i czy są jakieś ograniczenia (wiek motocykla itp)tzn ile przy pełnej opcji AC a ile tylko na wypadek kradzieży(i jakie wtedy są dodatkowo ograniczenia czy coś)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nr Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Witam!Ja słyszałem, ze w PZU od jakiegoś czasu klient indywidualny nie moze wykupić pakietu. Pakiet dostępny jest tylko, jak kupujesz sprzęta w salonie lub w niektórych komisach.Od jakiegos czasu nie biora tez skasowanego sprzeta i nie wyplacaja 100% wartosci, tylko daja Ci wraka i wypłacają max. 70%.Po ostatnie nie ubezpieczają (AC) pojazdów starszych niż 10 lat. Kochane PZU P.S. Ja za ubezpieczenie swojego sprzeta (15000 wg. ich tabel) zaplacilem ok. 2500 (samo AC) + 40 :P OC i 31 NW. Za wysokość składki AC trzeba podziekowac tym, ktorzy zyja z PZU i podobnych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 A czy gdzieś można wykupić AC na motocykl mający powyżej 10 lat i żeby nie była to jakaś kosmiczna stawka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nr Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Zadzwoń do link'u. Znajomek ubezpieczał fure z '92 i nie było problemu. Z tego co wiem, to składka też nie była jakas kosmiczna i porzepisali mu zniżki z PZU. Nie wiem tylko jak jest z wypłatami, w razie czego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 tylko nic czasem nie ubezpieczajcie w link 4. O trudnosciach w wyplacaniu odszkodowan juz chyba napisano cale tomy. Wiadomo link4 nie ma siedziby wiec kase jest wyrwac bardzo trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nr Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Maja siedzibe w Warszawie. Jadac od strony centrum po prawej stronie kawalek przed dworcem Zachodnim. Nie pamietam jaka to jest ulica, ale siedzibe maja. Co do wyplat tez czuje, ze moga byc problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 W moim przypadku to w PZU AC place prawie 18% wartosci motocykla - bez owzglednienia znizek.Daja 5% jesli masz OC w PZU i 5% za oplate jednorazowa na rok, do tego 5% jesli masz inny pojazd ubezpieczony w PZU (AC).Nie wiem czy pakiety za nowe dotycza motocykli czy tylko samochodow, bo samochody maja duzo nizsze stawki. [ [i:][b:]Dopisane[/b:]: Środa 28 Wrzesień, 2005[/i:] ][/size:]A czy gdzieś można wykupić AC na motocykl mający powyżej 10 lat i żeby nie była to jakaś kosmiczna stawka???ubezpieczalem MZ ktora miala ponad 10 lat w PZU i nie bylo problemu, teraz mam 10 letni i takze nie ma.Te pogloski o 10 - letnim to wziely sie z tego ze samochody pow. 10 lat maja trudnosci w oszacowaniu wartosci, a z motocyklami jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik.vx800 Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 witam ;) A ile wynosi AC w PZU i czy są jakieś ograniczenia (wiek motocykla itp)tzn ile przy pełnej opcji AC a ile tylko na wypadek kradzieży(i jakie wtedy są dodatkowo ograniczenia czy coś)? na pewno wiek motonity ma wplyw na wielkość stawki, robią spore problemy z ubezpieczeniem 10-ciolatka :? no i wymagają dwóch zabezpieczeń (sama blokada kiery to za malo)ode mnie zaśpiewali 1550zl. za trzylatka :)rok temu jak pytalem o AC na VX-a(97r.) to mi paniusia zaśpiewala ponad 7tys.na razie szukam czegoś tańszego :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 W moim przypadku to w PZU AC place prawie 18% wartosci motocykla - bez owzglednienia znizek.Daja 5% jesli masz OC w PZU i 5% za oplate jednorazowa na rok' date=' do tego 5% jesli masz inny pojazd ubezpieczony w PZU (AC).Nie wiem czy pakiety za nowe dotycza motocykli czy tylko samochodow, bo samochody maja duzo nizsze stawki. [ [i:][b:]Dopisane[/b:]: Środa 28 Wrzesień, 2005[/i:] ][/size:]A czy gdzieś można wykupić AC na motocykl mający powyżej 10 lat i żeby nie była to jakaś kosmiczna stawka???ubezpieczalem MZ ktora miala ponad 10 lat w PZU i nie bylo problemu' date=' teraz mam 10 letni i takze nie ma.Te pogloski o 10 - letnim to wziely sie z tego ze samochody pow. 10 lat maja trudnosci w oszacowaniu wartosci, a z motocyklami jest inaczej.[/quote'] oooo wielkie dzieki za informacje !! :) spoko takie cos wiedziec ! dzieki jesczze raz i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi