kilu Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 Siemka, mam takie pytanko. Co by było gdybym zakupił motocykl bez wiedzy rodziców jeżeli niemam ukończonych 18 lat? Czy jest jakiś przepis mówiący że moto można zwrócić do sprzedawcy czy cos? Z gory dzieki za odpowiedz - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 hehe, ja kupilem bez wiedzy rodzicow :twisted: i tez nie mialem 18 lat. Ale patrzac z perspektywy czasu, nie powtorzyl bym tego :notworthy: Sluchaj starszych i madrzejszych :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 mozesz smialo kupowac moto od bodajze 13roku zycia. Jesli wszystko bedzie ok z bzykiem to nie mozesz go potem zwrocic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 W świetle prawa możesz go kupić, ale co z tego jak przez to będziesz miał w domu piekło :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiekHonda Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 a co z rejestracją takiego moto? Przeciez bez Nipu nie może zapłącić podatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 a tam zaraz pieklo. Ja tak zrobilem jak kupowalem komara i nie bylo tak zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 3 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 NIP mam - bo juz kupowalem moto - ale ze zgodą rodziców, a teraz chciałbym kupić drugi ale juz bez zgody :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Kupic mozesz ale zarejestrowac juz nie :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 ale bzdury gadasz. Mozna i kupic i zarejstrowac nawet bez numeru nip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 3 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Nie moge zarejestrowac jak jestem nieletni bez zgody rodzicow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 ale bzdury gadasz. Mozna i kupic i zarejstrowac nawet bez numeru nip.A czy ja cos mowie i NIPie ?Nie wiesz to sie nie wychylaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opu Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 z tego co wiem przy spisywaniu umowy kupna sprzedazy MOTOROWERU trzeba podac imie nazwisko miasto ulica i pesel to są dane osobowe które wystarczą do kupienia i sprzedania motoroweru nie trzeba nipu ani numeru dowodu, u mnie na osiedlu dzieciak kupil komara na siebie i go zarejestrowal normalnie bez problemu mial białe blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 3 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Ale mi chodzi o motocykl nie motorower. Bo chciałbym sobie kupić moto za własne pieniądze - mama sie nie chce zgodzic i sie chce dowiedziec czy moge miec jakies przykrosci oprocz tych z matką po kupnie :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opu Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 kolega który nie ma dowodu kupil malucha ale narazie go nie rejestrowal, umowe ma itp. nie wiem jak kupil go ale smiga bez prawka po ulicy malucha odrestałrował bedzie go sprzedawal i kupował cos innego jesli mu sie udało to tobie napewno tez nie jest to jedyna sytłacja o jakies słyszałem kolega mojego kolegi kupowal maluchy palił je na polu i sprzedawal na złom za ta kase kupil sobie ałdice chyba i smiga dalej i ja chyba tez sobie jakies auto wciągne ale wole komara jakiegos zarejestrowac niz autem smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Nawet podczas rejestracji motoroweu jesli nie masz 18 lat do UM MUSI isc z Toba rodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi