Maar79 Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 Witam zrobiłem sobie kłopot, wczoraj zdemontowałem szybę z motoru aby sprawdzić jak to jest bez :notworthy: było fajnie ale pomyślałem że skoro już ją zdemontowałem to dokładnie umyję wyszukałem nową kuchenną gąbkę taką z szorstkim wierzchem i miękkim spodem, myłem oczywyście miękkim spodem i mydłem w płynie. Jak wysuszyłem to mi ręce opadły cała porysowana drobnymi ryskami, wymatowiała :notworthy: czy wiecie czy jest możliwe wypolerowanie żeby znowu była przejżysta jak wcześniej ?? Dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 2 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2005 Uuuuu... Niedobrze :cry: Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia. Moze jakims srodkiem do polerowania lakieru... Albo chromu bo delikatniejszy...Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 Witam,w zasadzie małych rys nie da się uniknąć ale spróbuj urzyć tzw plastmalu. Ja tym poleruje szybe + reszte motocykla i usuwa o drobne ryski.Pozdrawiam. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniek123 Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 NA allegro jest pelno preparatow do usowania rysek z szyb i wyswietlaczy telefonow.Dziala wysmienicie.POlecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiuston Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Ja z kolei na swojej szybie mam pozostałości po naklejkach i za szlaka nie mogę się tego cholerstwa pozbyć. Może ma ktoś z Was jakiś wypróbowany sposób na to?Próbowałem ciepłą wodą z płynem - nic, denaturatem - też nic. Już mi ręce opadają, mam nadzieję, że nie będę musiał kupować przez to nowej szyby pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 nie mogę się tego cholerstwa pozbyćSpróbuj podgrzać suszarką do włosów, analogicznie jak zdejmuje się nalepki z lakierowanych elementów. Przy podwyższonej temperaturze klej nalepkowy staje się miękki i odpuszcza. A swoją drogą jak Wy myjecie szyby, żeby nie zrobić sobie takiej krzywdy jak autor tematu :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiuston Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Dzięki Maro, przy najbliższej okazji wypróbuje Twojej metody, jak zadziała masz u mnie duży browar :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Ja miałem mały problem z markerem po polu namiotowym (odbił się z naklejki). Najzwyczajniej w świecie pomogła jakaś zwykła perfuma z % :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Klej zmyć bezyną ekstrakcyjną, co do szyby mleczko polerskie (pasta tempo się nie nadaje) gąbka na wiertarke i polerowanie na małych obrotach, najlepiej jak szyba będzie zdemontowana i kogoś do pomocy bo w imadło jej nie wkręcisz :biggrin: , lub na szmatke i polerować :icon_mrgreen: Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Sebek, mleczko polerskie owszem, ale ja bym uwazal z ostrym polerowaniem. Zazwyczaj szyby motocyklowe sa pokryte cienka warstwa jakiegos dziadostwa co to przyciemnia ja i powoduje, ze jej powierzchnia jest sliska itd. itd. Z autopsji wiem, ze male ryski, takie plytkie, mozna usunac, ale trzeba miec umiar w polerce, bo narobimy wiecej zlego niz dobrego :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Tak DEX jest często jest natryśnięta warstwa przyciemniająca, tak jak mówisz Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi